Κλίμα έντασης με την Ελλάδα αλλά υπό μορφή σεμιναρίου φαίνεται ότι προσπάθησε να δημιουργήσει το τουρκικό γενικό επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, βάσει ενός επιχειρησιακού σχεδίου που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Ταράφ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία προετοίμαζε σχέδιο κλιμάκωσης της κρίσης στο Αιγαίο, με αυξημένες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά.Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι το γενικό επιτελείο στρατού στην Άγκυρα σχεδίαζε την ενδυνάμωση της στρατιωτικής παρουσίας στην ελληνοτουρκική μεθόριο, με στόχο την πρόκληση θερμού επεισοδίου.
Από την πλευρά του, το τουρκικό επιτελείο χαρακτήρισε μεν απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, αλλά τόνισε ότι το "επιχειρησιακό σχέδιο στο οποίο αναφερόταν η εφημερίδα, είναι πραγματικότητα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή του, εμφάνισε αρκετές φορές το σχέδιο αυτό υπό τον τίτλο «Σεμινάριο Σχεδιασμού».
Ένταση με την Ελλάδα, στρατιωτικός νόμος στην Τουρκία...
Αξιοσημείωτο τμήμα αυτού του «Σεμιναρίου Σχεδιασμού» υπήρξε, σύμφωνα πάντα με την «Ταράφ», η επιβολή στρατιωτικού νόμου με διττή απεύθυνση: αφενός κλιμάκωση της κρίσης με την ελληνική πλευρά, αφετέρου την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης στην Άγκυρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εσωτερική απειλή, επειδή πρεσβεύει τον ισλαμικό αναχρονισμό».
Η "Ταράφ", αποκάλυψε σήμερα τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου, Χραντ Ντινκ, που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007. Παράλληλα, γινόταν λόγος για συνολικά 200.000 συλλήψεις.
"Δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό", ανέφερε η απάντηση του τουρκικού επιτελείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου