Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στο «στόχαστρο» των πράσινων βουλευτών ο Δρούτσας

Ο Δημήτρης Δρούτσας ανήκει στα «νέα φρούτα» που έφερε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Συνεργάζεται μαζί του περισσότερο από 15 χρόνια, από τότε που ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών. Πολλά έχουν ακουστεί γι’ αυτόν, όμως μέχρι σήμερα απολάμβανε το «απυρόβλητο» που απολαμβάνει στην Ελλάδα ο κάθε υπουργός Εξωτερικών. Λέμε μέχρι σήμερα, γιατί μετά τη δήλωσή του περί καθεστωτικών βουλευτών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει άλλον έναν λόγο για να «βράζει».
Ήδη από το πρωί το τι έχει ακουστεί στα τηλέφωνα μεταξύ δημοσιογράφων και «πράσινων» βουλευτών δεν λέγεται. Οι περισσότεροι αναφέρονται στο γεγονός ότι είναι ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός χωρίς προηγούμενη υπηρεσία σε θεσμούς της χώρας. Μιλούν για ελλιπή πατριωτισμό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν υπονοούμενα για το ρόλο που διαδραμάτισε λίγο πριν το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.
Ο κ. Δρούτσας είναι από εκείνους που φωτογράφησε ο κ. Γιώργος Φλωρίδης ως κηπουρούς. Δεν είναι καν βουλευτής Επικρατείας και θεωρείται απίθανο να κατέβει σε εκλογές, μιας και δεν υπάρχει, όπως λένε, περιφέρεια που να μπορεί να εκλεγεί. Άλλωστε και το διδακτορικό του έχει πολλές σκιές που δεν έχει εξηγήσει.
Σίγουρα μπήκε και αυτός στο στόχαστρο πλέον, από υπερβολική προσπάθεια προάσπισης των απόψεων μιας μερίδας κυβερνητικών στελεχών. Την ώρα όμως που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εκτονώσει την οργή των βουλευτών ο κ. Δρούτσας μάλλον έριξε λάδι στη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: