Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στον Άρειο Πάγο και η δικογραφία για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα - Στοιχεία για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και από Γλέζο

Συμπληρωματική δικογραφία στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής έστειλε ο Νίκος Δένδιας
- Αφορά την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και επιθέσεις που αποκάλυψε ο Μανώλης Γλέζος
- Με καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκίνησε η κατεπείγουσα έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 32 δικογραφίες
- Καταθέτουν πρώτοι οι δημοσιογράφοι που έγραψαν για τη Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου
- Νέες αποκαλύψεις: Ποιος είναι ο άνδρας που φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Ρουπακιά στην κατασκήνωση της Νέδας και μετά ήταν στα επεισόδια στο Κερατσίνι
Η επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, είναι ανάμεσα στις δικογραφίες που έστειλε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται τα όσα έγιναν στο Πέραμα αλλά και χρονολογικός κατάλογος επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τις οποίες έδωσε στον Νίκο Δένδια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις
Και ενώ ο Νίκος Δένδιας στέλνει νέα στοιχεία στον Άρειο Πάγο, η έρευνα του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τις 32 δικογραφίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος να διαπιστωθεί αν μπορεί να σταθεί η κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι πρώτοι που κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν είναι δημοσιογράφοι που κατά καιρούς έχουν πάρει συνεντεύξεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Μετά την απόφαση να ανατεθεί η υπόθεση σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τον κ. Βουρλιώτη, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν κριθεί αναγκαίο, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθούν οι δικογραφίες σε εφέτη ανακριτή.
Ο άνθρωπος δίπλα στον Ρουπακιά και πίσω από τα ΜΑΤ
Όλα αυτά ενώ νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την εφημερίδα Έθνος. Αφορούν σε έναν άνδρα, έναν από εκείνους που ενώ το αίμα του Παύλου Φύσσα ήταν ακόμη ζεστό στάθηκαν δίπλα δίπλα με τους άνδρες της αστυνομίας και όλοι μαζί πετούσαν πέτρες στους αντεξουσιαστές κατά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στο Κερατσίνι.
Ξαφνικά απέναντι από τους αντεξουσιαστές εμφανίστηκαν ομάδες “αγανακτισμένων πολιτών” που πετούσαν πέτρες εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί έδειξαν να μην ενοχλούνται, μάλιστα φάνηκε να δρα μια διμοιρία πλάι, πλάι με τους “αγανακτισμένους” που πετούσαν πέτρες.
Αντί να σπεύσουν να τους καταδιώξουν, δεν κοιτούσαν καν προς το μέρος τους.
Πολλοί χαμογέλασαν με πικρία, θυμήθηκαν παλιότερα γεγονότα κοντά στο Πολυτεχνείο με μέλη της Χρυσής Αυγής να κινούνται ανάλογα.
Κανείς δεν φαντάστηκε όμως ότι θα τολμούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με το αίμα του Π. Φύσσα ζεστό να βγουν στο δρόμο και να κάνουν κάτι ανάλογο.
Ξένοι δημοσιογράφοι μάλιστα στηλίτευσαν το γεγονός μιλώντας για αστυνομικούς που πετούν πέτρες, υπονοώντας ότι υπήρξε δράση αστυνομικών χωρίς διακριτικά.
Κι όμως όπως φαίνεται υπήρξε δράση άλλων.
Τουλάχιστον ένας εκ των “αγανακτισμένων” είναι από την παρέα του Γ. Ρουπακιά. Γνώριμος. Ήταν μαζί στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα.
Πιθανότατα συναγωνιστής, αφού φοράει στη Νέδα υπερήφανα τη διακριτική στολή των μελών της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας με την ασπρόμαυρη παραλλαγή.
Ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα μερικά μέτρα από το σημείο της δολοφονίας να πετάει πέτρες εναντίον των αντεξουσιαστών.
Οι αστυνομικοί δεν συγκινούνται καν, μοιάζουν να έχουν μοιράσει τα ρεύματα κυκλοφορίας. Από το ένα τα ΜΑΤ από το άλλο οι αγανακτισμένοι.
Ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στο πλάι των ανδρών των ΜΑΤ για ώρες. Μετέχει στα επεισόδια στο Κερατσίνι από όταν ακόμη υπήρχε φως ημέρας.Μάλιστα στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” τόσο ο “αγανακτισμένος” κύριος όσο και οι υπόλοιποι της παρέας του μοιάζουν να έχουν γίνει μια παρέα με τα ΜΑΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: