Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σταματείστε του τοκογλύφους - Παίρνουν τις τράπεζες, καταθέσεις, τα ακίνητα, την ΑΟΖ, τη ζωή μας


Μέσα σε δύο χρόνια τα έθνη τοκογλύφοι που ευθύνονται και για 2 παγκοσμίους πολέμους επιχειρούν να πάρουν την Ελλάδα μέσα 12 μήνες - αντί να μας δώσουν χρόνο για να τους ξεπληρώσουμε με αξιοπρέπεια. Με τη βοήθεια της τροκκομματικής κυβέρνησης (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) που δεν καταλαβαίνουν ότι μας ξεπουλάνε, τα έθνη τοκογλύφοι παίρνουν τις τράπεζες, τις καλύτερες εταιρείες που χρειάστηκαν 50 χρόνια (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κ.λ.π) για να γίνουν ισχυρές, τις καταθέσεις, το μεροκάματο, την σύνταξη που την πληρώναμε με αίμα, τα ακίνητα δίπλα στην χρυσή θάλασσα και στα αναντικατάστατα αρχαία μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τελικά παίρνουν και τη ζωή μας, αφού με την ανεργία μας εξαναγκάζουν να μεταναστεύσουμε και να φέρουν εδώ εμιγκρέδες μουσουλμάνους, που τους έχοπυν διώξει απο την πατρίδα τους για να τους πάρουν το πετρέλαιο και τη γη τους. Σταματείστε τους!
Η απαγόρευση της συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank που επέβαλε η τρόικα είναι το πρώτο μέρος ενός σατανικού σχεδίου που θέλει να περνάει ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα χέρια των δανειστών. Το δεύτερο μέρος είναι η λεηλασία των περιουσιών των Ελλήνων. Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος των πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να τους «ανοίγουν» διάπλατα την πόρτα ως σύγχρονοι «Εφιάλτες».
Με την απόφαση που ελήφθη οι δύο τράπεζες περνούν στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κρατικοποίηση τους. Από τη στιγμή που το κράτος είναι χρεοκοπημένο, άρα έρμαιο των δανειστών και οι πολιτικοί είναι υποταγμένοι και υποχείρια αυτών, είναι προφανές πώς και το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας παραδίδεται βορά στα ξένα συμφέροντα. Μιλάμε για καθαρή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Όταν η γερμανική Deutsche Bank ή κάποια άλλα πιστωτικά ιδρύματα ή Funds που οι ρόλοι και οι προθέσεις τους στο διεθνές οικονομικό σύστημα αμφισβητούνται βάλουν στο χέρι τις Ελληνικές τράπεζες, τότε θα μπορούν και να εξουσιάζουν πλήρως τον Ελληνικό λαό. Θα μπορούν να χρηματοδοτούν τις τράπεζες με κατάσχεση των καταθέσεων, να δημεύουν τις καταθέσεις για την αποπληρωμή υποχρεώσεων και να εκβιάζουν τους πολίτες με τις υποθήκες που διατηρούν.
Το 80% των Ελλήνων, ίσως και περισσότερο, έχουν δάνεια στα πιστωτικά ιδρύματα. Ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι ενυπόθηκα. Δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό οι δανειστές να ξεπουλήσουν όσο όσο τα σπίτια ή την κινητή και ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών για να πάρουν πίσω έστω ένα μικρό ποσοστό από τα χρεωστούμενα. Άλλωστε με χρήματα πάλι των πολιτών ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες.
Επίσης, όλες οι συναλλαγές και οι μισθοδοσίες καταβάλλονται μέσω των τραπεζών. Σε περίπτωση οφειλής προς το Δημόσιο θα προβαίνει η τράπεζα κατ’ άνωθεν εντολή σε άμεση κατάσχεση της μισθοδοσίας (όχι ότι δεν μπορεί να το κάνει τώρα, αλλά κρατούνται κάποια προσχήματα) χωρίς καμία ενημέρωση.
Οι Έλληνες δεν θα μπορούν να διασφαλίσουν απολύτως τίποτε. Θα είναι αφημένοι στις ορέξεις των τοκογλύφων δανειστών.
Αυτό κατάφερε η κυβέρνηση με τη συμφωνίας διάλυσης του deal Εθνικής και Eurobank που δημιουργούσε προϋποθέσεις οικοδόμησης ενός ισχυρού τραπεζικού ιδρύματος δύσκολα εξαγοράσιμου στη χώρα. Ο κ. Στουρνάρας κατά τα άλλα δηλώνει πώς «δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις» και περιμένει την ανάπτυξη, όταν στεγνώνει εντελώς η αγορά από ρευστό, οι πολίτες τρέχουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους και οι ξένες εταιρείες στρίβειν όπως όπως.

Παζάρι για γέλια με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Στην ευέλικτη ρύθμιση ΜΟΝΟ όσοι δεν χρωστούν δόσεις στις τράπεζες

- Η κυβέρνηση πιέζει την τρόικα να βρουν λύση γιατί φοβούνται τη "βόμβα" των κόκκινων δανείων
- Η τρόικα ζητά να μην είναι σταθερό το επιτόκιο της περιόδου χάριτος στο 1,5%
- Συμφωνία ΜΟΝΟ για την περίοδο χάριτος στα 4 χρόνια δηλαδή 48 δόσεις
- Το ανεξόφλητο δανείο δεν θα πρέπειε να ξεπερνά τις 125.000 ευρώ
Tα ενήμερα δάνεια, το ύψος του επιτοκίου της περιόδου χάριτος αλλά και της αξίας των ακινήτων που θα αφορά η νέα ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποτέλεσαν το αντικείμενο και της σημερινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που ολοκληρώθηκε.
Από τη συνάντηση προέκυψε πως η τρόικα δεν επιθυμεί στη ρύθμιση να υπάγονται όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και χρωστούν ή έχουν καθυστερημένες δόσεις στις τράπεζες, αλλά αντίθετα να υπάγονται μόνο όσοι πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους στις τράπεζες. Δηλαδή, κάποιοι που έχουν ανάγκη είτε γιατί μειώθηκε ο μισθός τους είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, αυτοί είναι καταδικασμένοι, σύμφωνα με τα "θέλω" της τρόικας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου «γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προκειμένου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν διότι μπορεί να μην αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, πλην όμως η εκκρεμότητα γύρω από το θέμα επηρεάζει όχι μόνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά συνολικά την οικονομία μας».
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ώστε να προχωρήσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι αν και ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία η κυβέρνηση πιέζει την τρόικα ότι θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των «κόκκινων δανείων» λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία μας.
Η τρόικα ζητά να μην είναι σταθερό το επιτόκιο της περιόδου χάριτος στο 1,5% όπως αρχικά πρότεινε το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά να ακολουθεί το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στην χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος για τους δανειολήπτες που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στα 4 χρόνια (48 δόσεις), στα κριτήρια για την ένταξη στις ρυθμίσεις με εκτίμηση της συνολικής περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη ( κινητής και ακίνητης περιουσίας) καθώς και στο ύψος του ανεξόφλητου δανείου το οποίο θα αφορά η ρύθμιση ενώ στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο ενήμερα δάνεια για πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρόικα και κυβέρνηση συμφωνούν στο ύψος του ποσού ακίνητης και κινητής περιουσίας που θα μπορούν να έχουν όσοι εντάσσονται στις ρυθμίσεις. Το ποσό αυτό να είναι μικρότερο των 300.000 ευρώ ενώ για το ύψος του ανεξόφλητου δανείου αυτό να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ, δηλαδή 5 φορές περισσότερο από το εισόδημα του δανειολήπτη.
Τέλος σημειώνεται ότι η Ελληνική πλευρά εμμένει στη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δανειοληπτών που θα ευνοηθούν από τις ρυθμίσεις καθώς οι μισθοί δεν πρόκειται να αυξηθούν σύντομα ενώ η ανεργία ολοένα μεγεθύνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου είναι ένα ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης (εφόσον η μηνιαία δόση στην διάρκεια των 4 ετών δεν αφορά μόνο την πληρωμή τόκων αλλά και μέρος του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου).