Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Πριν την κάψουν ας μάθουν λίγο πρώτα τι ακριβώς καίνε οι ανεγκέφαλοι!


Η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί διαχρονικά με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας, σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος.
Πάνω αριστερά υπάρχει ο λευκός σταυρός ο οποίος είναι το σύμβολο της ορθοδοξίας μας.
Ερχόμενοι στην ερμηνεία των εννέα παράλληλων κυανόλευκων γραμμών, πρέπει να αναφέρουμε ότι η επικρατέστερη ερμηνεία φέρει τον αριθμό των γραμμών να αντιστοιχεί στις εννέα συλλαβές της φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος», την οποία χρησιμοποιούσαν συχνότατα οι αγωνιστές της Επανάστασης, δηλώνοντας την απερίσπαστη προσήλωση και αφοσίωσή τους στην επίτευξη του υψηλότερου των αγαθών, της ελευθερίας, για την απόκτηση της οποίας δεν δέχονταν κανένα απολύτως συμβιβασμό και ήσαν πανέτοιμοι να την αποκτήσουν με όλα τα μέσα, δίνοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Παραλλαγή αυτής της... εκδοχής φέρει τον αριθμό των γραμμών να αντιστοιχεί στον αριθμό των γραμμάτων της λέξης Ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό για κάθε άνθρωπο, ένα αγαθό για το οποίο οι Έλληνες στο ρου της ιστορίας πάντοτε πολεμούν και χύνουν αίμα για να το αποκτήσουν.
Οι ανεγκέφαλοι λοιπόν που χωρίς να σκεφτούν και χωρίς να ξέρουν καίνε την ελληνική σημαία θα έπρεπε πραγματικά να ντρέπονται.
Πηγή:enimerwsi-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: