Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πώς μπορείς να συγχύσεις έναν χρήστη Facebook...

Είναι πολλοί που αν δεν τους εξηγήσεις τα βασικά περί τεχνολογίας δεν «το κατέχουν» καθόλου… Μια «στραβή» του Google, κόστισε σε πολλούς, μα πάρα πολλούς την είσοδο στο Facebook!
Την Τετάρτη (10/2) το site ReadWriteWeb έγραψε μια είδηση για πιθανό «αρραβώνα» μεταξύ Facebook και AOL, όπου οι χρήστες και των δύο εταιρειών θα μπορούν να μπαίνουν στο Facebook απευθείας με τη σύνδεση τους… Ο τίτλος για να ξεκινήσει το «πανηγύρι» ήταν αυτός: «Facebook wants to be your one true login».
Πολλοί από εμάς, αντί να πληκτρολογήσουν κατευθείαν το www.facebook.com πηγαίνουν στην αρχική της Google – που πολύ πιθανόν να τους είναι και αρχική σελίδα – και πληκτρολογούν Facebook login.
H «πανέξυπνη» Google με το που ανέβηκε το άρθρο αυτό, το εμφάνισε ως πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση της φράσης Facebook login. Πολλοί από κεκτημένη ταχύτητα και άλλοι τόσοι από άγνοια άνοιξαν τη σελίδα περιμένοντας να μπουν στο login page του Facebook και μπερδεύτηκαν…
Μερικοί το κατάλαβαν, αλλά υπήρξαν χρήστες που πανικοβλήθηκαν… «Τι κάνει το κόκκινο χρώμα στο Facebook; Πάλι άλλαξε;» ρωτούσε επίμονα ένας χρήστης. Άλλοι πάλι εκνευρισμένοι έγραψαν: «Που στο καλό είναι το login;».
Με το χαμό που δημιουργήθηκε το ReadWriteWeb αναγκάστηκε να προσθέσει το εξής κείμενο:
«Dear visitors from Google. This site is not Facebook. This is a website called ReadWriteWeb that reports on news about Facebook and other Internet services.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: