Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Ενοπλη ληστεία με καλάσκινοφ σε χρυσοχοείο στο Άργος(Βίντεο)

Ένοπλη ληστεία σήμερα τα ξημερώματα σε χρυσοχοείο,(χρυσόραμα οικογενείας Σουλάνδρου), στην πόλη του Άργους ,όπου το λιγότερο 7 άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ ,αφού έσπασαν την τζαμαρία του χρυσοχοείου εισέβαλαν στο κατάστημα και άρπαξαν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών κι άλλων ειδών. Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τη αστυνομία και ακολούθησαν πυροβολισμοί ,ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ έχουν κάνει σουρωτήρι όλη την γειτονιά ,μαγαζιά ακόμα οι σφαίρες έφτασαν στο Δημαρχείο της πόλης και τρύπησαν την καρέκλα του αντιδημάρχου της πόλης, να σημειωθεί πως το Δημαρχείο της πόλης είναι σε απόσταση 200 μ από το χρυσοχοείο .
Σε εξέλιξη έρευνες των Αρχών για την σύλληψη δραστών διάρρηξης και κλοπής από κοσμηματοπωλείο στην Αργολίδα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, αγνώστου αριθμού δραστών, οι οποίοι σήμερα (30-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας.
Στην συνέχεια, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο και αφού επιβιβάστηκαν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.
 
 
 
http://www.parapolitikaargolida.gr/2012/03/blog-post_30.html

Οι ίδιοι οι Γερμανοί αποκαλύπτουν ότι εξαπατήθηκε ο Ελληνικός λαός

Αποκαλυπτικό για την τεράστια απάτη σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού και την απαξίωση μιας ολοκληρης χώρας με την προσπάθεια επιβολής του συνδρόμου της ενοχής με την αγαστή συνεργασία βέβαια των εγχώριων συνεργατών τους είναι το ρεπορτάζ του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ARD το οποίο προβλήθηκε από την ΝΕΤ, αλλά και η ομολογία του Γερμανού επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.
Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο Γερμανός επικεφαλής του Ταμείου, η Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως, έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σε βάθος χρόνου, όσο οι προσπάθειες για την «επίλυσή» της εντατικοποιούνται.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, συμβαίνει γιατί η Γερμανία δανείζει στην Ελλάδα όχι απευθείας αλλά μέσω των έκτακτων μηχανισμών στήριξης, με επιτόκια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά με τα οποία δανείζεται η ίδια.
«Κατ' αυτόν τον τρόπο η Γερμανία λειτουργεί ουσιαστικά τοκογλυφικά, έχοντας βάλει στα ταμεία της μέχρι στιγμής περίπου 15 δισ. ευρώ» σημειώνει ο επικεφαλής του EFSF στο Focus, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής στους Γερμανούς φορολογούμενους. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων».
Στη συνέχεια, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξηγεί πως η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση χρέους και τη διάσωση της Ελλάδας. «Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου». Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι μετά από έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει αν και οι Έλληνες ακούν κάθε μέρα ότι η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια για το ελληνικό χρέος στην πραγματικότητα τα ποσά που το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει μέχρι στιγμής είναι 15,2 δισ. ευρώ, ποσό ελάχιστο μπροστά σε αυτά που έχει αποκομίσει και θα αποκομίσει από την ελληνική κρίση!
Μάλιστα σημειώνει ότι μεγάλο μέρος των 130 δισ. ευρώ που θα υποτίθεται θα λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ΕΕ είναι απλά εγγυήσεις οι οποίες θα αποπληρωθούν μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.
Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση το ακριβές ποσό που έχει καταβληθεί από το γερμανικό κράτος στην Ελλάδα είναι 15,2 δισ. ευρώ ποσό πολύ μικρό συγκριτικά με αυτά που έχει κερδίσει η Γερμανία, η οποία πρακτικά προκάλεσε την ελληνική κρίση για να αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Αυτό όμως που είναι εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι Γερμανοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, φαίνεται να δηλώνουν άγνοια για το θέμα αυτό μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.
Με τον τρόπο αυτό το γερμανικό κανάλι διαχωρίζει την θέση του από τα «παραμύθια» όπως αναφέρει που πλασάρονται από τα ΜΜΕ της χώρας, ότι οι Γερμανοί πληρώνουν τα χρέη της Ελλάδας.
Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα το γερμανικό κανάλι αποκαλύπτει ότι η γερμανική βιομηχανία αλλά και η γερμανική οικονομία στο σύνολο της ωφελήθηκε από την ελληνική κρίση χρέους και για το λόγο αυτό είχαν κάθε συμφέρον να την αφήσουν να βαθύνει.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό κανάλι μία εταιρεία με έδρα στην Γερμανία έχει δεί τις παραγγελίες της τον τελευταίο καιρό να αυξάνονται.
Ο λόγος για αυτή την αύξηση των παραγγελιών είναι η υποτίμηση του ευρώ έναντι άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων που κάνει τις γερμανικές εξαγωγές πιο φτηνές και όπως αναφέρει στέλεχος του εργοστασίου η υποτίμηση αυτή σχετίζεται με την ελληνική κρίση χρέους .
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο γερμανικό εργοστάσιο έλαβαν αύξηση μισθών και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η ελληνική όμως θυγατρική της γερμανικής εταιρείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η τρόϊκα και η ελληνική κυβέρνηση.
Ως αποτέλεσμα της κρίσης 25 από τους 40 εργαζομένους της θυγατρικής ελληνικής εταιρείας έχουν απολυθεί.
Την άποψη του στελέχους του γερμανικού εργοστασίου συμμερίζεται και ο καθηγητής Γκουστάβ Χόρν του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Αναπτυξιακών Ερευνών ο οποίος δηλώνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας μειώθηκε η αξία του ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών προϊόντων και την αύξηση των γερμανικών εξαγωγών κατά 50 δισ. ευρώ ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 2%.
Επιπλέον όπως αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής Φολκερ Χελμαιερ η Γερμανία επωφελήθηκε σημαντικά από την ελληνική κρίση διότι μπορεί να δανείζει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα με υψηλά επιτόκια την στιγμή που η ίδια δανείζεται από τις αγορές σε ιστορικά όπως αναφέρει χαμηλά επίπεδα.
Από αυτή την διαφορά των επιτοκίων το γερμανικό κράτος κέρδισε τα δύο τελευταία χρόνια τόκους ύψους 45 δισ. ευρώ ποσό που τελικά μπορεί να διαμορφωθεί στα 65 δισ. ευρώ.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Γερμανοί βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου δεν γνωρίζουν τα οφέλη της χώρας τους από την διαφορά των επιτοκίων με βάση τα οποία δανείζει και δανείζεται η Γερμανία.
Το ρεπορτάζ κλείνει με την διαπίστωση του Γερμανοί οικονομικού αναλυτή ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά και ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας το
οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Γερμανία καθότι είναι και η πλέον κερδισμένη από την κρίση.
Όπως όμως αναφέρουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί από την γερμανική κυβέρνηση και πρόκειται για ένα λάθος που μακροπρόθεσμα θα το πληρώσει και η Γερμανία, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο Μάρσαλ ήταν αυτό που βοήθησε την Γερμανία να ξανασταθεί στα πόδια της μετά το Β. ΠΠ.

Στη φυλακή όσοι αντιδρούν στην τρόικα και στα δεκανίκια της

Η τελική λύση για να επικρατήσει η τρόικα: Χειροπέδες και στη φυλακή
Μια «τελική λύση» σε ότι αφορά την λαϊκή αντίδραση στην τρόϊκα και στις κυβερνήσεις- ανδρείκελα που γιγαντώνεται καθημερινά, απεργάζονται οι ξένοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα μετά από 61 χρόνια, οι οποίες αλλαγές θα προβλέπουν κανονικό εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα ακόμα και για ποινές ενός μηνός, αφού με το νέο ΠΚ καταργείται τελείως η μετατροπή της ποινής σε χρηματική!
Είναι πραγματικά τρελό, αν σκεφθεί κανείς ότι…μόλις πρόσφατα απελευθερώθηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι καταδικασμένοι για βαριά ποινικά αδικήματα, επειδή δεν υπήρχε χώρος στις φυλακές, τώρα να ζητούν να φυλακίζονται άνθρωποι για ένα μήνα φυλακή!
Είναι απάνθρωπο, θα λειτουργήσει διαλυτικά για την κοινωνία και θα δημιουργήσει νέες γενιές εγκληματιών, αφού μέσα από τα κάγκελα τις φυλακής δημιουργούνται οι μεγαλύτεροι εγκληματίες ειδικά αν μπουν σε νεαρή ηλικία.
Βέβαια προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να κτιστούν νέες φυλακές (ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά χώρους για την δημιουργία νέων φυλακών).
Οι υπάρχουσες σωφρονιστικές εγκαταστάσεις φυσικά δεν αρκούν για να φυλακίσουν το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού της χώρας, ο οποίος θα μπαίνει φυλακή, ακόμα και για μια απλή εξύβριση ή τροχαία παράβαση.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα φυγόδικων παρανόμων:
Ποιος θα πηγαίνει να δικαστεί όταν θα ξέρει ότι μια καταδίκη του ακόμα και για με ένα μήνα φυλακή θα τον στείλει πίσω από τα κάγκελα;
Έτσι θα καταδικάζεται, αλλά δεν θα συλλαμβάνεται, θα φυγοδικεί και από εκεί και πέρα η τον κυνηγά η αστυνομία!
Οι δημοσιογράφοι που θα ασκούν κριτική, με μια απλή μήνυση την οποία θα κάνει άμεσα ο θιγόμενος πολιτικός θα κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού είναι γνωστές οι στενές και διαπλεκόμενες σχέσεις εξουσίας και δικαιοσύνης.
Το γιατί προσπαθούν να περάσουν αυτή τη ρύθμιση οι τροϊκανοί σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου είναι ευνόητο: Ενέργειες και πράξεις αντίδρασης κατά της τρόϊκας και των κυβερνήσεων της, όπως η λαϊκή εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου, οι αποδοκιμασίες με διόλου κολακευτικά σχόλια, ακόμα και οι μούντζες, πλέον θα οδηγούν στην φυλακή, χωρίς καμία εξαίρεση.
Ένας τεράστιος κατασταλτικός μηχανισμός που στόχο θα έχει να φυλακιστεί και τυπικά μια ολόκληρη χώρα, τίθεται σε κίνηση.
Ακόμα και ο Άρειος Πάγος «επαναστάτησε» στην ρύθμιση που πάει να περάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το σύνολο της ηγεσίας του Αρείου Πάγου αλλά και πολλοί δικαστές και δικηγόροι, που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του σχετικού σχεδίου νόμου, εξέφρασαν τις κάθετες αντιρρήσεις τους για τις αλλαγές που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα και οι οποίες θα οδηγήσουν σε ακρότητες αφού δε μπορούν να τύχουν εφαρμογής στην καθημερινή δικαστηριακή πρακτική.
Επίσης, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για ατιμωρησία στην πραγματικότητα όσων έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.
Και αυτό γιατί με το σχέδιο νόμου προβλέπονται τα 15 έτη ως ανώτατη ποινή! ένας δολοφόνος, θα μπορεί εκμεταλλευόμενος τα 3/5 της ποινής του και κάποια "καλή συμπεριφορά, σε 5-6 χρόνια να είναι πάλι έξω!
Δηλαδή θα αφήνουν ελεύθερους τους δολοφόνους, τους μπράβους, τους κλέφτες (τους κανονικούς όχι τους κλέφτες του δημοσίου) και θα φυλακίζουν όποιον ακούσουν να βρίζει τις κυβερνήσεις ανδρείκελα της τρόϊκας!
Χωρίς καν να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι τέτοιου τύπου κινήσεις θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό καζάνι που βράζει και θα τιναχθεί μαζί με τους ίδιους τους εμπνευστές του στον αέρα.
Ποιος να το έλεγε ότι η περιπέτεια που άρχισε στη χώρα με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009 θα κατέληγε στο να αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα ο τελευταίος στίχος του Εθνικού Ύμνου μας:
«Άργειε να ‘λθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τά ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
Πηγή

Πρώτα θα φυλακίσουμε τους πωλητικούς κι έπειτα θα τα πούμε με τους "φίλους"

Οι πωλητικοί απαιτείται να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Μέχρι στιγμής, τρία ήταν τα κορυφαία –αλλά όχι μοναδικά- και κομβικά σημεία που έχουν καταγραφεί στην πορεία της Ελλάδας από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια.
Το πρώτο κομβικό σημείο είναι το θέμα με το μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας μας στην ΕΛΣΤΑΤ, ελέω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταγγέλλεται για καταστροφική έως εγκληματική «τροποποίηση» των Ελληνικών οικονομικών στοιχείων.
Το δεύτερο σημαντικότατο σημείο το οποίο έχει καταγραφεί, είναι η πρόσφατη ομολογία της τρόικας, πως ενώ οι προτάσεις της αφορούσαν τον δημοσιονομικό έλεγχο και την περικοπή των δημοσίων εξόδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση της επιβολής φόρων στον λαό.
Το τρίτο και εξίσου σοβαρότατο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, είναι η σύμπλευση των δύο μεγάλων (πρώην) κυβερνητικών κομμάτων, τα οποία κατόρθωσαν να φορτώσουν με ένα τεράστιο χρέος τον Ελληνικό λαό, να ξεπουλήσουν ολόκληρη την χώρα αντί πινακίου φακής και να αποδεχθούν την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, υπό την κενή περιεχομένου (όπως ομολόγησαν Μέρκελ και Σόιμπλε) απειλή εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
Αυτά ήταν τα κομβικά σημεία της πωλητικής των μαριονετών που συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις εξουσίας που παρανόμως και αντισυνταγματικά έχουν καταλάβει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων, που αφορούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της γκριζοποίησης του Αιγαίου, της αύξησης της εγκληματικότητας (εισαγόμενης σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν), της διάλυσης της Παιδείας, της Υγείας, της παύσης των κοινωνικών παροχών, της επιβολής της Αστυνομοκρατίας και άλλων πολλών καταστροφικών παρεμβάσεων.
Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης: Και δεν θα τιμωρηθεί κανείς για όλα αυτά; Μόνα τους συνέβησαν ή είμαστε κι εμείς οι πολίτες μέτοχοι αυτών των νέο-πατριωτικών αποφάσεων; Κατά τα φαινόμενα και παρατηρώντας (αρχικά) την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το «κάδρο» (τον τόπο του εγκλήματος), χωρίς την έγκλησή του από την Δικαιοσύνη, τείνουμε να πιστέψουμε πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς «υπεύθυνος». Στα «ίχνη» του ΓΑΠ, γρήγορα μπήκε και ο πολιτικά θρασύτατος Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε την μη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές προσβάλλοντας την κοινή λογική λέγοντας «δεν θέλω να με ψηφίσουν από συνήθεια», κατατάσσοντας τους ψηφοφόρους (τουλάχιστον τους προσωπικούς του) στην κατηγορία των άβουλων ή ηλιθίων όντων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουμε να μάθουμε και άλλες «αποχωρήσεις» από την «πωλητική ζωή», επιφανών καρεκλοκένταυρων.
Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί που έχουν υπογράψει την κατοχή της χώρας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών, πως εάν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ενδέχεται να τους προλάβει η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. «Μαζί τα φάγανε», αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε, εάν δεν προλάβει κάποια πολιτική νεοσυσταθείσα παράταξη πολιτών να καταθέσει αίτημα προς την Δικαιοσύνη, για απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλων των πολιτικών και λοιπών προσώπων που ενεπλάκησαν στην διακυβέρνηση ή την δημόσια διοίκηση. Ίσως το αίτημα σήμερα να ακούγεται αστείο, αλλά όταν μάθουμε πως «πέταξαν τα πουλάκια», θα είναι αργά για να ξεκινήσουμε την ανάκαμψή μας ως χώρα χωρίς ηθική ικανοποίηση, η οποία θα έρθει μόνον όταν ΟΛΟΙ οι ανευθυνο-υπεύθυνοι τοποθετηθούν δια βίου εκεί που τους αξίζει (βλ. ειδικές φυλακές).
Απαιτείται, λοιπόν, η παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τόλμησαν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας. Εάν δεν συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την δύσκολη πορεία μας προς το αύριο, επειδή και οι επόμενοι «ταγοί» θα κάνουν τα ίδια, αφού δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον κοσμάκη που τους ψηφίζει από συνήθεια.
YΓ: Αφού τακτοποιήσουμε τα "τζόβενα", θα ασχοληθούμε και με τα αφεντικά τους.
Τα φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Μισθούς Βουλγαρίας να παίρνουν αυτοί που τους προτείνουν

Τελικά, ζούμε σε μία εποχή η οποία –τουλάχιστον- δεν μας αφήνει χωρίς καθημερινές εκπλήξεις. Και οι εκπλήξεις αυτές, όλως τυχαίως, έχουν να κάνουν με την πολιτική και την οικονομική ζωή του χώρου που κάποτε ήταν χώρα.
Προσφάτως «έβγαλαν» στην επιφάνεια και το θέμα βουλγαροποίησης των μισθών στην Ελλάδα. Βέβαια, το συμπέρασμα είναι αρκούντως αυθαίρετο και αναιτιολόγητο*, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για όλους εκείνους που προσδοκούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία με τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Μήπως αν δοκιμάζαμε να μειώσουμε τους μισθούς των βουλευτών, των υπουργών, των γενικών γραμματέων, των διοικητών ΔΕΚΟ, των κομματικά τοποθετημένων σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα, θα έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων (αφού εντέλει το πρόβλημα είναι δημοσιονομικό;).
Βέβαια, αυτά συμβαίνουν επειδή κυκλοφορούν ακόμη ατιμώρητοι όλοι εκείνοι που αντάλλαξαν ή (στην καλύτερη γι αυτούς περίπτωση) ξέχασαν το προσωπικό τους χρέος απέναντι στην πατρίδα (το οποίο ανέλαβαν οικειοθελώς) και κατόρθωσαν να χρεώσουν ολόκληρη την χώρα για να εξασφαλίσουν την «δόση εξουσίας» την οποία είναι αδύνατο να αποχωριστούν. Αυτό, φυσικά, είναι και η γενεσιουργός αιτία του σημερινού προβλήματος της χώρας. Άνθρωποι ανίκανοι να παράξουν οποιοδήποτε έργο, επαγγελματίες ανεπάγγελτοι ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, νταβατζήδες της δημοκρατίας, κατέληξαν μεσίτες - πωλητές μίας ολόκληρης χώρας, προκειμένου να ικανοποιήσουν την εξουσιομανία τους.
Διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, κομμάτιασαν την εθνική αξιοπρέπεια αφού ποτέ δεν την κατανόησαν, διέλυσαν συστηματικά τον κοινωνικό ιστό από τον οποίο κρατούσαν αποστάσεις «ασφαλείας», ισοπέδωσαν την οικονομία και επιχαίρουν διαλαλώντας πως «έσωσαν» (πολλάκις) την χώρα.
Αγνώμονες προς τους πολίτες, βιαστές προς το Σύνταγμα, αλλά πάνω από όλα εγωμανείς που συνεχίζουν να λοιδωρούν την κοινή λογική και να απαιτούν ανήθικα αλλά νόμιμα (με νόμους που η ανηθικότητά τους δημιουργεί) τον σεβασμό και την παράταση της καταστροφικής τους παρουσίας!!!
Αφού, λοιπόν, εκπόρνευσαν ένα σημαντικό τμήμα του λαού με τις τακτικές και πρακτικές τους, επιζητούν σήμερα και την σωματική του εξαθλίωση και εκπόρνευση, προκειμένου να ικανοποιήσουν οι ίδιοι την προσωπική τους εξουσιο-λαγνεία που τους προσφέρουν οι νταβατζήδες των διεθνών τραπεζών. Οι άνθρωποι που εξίσωσαν την πολιτική με την πωλητική, ανερυθρύαστοι σήμερα προβάλουν ως λύση τους εαυτούς τους προτείνοντας την «βουλγαροποίηση» των μισθών των πολιτών. Και όχι απλά προτείνουν, αλλά θέλουν και να επιβάλουν την παράνοιά τους ως μοναδική και ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν!!!
Μήπως όμως θα έπρεπε να αντιστραφούν οι προτάσεις των πωλητικών; Μήπως θα έπρεπε να δημευθούν οι προσωπικές τους περιουσίες (σε κινητά, ακίνητα και τραπεζικούς ή άλλους λογαριασμούς), να καταδικαστούν οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους σε μόνιμη φτώχεια, στην ανεργία, στην παύση κάθε κρατικής και κοινωνικής μέριμνας, σε «βουλγαροποίηση» των δικών τους μισθών και της δικής τους ζωής; Μήπως αυτό θα ήταν μία πρέπουσα λύση, η οποία θα ξεκινούσε και ένα ντόμινο παρόμοιων προσεγγίσεων προς την λεγόμενη «άρχουσα τάξη»; Αφού οι «εθνοπατέρες» θέλουν να μας πείσουν για την αγαθή τους διάθεση και την αγάπη τους προς τον λαό και την πατρίδα, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τους ίδιους και τις οικογένειές τους την επιβολή όλων όσων προτείνουν να υποστεί ο λαός;
Κωνσταντίνος
* Αφού η μείωση των μισθών μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα στις εξαγωγές των προϊόντων, γιατί η Βουλγαρία (με τους μισθούς πείνας) συνεχίζει να έχει ελάχιστες εξαγωγές, αλλά και γιατί η Γερμανία (με τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς μισθούς) αυξάνει συνεχώς τις εξαγωγές της; Λογική απορία, αλλά δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί από τους (δια)κυβερνώντες, για ευνόητους λόγους.
Όλα τα στοιχεία είναι από το  ΔΝΤ για το 2011
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 7,072.770
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 13,448.905
ΚΡΟΑΤΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 14,750.225
ΚΡΟΑΤΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 18,103.275
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 8,156.768
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 12,192.183
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 11,054.294
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 14,076.926
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 22,156.936
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 23,078.498
ΕΛΛΑΔΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 27,716.250
ΕΛΛΑΔΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 27,843.943
Από τα προηγούμενα στοιχεία βλέπουμε ότι ο παραγόμενος ανά κάτοικο πλούτος στην Κροατία και Ρουμανία είναι σχεδόν μισός συγκρινόμενος με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα τελικό καθαρό αποτέλεσμα που καθρεφτίζει την όποια ανταγωνιστικότητα, την όποια παραγωγικότητα, την όποια δυνατότητα έχει αυτή η χώρα.
http://kostasxan.blogspot.com

Ψήφισμα - καταπέλτης της Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και να αναγνωρίσει την Κύπρο!

Να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με τις μειονότητες, καλεί την Άγκυρα η ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο αν σημειωθεί πρόοδος στα επίμαχα αυτά θέματα θα υπάρξει ώθηση στις σχέσεις με την Ευρώπη.
Το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και το οποίο συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.
Κατακρίνεται, για μία ακόμη φορά, η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και καλείται η Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές στηλιτεύουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω δράσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο.
«Να αναγνωρίσει την Κύπρο»
Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, ενώ υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης.
Η εισηγήτρια της Ευρωβουλής Ρία Ομεν Ρόϊτεν (Ολλανδία, ΕΛΚ) δήλωσε ότι «η αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπως τονίζει το ψήφισμά μας, μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα, μόνον στο πλαίσιο αμοιβαίων δεσμεύσεων. Για την Τουρκία, αυτό σημαίνει συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τη διαδικασία μεταρρύθμισης και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές της. Για τη δε ΕΕ, νέες προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε να ανοίξουν τα σχετικά κεφάλαια».
Πηγή

ΣΟΚ από νέα δημοσκόπηση: Αδύνατη η αυτοδυναμία!!!

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση σκιαγραφεί τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες.
Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO για λογαριασμό του NewsIt.gr, από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από τη συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει τη διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, χάνει αρκετό έδαφος.
Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.
Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, με τον ΣΥΡΙΖΑ να το ακολουθεί κατά πόδας.
Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη ίσα που καταφέρνει να μπει στην Βουλή, αν και έχει περιθώρια συσπείρωσης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΠΑΣΟΚ 13,6%
ΝΔ 20,9%
ΚΚΕ 7,9%
ΛΑΟΣ 3%
ΣΥΡΙΖΑ 6,7%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΔΗΜΑΡ 7,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%
Από: epikaira.gr

Χατζηγάκης: Δε θα αργήσει η απομάκρυνση Σαμαρά από τη ΝΔ

Την απόφασή του να μην πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές και να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία «αμέσως μετά την απομάκρυνση του κ. Σαμαρά και της ηγετικής του φράξιας από την ηγεσία του κόμματος, που δεν θ' αργήσει» ανακοίνωσε με δήλωσή του, ο διαγραφείς από την ΝΔ, ανεξάρτητος.....
βουλευτής, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγάκης αναφέρεται στη διαχρονική πορεία του στη Νέα Δημοκρατία και τη διαγραφή του, με αφορμή τη στάση του υπέρ του πρώτου μνημονίου.
Παράλληλα, αναφέρεται και στη «σύγκρουσή του με το σύστημα Σαμαρά», ένα σύστημα αποτελούμενο «από περίεργες "σέχτες'' και φατρίες, που η μόνη σχέση με την ιστορική παράταξη, είναι η "φιλία'' με τον αρχηγό».
«Παγίως, υποστηρίζω πως το κύριο διακύβευμα της χώρας μας δεν είναι "μνημόνιο- αντιμνημόνιο", αλλά "Ευρώπη και ευρώ, ή έξω από την Ευρώπη και δραχμή". Επί δύο χρόνια, μιλούσα για την ανάγκη, η ΝΔ να καλύπτει με την πολιτική της τον "μεσαίο χώρο". Αντ΄ αυτού, η ηγεσία της σημερινής ΝΔ, προτιμούσε το δρόμο μιας δήθεν "δεξιάς" καθαρότητας, υιοθετώντας ακραίες θέσεις στην πολιτική της, που τελικά την αποξένωσαν από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Η ιστορία, όμως, εκδικείται. Γιατί "πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις", ο κ. Σαμαράς άλλαξε ρότα, έκανε στροφή 180 μοιρών και υιοθέτησε τις θέσεις μου, για τις οποίες με υπερβολική εμπάθεια και εκδικητικότητα με διέγραψε!!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο βουλευτής.
Από: epikaira.gr

Οργή στις Ε.Δ. για τα στρατόπεδα λαθρομεταναστών - "Έ, όχι να φυλάμε κι αυτούς"!

Σε μέγα φιάσκο που πάνε το να φορτώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξελίσσεται η προσπάθεια δημιουργίας στρατοπέδων λαθρομεταναστών, καθώς αφ'ενός μεν οι μοναδικοί διαθέσιμοι χώροι που υπάρχουν είναι τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων που κλείνουν στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών αμυντικών δαπανών, αλλά το κυριότερο είναι η έλλειψη προσωπικού που θα αναλάβει την φύλαξη των στρατοπέδων.
Με αποτέλεσμα να έχουν γίνει νύξεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ΕΔ να επανδρώσουν "αρχικά" τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών (!) που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων.
Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ, μιλώντας στο defencenet.gr ανέφερε ότι "Ως ιδέα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί σταδιακά πριν 20 χρόνια. Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει;
Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει;
Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση.
Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει "στο ψαχνό". Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά."
Κατά τον ίδιο αξιωματικό "Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το "σφράγισμα" των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στοιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό. Εκτός και αν μας αφήσουν να κάνουμε μερικές καταδρομικές μέσα στο τουρκικό έδαφος εκεί που ο τουρκικός Στρατός τους μαζεύει για να τους στείλει στην Ελλάδα".
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, Κερατέα και Αφίδνες θα είναι τα τρία πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.
Η λίστα των στρατοπέδων που μένουν ανενεργά είναι μεγάλη, αλλά πολλά από αυτά τα θέλουν οι δήμοι των περιοχών αυτών (ένας από τους λόγους που αντιδρούν στα στρατόπεδα, είναι και αυτός).
Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ "σηκώνουν τα χέρια" ("Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;" σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.
Οι οποίοι "χιλιάδες οπλισμένοι άνδρες" απλά δεν υπάρχουν. Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ειδικό σώμα, αλλά μόνο η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους και η ετήσια μισθοδοσία τους κοστίζει πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά έτος. Όσα θα στοίχιζε να τους στείλεις όλους με εισιτήριο α'θέσης στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο.
ΠΗΓΗ

Οι πολιτικές που επιβάλλονται στην Ελλάδα την οδηγούν εκτός ευρώ

Δεν αποκλείεται ένα ισχυρό κραχ στην ευρωπαϊκή οικονομία
Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη ευρωζώνη, απειλεί να «κάψει» πλέον και την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cornell, Steve Kyle.
Ο Kyle θεωρεί ότι οι πιθανότητες να κλιμακωθεί η ελληνική κρίση και να βγει η χώρα από την ευρωζώνη παραμένουν υψηλές. Αν και η ΕΚΤ με την παροχή της επιπλέον ρευστότητας κατάφερε να αποκλιμακώσει τις πιέσεις, οι Ευρωπαίοι είναι μακριά, πολύ μακριά, από την επίλυση της κρίσης, αναφέρει ο Kyle.
Μπορεί η Ελλάδα να είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει άμεσα την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, η λιτότητα και το haircut δεν επίλυσαν τα προβλήματα της χώρας. Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, εξέλιξη που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.
Οι προσπάθειες να επιβάλεις κι άλλα μέτρα λιτότητας σε μία χώρα που ήδη έχει υψηλή ανεργία, είναι απλά αναποτελεσματικές. Είναι επομένως περισσότερο πιθανό η Ελλάδα να οδηγηθεί στη στάση πληρωμών, στην έξοδο από το ευρώ και στην υποτίμηση, ώστε να επανέλθει στην ανάπτυξη. Μία τέτοια εξέλιξη σαφώς θα επηρεάσει την ευρωζώνη, αν και δεν αποκλείεται ένα ισχυρό κραχ στη Γηραιά Ήπειρο.
Οι ακριβείς επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να φτάσει.
Ο Kyle επισημαίνει δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον, η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση, και αυτό το απέδειξε όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου να επηρεάζουν σημαντικά τις συνδεδεμένες αμερικανικές τράπεζες. Γι’ αυτό διαπιστώνουμε την προθυμία της Fed να στηρίξει την οικονομία της ανά πάσα στιγμή.
Δεύτερον, είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ εισέρχεται σε μία νέα φάση ύφεσης. Αυτή μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας της εμμονής της Γερμανίας, και άλλων, στην πολιτική της λιτότητας. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η αμερικανική ανάπτυξη είναι εύθραυστη, δεν αποκλείεται να παρασυρθεί σε νέο καθοδικό κύκλο.
ΠΗΓΗ

Ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε τζαμί στην Ρόδο!

Από το Liako.gr
Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».
Γεννάται η απορία, ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας, αφού υπάρχει άλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το οποίο λειτουργεί κανονικά.
Οι Ροδίτες πιστεύουν ότι αυτή η προβοκάτσια συνδέεται με την επίσκεψη του ανθέλληνα A. Gross του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μεγάλο όφελος να υποστηρίζει στο Συμβούλιο, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω. Σίγουρα θα επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες.
Η είδηση στην Ροδιακή είναι  ΕΔΩ

68.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έκλεισαν το 2011!!!

Περίπου 68.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους το 2011 σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, που συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων».
Είναι προφανές ότι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν πρωτοφανή συνδυασμό από κρίσιμα προβλήματα (έλλειψη ρευστότητας, μείωση της ζήτησης, αστάθεια επιχειρηματικού / επενδυτικού περιβάλλοντος, αύξηση κόστους λειτουργίας, αύξηση βραχυχρόνιων υποχρεώσεων, κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά κ.λπ.), με άμεση συνέπεια τη διακινδύνευση όχι μόνο της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά της ίδιας τους της βιωσιμότητας, αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.
Όπως σημειώνει είναι περισσότερο από αναγκαίο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να υποστηριχθούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης, να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους αλλά και τις θέσεις εργασίας που αυτές προσφέρουν, προκειμένου να διαφυλαχτεί όσο είναι δυνατόν ο επιχειρηματικός ιστός αλλά και η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.

Κεντρικός τραπεζίτης Πολωνίας: Η λύση για την Ελλάδα, είναι και ευρώ και δραχμή - για ένα διάστημα

Η στρατηγική της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας είναι "απέλπιδα" και η χώρα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα διπλό νομισματικό σύστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα στη γερμανική εφημέριδα Financial Times Deutschland. "Η χώρα μοιάζει να χρειάζεται μια ειδική διευθέτηση ίσως για περιορισμένο χρονικό διάστημα", επεσήμανε ο Μπέλκα στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη.
"Δεν ζητώ να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, όμως για εσωτερικούς σκοπούς θα μπορούσε να εξεταστεί ένα εργαλείο πληρωμών που θα χρησιμοποιείται μέσα στη χώρα, κυρίως από το δημόσιο τομέα".
Σύμφωνα με τον Μπέλκα η στρατηγική της Ευρώπης που πιέζει την Ελλάδα να μειώσει δραστικά τις τιμές και τους μισθούς για να γίνει πιο ανταγωνιστική και να δεχθεί πακέτα διάσωσης είναι "απέλπιδα".
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας επεσήμανε ότι με ένα διπλό νομισματικό σύστημα οι καταθέσεις στις τράπεζες θα παραμείνουν σε ευρώ και δεν θα χάσουν την αξία τους. Όμως οι μισθοί στην Ελλάδα θα πληρώνονται με ένα νέο νόμισμα το οποίο θα είναι υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ.
Ο Μπέλκα δήλωσε ότι αυτή η "κρυφή υποτίμηση" θα κάνει τις ελληνικές υπηρεσίες και τα προϊόντα πιο φτηνά και πιο ανταγωνιστικά.
"Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν και άλλες θυσίες, αλλά τουλάχιστον έτσι θα γίνει με πολιτισμένο τρόπο", υπογράμμισε. "Πρέπει να κάνουν τον τουρισμό και άλλες υπηρεσίες πιο ελκυστικές. Η Ελλάδα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της", κατέληξε.
ΠΗΓΗ

ΕΚΤ: "Δώσαμε ένα 1 τρισ. ευρώ στις τράπεζες για ρευστότητα στην αγορά και το κρατήσανε"!

Eίχε κανείς ελεύθερα σκεπτόμενος και γνώστης των οικονομικών καταστάσεων, αμφιβολία ότι θα συνέβαινε αυτό; Οι τράπεζες της ευρωζώνης κρατούν στα θησαυροφυλάκιά τους το 1 τρισ ευρώ που τους παρείχε η ΕΚΤ με την προϋπόθεση να την μετακυλίσουν στον ιδιωτικό τομέα!
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η ίδια η Κεντρική Τράπεζα, παρά τη διοχέτευση φθηνού χρήματος στο πιστωτικό σύστημα ο δανεισμός στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε το Φεβρουάριο στο 0,7% από 1,1% τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα διοχέτευσε στις τράπεζες των 17 κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ δύο πακέτα ρευστότητας τριετούς διάρκειας και συνολικού ύψους άνω του 1 τρισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 1%, με στόχο να αποφευχθεί η υποχώρηση της ρευστότητας από την πραγματική οικονομία!

Έρχεται το "επίδομα φτώχειας" - "Τελειώνουν" όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα

- ΠΡΟΒΛΈΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ
- ΣΧΕΔΙΆΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΎ ΆΛΛΩΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΏΝ ΕΠΙΔΟΜΆΤΩΝ, ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΊΟΥ
- ΑΠΌ 700.000 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΌΜΑΤΩΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΈΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 150.000
- ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΘΑ ΈΡΘΕΙ Η ΛΥΠΗΤΕΡΉ
- ΓΙΑ "ΘΆΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ" ΚΆΝΟΥΝ ΛΌΓΟ ΣΤΟ NEWSIT ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ
Στη θέσπιση ενός ενιαίου κοινωνικού επιδόματος που θα το ονομάζουν "επίδομα φτώχειας" και στην κατάργηση σχεδόν όλων των υπόλοιπων κοινωνικών επιδομάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς αυτό προβλέπεται ρητά στο μνημόνιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επιδόματα οπως αυτο το ενοικίου, το φοιτητικό, ακόμη και το πολυτεκνικό ίσως μετά τις εκλογές αποτελούν παρελθόν.
Για να πάρει κάποιος το νέο ενιαίο "επίδομα φτώχειας" θα πρέπει αποδεδειγμένα να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ωστόσο ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να πει ποια θα ειναι τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επίσης κανείς δεν ειναι σε θέση να πει πως θα οριστεί πως κάποιος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με την Ε.Ε, το όριο της φτώχειας καθορίζεται στο 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, δηλαδή πια το όριο στην Ελλάδα είναι περίπου στα 650 το μήνα ευρώ και κάτω.
Συμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010 (που η ύφεση δεν ήταν στο σημείο που είναι σήμερα) η Ελλάδα κατάσσεται 7η σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών έως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών.
Όπως δήλωσε στο Newsit o οικονομολόγος Γιάννης Σωπασης:
"η κατάργηση του φοιτητικού επιδόματος και τους επιδόματος ενοικίου και γενικότερα η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων αφορά σε πληθυσμιακό ποσοστό πάνω από το 7% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου σε 700.000 συμπολίτες μας. Η θέσπιση των περιοριστικών ρυθμίσεων πάνω στα κοινωνικά επιδόματα σημαίνει οτι πλέον η κοινωνική Ευρώπη και η κοινωνική Ελλάδα έχει πλέον σταματήσει να υπάρχει.
Η ημερομηνία λήξης των κοινωνικών επιδομάτων είναι το 2012 αν όχι το 2013 γιατί σε αυτά τα δύο έτη θα πρέπει να εξοικονομηθούν 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Ολες οι ανακοινώσεις θα γινουν μετά τις εκλογές, αυτή τη στιγμή γίνονται υπολογισμοί για το που θα βρεθούν αυτά τα 11 δις και τα μέτρα δεν ανακοινώνονται γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περιόδο. Από τη στιγμή που ελληνική οικονομία δεν παράγει τα αναμενόμενα οι περικοπές θα γίνουν εκ των έσω και θα συμπεριληφθούν τα κοινωνικά επιδόματα.
Οι δικαιούχοι πια δε θα ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και θα υπάρχουν εξαιρετικά αυστηρά κοινωνικά κριτήρια. Από τη στιγμή που θα μπουν νέες ρήτρες θα μπουν νέα κοινωνικά κριτήρια και άρα μιλάμε για το τέλος του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα".
ΠΗΓΗ

Οι Τροϊκανοί έχουν σπρώξει σε νταβατζήδες και παπαγαλάκια 90 εκ. ευρώ για την προπαγάνδα των εκλογών!

ΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΜΕ… ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι, ποτισμένοι από τα αγαθά της βόλεψης τους, και κλεισμένοι στο δικό τους προνομιούχο μικρόκοσμο, αντιμετωπίζουν ένα διασυρμένο ,ταλαιπωρημένο και λεηλατημένο λαό ως σκουπίδι που θα το φυσήξουν και θα το πάνε εκεί που θέλουν. Ποιοι;
Αυτοί που αποτελούν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αυτοί που κινούν τα νήματα και έχουν κατεβασμένα τα βρακιά στους νταβατζήδες της διαπλοκής εδώ και χρόνια. Αυτοί που αποτελούν τους πολιτικούς σχηματισμούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ενώ την διέλυσε σε 4 κομμάτια στην ουσία, ήταν «Ανένδοτος» στο να μην γίνουν εκλογές 19 Φεβρουαρίου. Ακόμη ψάχνει τις ημερομηνίες, με τον τραπεζίτη που παριστάνει τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμ(ι)ο να συστήνει στους έλληνες να κάνουν υπομονή. Καθυστερούν και κοροϊδεύουν τον κόσμο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προκειμένου με ψέματα, υποσχέσεις και επικοινωνιακά τρικ, να ανεβάσουν τα ποσοστά τους ώστε να βγουν ενισχυμένοι από τις εκλογές για να χρησιμοποιήσουν ως «Άλλοθί» τους την λαϊκή εντολή στην απόλυτη ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των ελλήνων που ετοιμάζουν οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ στις αρχές του καλοκαιριού.
Η στόχευση τους είναι με κάθε τρόπο να αποδυναμώσουν τα μικρά κόμματα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι φωνές αντίδρασης. Στην κατεύθυνση τους αυτή έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο. Δεν περιορίζονται μόνο στην ενορχήστρωση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ αλλά είναι τόσο αδίστακτοι που φιμώνουν τις όποιες ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές. Εδώ και καιρό βουίζει η δημοσιογραφική πιάτσα ότι οι Τροϊκανοί που μας πίνουν το αίμα με την αισχρή τοκογλυφία, με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, με την ελεεινή φορολογία και στον αέρα που αναπνέουμε, έχουν σπρώξει σε νταβατζήδες και παπαγαλάκια 90 εκ. ευρώ για την προπαγάνδα των εκλογών.
Κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι η χούντα των συνταγματαρχών ήταν… κολλέγιο (των Αθηνών βεβαίως-βεβαίως) μπροστά σε αυτή την χούντα των νταβατζήδων που κατέκλεψαν και συνεχίζουν να λεηλατούν τον ελληνικό λαό.
Ξαφνικά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν για να υλοποιηθεί σχέδιο μεταφοράς των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Πέρα από πού θα τους αδειάσουν δεν μας είπαν, μου θυμίζει το… μαγικό ραβδί που τους εξαφάνισε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Και τότε ήταν οι μισοί στην Αθήνα.
Τα λαμόγια της πολιτικής για τον εφιάλτη που των λαθρομεταναστών και των ανεξέλεγκτων συμμοριών που σπέρνουν τον φόβο και τον θάνατο σε όλη την Ελλάδα, επί τοις ουσίας, ούτε ασχολούνται, ούτε κάνουν τίποτα. Και τώρα πριν τις εκλογές πιστεύουν ότι θα παραμυθιάσουν τον κόσμο να τους ψηφήσει γιατί θα κάνουν την Αθήνα παράδεισο.

ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι χαμένο το παιχνίδι αν δεν μπορέσουν να αντιληφθούν ότι το μνημόνιο είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.
Η υπερχρέωση των κρατών και τα μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο από μια μέθοδο για την υπαγωγή των ανεξάρτητων εθνικών κρατών στην εξουσία υπερεθνικών οργανισμών.
Το χρέος που στο μεγαλύτερό του μέρος είναι πλασματικό χρησιμοποιείται από υπερεθνικούς οργανισμούς με τέτοιο τρόπο ώστε να τρομοκρατηθεί (με την απειλή της πείνας) ο πληθυσμός της υπερχρεωμένης χώρας και να δεχθεί την απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας και την υποταγή της χώρας αυτής τελικά στην εξουσία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
Είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για να στείλει τα Εθνικά Κράτη στην ''αγκαλιά '' της παγκόσμιας κυβέρνησης. Αν οι περίφημες αντιμνημονικές δυνάμεις δεν εννοήσουν αυτό τότε καμία αντιμνημονιακή πολιτική δεν θα χει νόημα αλλά θα περιορίζεται απλώς στο μάζεμα κάποιων ψήφων διαμαρτυρίας, ακίνδυνων για το σύστημα.
Eδώ και τρεις δεκαετίες κύκλοι κρυμμένοι πίσω από μυστικές λέσχες προετοιμάζουν την παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτοί οι κύκλοι Φρόντισαν αργά αλλά σταθερά να πριονίσουν τις εξουσίες των εθνικών κρατών και να αυξάνουν τις αρμοδιότητες υπερεθνικών οργανισμών. Μετράτε.
ΟΗΕ Μας επιβάλλει την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό εκατοντάδων Μ.Κ.Ο. και επίσης μας επιβάλλει να δεχόμαστε και να εφαρμόζουμε τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας ανεξάρτητα αν έρχονται κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
Π.Ο.Υ. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας μας επιβάλει ψεύτικες πανδημίες και μαζικούς εμβολιασμούς. Πρόσφατα το ζήσαμε αυτό με τον άκυρο συναγερμό για τον ιό Η1Ν1 που μας στοίχισε αρκετά δις.
Π.Ο.Ε. Ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου μας επιβάλλει την κατάργηση των συνόρων και των δασμών για τα εμπορεύματα (άρα η χώρα που έχει υπογράψει με τον ΠΟΕ δεν μπορεί να ασκήσει προστατευτική πολιτική για τα δικά της προϊόντα).Μαζί με τον ΠΟΥ έχουν επιβάλλει τον CODEX ALLIMENTARIUS που προωθεί όλα τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.
Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ουσιαστικά είναι το παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών και η κεντρική τράπεζα του κόσμου που με τις εκθέσεις τους ρίχνουν ή ανεβάζουν τα επιτόκια δανεισμού μιας χώρας και επιβάλλουν την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Τα κράτη είναι δεμένα μέσω των συμφωνιών και των συνθηκών που έχουν υπογράψει μ’ όλους αυτούς τους υπερεθνικούς οργανισμούς. Αν κάποιο κράτος καταγγείλει ας πούμε τον ΠΟΕ και θελήσει να εφαρμόσει πολιτική προστασίας των εγχώριων προϊόντων μέσω δασμών, τότε αυτομάτως απομονώνεται από τα άλλα κράτη μέλη του ΠΟΕ.
Η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει όλες τις σχετικές συνθήκες και συμφωνίες. Με πιο πρόσφατη την συνθήκη της Λισσαβόνας, της οποίας τις συνέπειες ζούμε σήμερα με τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την ευρωπαϊκή στρατοχωροφυλακή (EUROGENDFOR) να επεμβαίνει σε όποια χώρα μέλος απειλείται η έννομη τάξις.
Ας μην γελιόμαστε λοιπόν, στήνεται ήδη η πλανητική δικτατορία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Σταδιακά τα Εθνικά Κράτη παραδίδουν μόνα τους την εθνική τους κυριαρχία. Το πολιτικό σύστημα δεμένο με την διαπλοκή και τις επιχειρήσεις σκοπίμως αγνοεί το σχέδιο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .
Όσο όμως τα κόμματα ασχολούνται με την άγρα ψήφων οι νεοταξίτες οργανώνονται φτιάχνοντας το μεγαλύτερο πάρκο με συστήματα παρακολούθησης τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών στον κόσμο το οποίο και θα καταλαμβάνει σχεδόν 93.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μόνο ο χώρος για τους υπολογιστές που θα αναλύουν τις πληροφορίες θα καταλαμβάνει χώρο 9.000 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο projekt ξεκίνησε μυστικά το 2010 και θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2013 .Αποστολή του θα είναι να καταγράφει όλες τις συνομιλίες και τις συναλλαγές που θα λαμβάνουν χώρα τόσο εντός αλλά και εκτός των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα θα κάνει το echelon να μοιάζει με παιδική χαρά..
Γιώργος Σταφυλάς 
 elora
http://ellinonpaligenesia.blogspot.com

Δεξιά παροικία

Μας ήρθε καταγγελία από κάτοικο Κρυονερίου (έχουμε το όνομα), ότι οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ έγιναν από το περιβάλλον Βορίδη ψηφοθηρικά. Ο συνεργάτης του υπουργού εν ονόματι Γ.Ζ. (θα επανέλθουμε για δαύτον), πήρε τηλέφωνο άνθρωπο, «για να βάλει τα παιδιά του στη δουλειά». Από κοντά και ένας πρόεδρος τοπικής της ΝΔ, ο Τ.Κ., που έψαχνε άτομα για τον ίδιο λόγο. Μάκη, ξέρουμε τη ΝΔ πολύ καλύτερα από εσένα... Άσε τα παλαιοκομματικά κόλπα.
http://www.elora.gr

Βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα

Θέλει θράσος
Η αρχή έγινε από τον πρώην συνδικαλιστή και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Π. Καμμένου. Ο Γ. Μανώλης, λοιπόν, επιτέθηκε στον πρώην υφυπουργό, λέγοντας ότι «όταν ζεις μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου θέλει θράσος να βρίζεις ανθρώπους που υποφέρουν».
«Ο σύντροφος Μανώλης»
Ο Γ. Γιακουμάτος απάντησε χθες, υπερασπιζόμενος και τον τόπο διαμονής του και τον τόπο διακοπών του. «Ούτε η Μύκονος ούτε και το Κολωνάκι είναι απαγορευμένες περιοχές. Είναι και αυτές Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος. Και μάλιστα του προτείνω να έρθει να πιει και καφέ, ο οποίος κοστίζει 3 ευρώ», είπε.
Ο πρώην υφυπουργός όμως δεν σταμάτησε εκεί: «Συμπάσχω με τον σύντροφο κ. Μανώλη, που αν και μικρότερος από μένα σε ηλικία λαμβάνει ήδη -εδώ και αρκετά χρόνια- σύνταξη από τον ΟΤΕ, έχει θεμελιώσει και βουλευτική σύνταξη, ζήτησε να πάρει αναδρομικά από τη βουλευτική του θητεία και που μέλη της οικογένειάς του είναι βολεμένα και διορισμένα»!
Μετά την απάντηση του Γ. Γιακουμάτου αναμένεται η ανταπάντηση του Γ. Μανώλη και, φυσικά, η εξέλιξη της βεντέτας στο πεδίο της εκλογικής περιφέρειας της Β' Αθηνών, όπου θα πολιτευθούν και οι δύο.

Η Αθήνα σήμερα. Ίσως αύριο, χειρότερα

Άνθρωποι και ποντίκια να συμβιώνουν σε 500 κτίρια - υγειονομικές βόμβες στο κέντρο της Αθήνας. Οι περιγραφές για κτίρια και διαμερίσματα σε δρόμους όπως Μενάνδρου, Φυλής, Αγίου Κωνσταντίνου, Ιερά Οδός τα λένε όλα.
"Διαμονή αλλοδαπών σε άθλιες συνθήκες. Διαβιούν άνθρωποι και τρωκτικά μαζί. Απορρίμματα και ούρα τρωκτικών παντού. Δυσοσμία. Κίνδυνος νοσημάτων. SOS", "χωματερή όπου διαβιούν άνθρωποι και ευμεγέθη τρωκτικά", "Διαπιστώθηκε σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος ελλιπής καθαριότητα, ιδίως στην κουζίνα και στο αποχωρητήριο από το οποίο αναδιδόταν αποπνικτική δυσοσμία", "στον χώρο του υπογείου υπάρχουν αποθήκες οι οποίες έχουν μετατραπεί σε διαμερίσματα, με κοινόχρηστα αποχωρητήρια, στις οποίες διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών - μεταναστών σε άθλιες συνθήκες υγιεινής".
Μία βραδιά για ένα στρώμα σε κάποιο από τα δωμάτια των εγκαταλελειμμένων κτιρίων κοστίζει από 3 έως 10 ευρώ στους μετανάστες, ενώ το μηνιαίο ενοίκιο μπορεί να ανέλθει και στα 300 ευρώ για ένα διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών που τις περισσότερες φορές είναι ισόγειο ή υπόγειο. Υπάρχουν συμμορίες που θησαυρίζουν με την «ενοικίαση» εγκαταλειμμένων κτιρίων.

Οι Τούρκοι μας δουλεύουν κι εμείς ενθουσιαζόμαστε!

Ως πότε άραγε θα τα διαβάζουμε όλα επιπόλαια; Ενθουσιάστηκαν πολλοί, διότι ο Ομπάμα είπε, ότι του είπε ο Ερντογάν, πως θα ανοίξει η Σχολή της Χάλκης. Αντιπαρέρχομαι ότι αυτό το λέγει χρόνια, αλλά δεν λέγει πότε. Όμως ο Μπαγίς, αμέσως διευκρίνισε ότι περιμένει ανάλογη κίνηση από την Ελλάδα στη Θράκη. Αυτό δεν το πρόσεξαν οι ενθουσιασθέντες.
Πέραν τούτου, όπως γράψαμε παλαιότερα, πρόκειται για καθαρά συμβολική κίνηση και όχι ουσιώδη. Ας πούμε ότι «άνοιξε» η Χάλκη. Με ποιους Έλληνες μαθητές θα λειτουργήσει; Τελικά οι Τούρκοι, με την ασιατική κουτοπονηριά, μας χοροπηδούν με κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ουσία, ενώ παριστάνουμε τους έξυπνους.

Φόβος για τα γενόσημα φάρμακα

Ο φόβος θα οδηγήσει σε υποκατάσταση και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ανησυχητικά μηνύματα «έρχονται» από το εξωτερικό σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των ανώνυμων γενοσήμων φαρμάκων. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, όπου ήδη εισάγονται και κυκλοφορούν γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα κ.ά. επιστημονικές έρευνες και ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν ότι οι αντιδράσεις στο μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική δεν αφορούν σε «κινδυνολογίες», όπως υποστηρίζει η ηγεσία του ΥΥΚΑ, αλλά σε βάσιμες ανησυχίες για τη Δημόσια Υγεία.
Μετά από έρευνα που διενήργησαν τον Ιούλιο του 2011, επιστήμονες του American Enterprise Institute for Public Policy Research σε 2.121 γενόσημα που παράγονται κυρίως σε ασιατικές χώρες και διατίθενται στην αμερικανική αγορά, αποδεικνύεται πως οι ΗΠΑ δεν αποτελούν ακριβώς «παράδειγμα προς μίμηση». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων (U.S. F.D.A.), μάλιστα, έχει ιδρύσει ειδική υπηρεσία ελέγχου με έδρα στην Κίνα για να αυξήσει τους ελέγχους των εργοστασίων που εξάγουν σκευάσματα προς τις ΗΠΑ, εντούτοις υπολογίζεται ότι με βάση το ρυθμό των ελέγχων, η ειδική αυτή υπηρεσία θα καταφέρει να ελέγχει το κάθε εργοστάσιο κάθε 13 χρόνια! Φανταστείτε την κατάσταση στην Ελλάδα και τους κινδύνους για τον Έλληνα ασθενή, με έναν ήδη υποστελεχωμένο ΕΟΦ, αφού η αγορά κατακλυστεί με εισαγόμενα, ανώνυμα φάρμακα από τρίτες χώρες!
Στη Γαλλία, πρόσφατα, έντονες ανησυχίες εξέφρασε και η Ακαδημία Ιατρικής, για τη μετατόπιση της παραγωγής φαρμάκων σε χώρες όπου δεν εφαρμόζονται επαρκείς έλεγχοι, γεγονός που οδήγησε την ιατρική κοινότητα στη συνταγογράφηση ακριβότερων πρωτοτύπων φαρμάκων και κατά συνέπεια στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Άλλο ένα λοιπόν παράδειγμα της «πρόβλεψης» για έξαρση του φαινομένου της υποκατάστασης, με τελικό αποτέλεσμα την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης αντί της μείωσής της! Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και στη χώρα μας με την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία. Οι ιατροί γνωρίζοντας την αμφίβολη ποιότητα των εισαγόμενων και τα παραδείγματα από το εξωτερικό, θα προτιμήσουν, για τις ίδιες ενδείξεις, να συνταγογραφήσουν τα ακριβότερα πρωτότυπα με προστασία πατέντου με σκοπό να διαφυλάξουν την υγεία των ασθενών τους και να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που παράγει επώνυμα, ποιοτικά, ασφαλή και διεθνώς αναγνωρισμένα φάρμακα, αδυνατεί να αντέξει τον ανταγωνισμό από χώρες με ελάχιστο κόστος παραγωγής και παραγωγή φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας, εφόσον το μόνο κριτήριο είναι η χαμηλότερη τιμή. Και αυτό γιατί διατηρεί πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας του κλάδου, έχει τεράστια πάγια έξοδα, υψηλό κόστος συμμόρφωσης στα αυστηρά ευρωπαϊκά ποιοτικά πρότυπα, έχει δεσμεύσει σημαντικούς πόρους σε επενδύσεις, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να αντεπεξέλθει στο σημαντικό χρηματοοικονομικό κόστος σε μια αγορά που πληρώνει όποτε και όπως θέλει π.χ. ομόλογα πενταετίας αντί χρεών νοσοκομείων τα οποία υποβλήθηκαν μάλιστα και σε «κούρεμα». Το αποτέλεσμα θα είναι οι μισές παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας να κλείσουν, εξωθώντας στην ανεργία τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενους.
Σε ένα περιβάλλον πλήρους αποβιομηχάνισης και αφελληνισμού της αγοράς, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει, εξάγει και επενδύει στη χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας, πραγματοποιεί έρευνα, κατοχυρώνει ελληνική τεχνογνωσία και κυρίως σέβεται τον Έλληνα ασθενή. Πώς είναι δυνατόν να παραβλέπονται όλα αυτά και να θυσιάζονται στο βωμό της πρόσκαιρης και αβέβαιης εξοικονόμησης πόρων;
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μέρος της λύσης. Μίας λύσης ουσιαστικής με πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Π.Ε.Φ.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) εκφράζει τις θέσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας, που διατηρούν περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και ο κύριος όγκος παραγωγής τους αφορά σε ουσιωδώς όμοια φάρμακα (γενόσημα) με εμπορική ονομασία (branded generics) τα οποία προορίζονται για την ελληνική αγορά και εξαγωγές σε 60 χώρες στον κόσμο. Στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας απασχολούνται 8.500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι επιστήμονες, που ασχολούνται με την παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων ή /και νέων προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού «τρέχουν» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.
healthierworld.gr

Ο Ραγκούσης εξελίσσεται σε αντίπαλο δέος

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πολύ πρόσφατα αρχηγό, για να απασχολεί την ατζέντα της πολιτικής καθημερινότητας ο διάδοχός του. Επειδή ωστόσο πρόκειται για το ένα από τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, και καθώς στη σημερινή Ελλάδα, οι παρενέργειες του Μνημονίου έχουν συρρικνώσει τον πολιτικό χρόνο, αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στο πως χωροθετούνται οι φιλοδοξίες των λεγόμενων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μιας μελλοντικής διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Φώφη Γεννηματά διαγκωνίζονται για τον διόλου άτυπο ρόλο του «Νο2», με τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να έχει σαφές και διακριτό προβάδισμα, λόγω και της σημαντικής προβολής που αναμένεται να έχει, ως εκ της θέσεώς της.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου υπέστειλαν τη σημαία των προσωπικών φιλοδοξιών τους, λόγω του τρόπου με τον οποίο έκαναν βήματα άτακτης υποχώρησης.
Ο Χρήστος Παπουτσής «τσαλακώθηκε» προκαταβολικά, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, για να είναι και εκείνος υποψήφιος πρόεδρος.
Ο Γιάννης Ραγκούσης απ’ την άλλη, τείνει να εξελιχθεί από πολύ νωρίς, στο αντίπαλο δέος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Προτού ακόμη εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε σπεύσει να ιδρύσει το Ρεύμα, την πρώτη εσωκομματική τάση, ενώ έκτοτε κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τη νέα ηγεσία.
Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην τον συμπεριλάβει σε μια εκλογική επιτροπή η οποία αριθμεί 75 μέλη, δείχνει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να αναζητήσει φόρμουλα πολιτικής επικοινωνίας με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών.
Μόνο που ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είναι αδύναμος όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ούτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αμφότεροι έμειναν εκτός εκλογικής επιτροπής.
Όσο πια μακριά από τη «νέα Ιπποκράτους» κινείται ο Γιάννης Ραγκούσης, τόσο μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων θα έχει. Για να οικοδομήσει το προφίλ της εναλλακτικής λύσης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και να συγκεντρώνει γύρω του όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πολιτικούς συμμάχους του.

Η Ελλάδα χρειάζεται σκούπα και φαράσι

Είχαμε αρκετές εβδομάδες να βρεθούμε και μας είχε λείψει η απλή συζήτηση πού συνοδεύει το καφεδάκι με του φίλους.
Ο Παντελής, μετά το κούρεμα, άφησε τον εαυτό του ελεύθερο λέγοντας:
«Όταν εμπιστευόμουν το Ελληνικό Κράτος επενδύοντας τις οικονομίες μου σε ομόλογα δεν πίστευα ότι θα φθάναμε εδώ πού φθάσαμε».
Ο Βαγγέλης, πού κέρναγε τα καφεδάκια για την πρόσφατη ονομαστική του γιορτή συνέχισε:
«Πληρώνουμε την πίστη μας στην Πατρίδα μας , δεν άντεχες να τα πάς στην Ελβετία».
Ο Σταύρος, το πρόσωπο της αιχμής και της αλήθειας, συνέχισε:
«Σήμερα η αστική τάξη στην Πατρίδα μας πληρώνει τους συμβιβασμούς πού έκανε τα τελευταία 30 χρόνια».
Δεν άντεξα και μίλησα:
«Σκούπα, χρειάζεται σκούπα, φαράσι και στα σκουπίδια. Να καθαρίσουμε πρώτα από όλα τα σπίτια μας και μετά τους δρόμους και τις πλατείες, και μετά ασβέστωμα, μια δουλειά πού στα χωριά γίνεται την Άνοιξη».

H ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν

Καθώς η ελληνική οικονομία βυθίζεται με ρυθμούς ταχύτατους προς την ολοκληρωτική καταστροφή και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα οδηγούνται συνειδητά από την αστική πολιτική ηγεσία στην ανεργία, στην τεράστια μείωση των αποδοχών τους, και στην απόλυτη αφαίρεση κάθε δικαιώματος σε κοινωνικές παροχές η «ανάπτυξη» είναι το νέο παραμύθι που θα σερβιριστεί στους εργαζόμενους και στους άνεργους προκειμένου να τους κρατήσουν σε ύπνωση και να υποκλέψουν, για άλλη μια φορά, την ψήφο τους και τη συνείδησή τους με μέσο μια αόριστη και θολή ελπίδα.
Τόσο τα παλιά αστικά κόμματα όσο και νέα που θα δημιουργηθούν, προκειμένου να καλύψουν το κενό πειθούς και αξιοπιστίας των παλιών, θα επενδύουν όλο και περισσότερο στο χαρτί της ανάπτυξης.
Οι περίοδοι των καπιταλιστικών κρίσεων ήσαν περίοδοι βαθιών μεταβολών και στην ίδια τη δομή του καπιταλισμού.
Χωρίς φυσικά να αλλάζει στο ελάχιστο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του, και ιδιαίτερα αυτό του απαλλοτριωτικού συστήματος, τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του μεταβάλλονταν και η δομή του άλλαζε κατά τις περιόδους των μεγάλων κρίσεών του.
Μία από τις σταθερές αυτών των μεταβολών ήταν η μεγάλη αύξηση της έντασης της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης του κεφαλαίου κατά τις περιόδους των κρίσεων (δες Οι καπιταλιστικές κρίσεις και οι επιπτώσεις τους.
Καθώς ο καπιταλισμός έχει εισέλθει σε μια περίοδο γενικευμένης και χρόνιας κρίσης τα χαρακτηριστικά αυτά παίρνουν πλέον ακραίες μορφές.
Καθώς το κεφάλαιο προσπαθεί να καθυποτάξει την εργασία με τρόπο απόλυτο απαιτεί ταυτόχρονα και την άμεση ιδιοκτησία του συνόλου των μέσων παραγωγής, των υποδομών αλλά και κάθε μορφής αξιών.
Αυτή τη διαδικασία περάσματος στον ολοκληρωμένο και ολοκληρωτικό καπιταλισμό τη βιώνουν οι εργαζόμενοι με ένα τρόπο ιδιαίτερα δραματικό.
Η αδυναμία του κεφαλαίου για επέκταση, εντατική ή χωρική, και η εξ’ αυτού αδυναμία του να αναπαραχθεί με τους ιστορικά γνωστούς τρόπους το οδηγούν στην άμεση επίθεση στην εργασία με ένα τρόπο που για πολλούς ήταν αδιανόητος κατά την τελευταία εξηκονταετία.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ ή στο συνημμένο αρχείο.
eparistera

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Απειλή παραίτησης από Μπαμπινιώτη

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Τραγικό λάθος και μήνυμα «υπέρ της άρνησης της νομιμότητας» χαρακτηρίζει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τη σχεδιαζόμενη «αναστολή», όπως λέει, «του εξυγιαντικού νόμου για τα ΑΕΙ», ζητώντας από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και τον πρωθυπουργό να παρέμβουν. Απαντώντας, εμμέσως, ο κ. Μπαμινιώτης χαρακτηρίζει ουσιαστικά μη εφαρμοζόμενο τον ψηφισθέντα νόμο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχει προχωρήσει σε διάλογο με τις πανεπιστημιακές αρχές για το ζήτημα της χρηματοδότησης ενώ αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησής του, λέγοντας: «Η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Μπαμπινιώτης προανήγγειλε αλλαγές στα σημεία του νόμου-πλαίσιο που παρατηρούνται δυσλειτουργίες προκαλώντας την ενόχληση της προκατόχου του, Α. Διαμαντοπούλου, η οποία υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής.
Η δήλωση του Κωσταντίνου Μητσοτάκη:
«Το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα δεν είναι το οικονομικό. Είναι η κατάλυση του κράτους και η αδίστακτη, από πολλές πλευρές, αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτό και μόνο καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση μάταιη. Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία. Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός.
Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου που, επιτέλους, με καθυστέρηση πολλών ετών, ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την παιδεία χρόνια πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το μήνυμα εκπέμπεται στις παραμονές των εκλογών, που επιτέλους, ο κυρίαρχος λαός θα εκφράσει τη θέλησή του και θα εκλέξει τη νέα Βουλή.
Θέλω να ελπίζω ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ο πρωθυπουργός, έστω την ύστατη ώρα, θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό».
Η δήλωση του υπουργού Παιδείας, καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη.
Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα ΑΕΙ, καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε επτά (7) από τα δεκαέξι (16) ΤΕΙ έχει εκλεγεί Συμβούλιο. Τελικά, τα ΑΕΙ φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο και ένας νόμος που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011 στην πράξη δεν εφαρμόζεται.
Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογο με τις πανεπιστημιακές αρχές με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη. Ένας τέτοιος διάλογος όμως για να καρποφορήσει δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ας σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί με υπουργικές αποφάσεις (κατά «παρέκκλιση» του νέου νόμου μέχρι την 6η Μαρτίου 2012) τρία δωδεκατημόρια, δηλ. 24% του προϋπολογισμού. Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία όποιας μορφής κι απ' όπου κι αν προέρχεται.
Η νέα Κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επικείμενες εκλογές και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρει εδραιωμένο ένα κλίμα εμπιστοσύνης, συνεννόησης και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια, ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος με όποιες βελτιώσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα. Ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις μπορεί να εφαρμοσθεί ο νόμος στα πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακές αρχές, αν τις εμπιστευθούμε, αν διαλεχθούμε μαζί τους και δι' αυτών με την πανεπιστημιακή κοινότητα μπορούν να επωμισθούν τις ευθύνες που τους ανήκουν για την εφαρμογή τού πανεπιστημιακού νόμου.
Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας (χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας το μόνο που προσπαθώ είναι να λύσω υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια σε μια κρίσιμη περίοδο: πανελλαδικές εξετάσεις, βιβλία στα σχολεία για την επόμενη χρονιά, προετοιμασία για ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ, ηρεμία και διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.
Η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.

Υποσχέσεις Σαμαρά σε όλους

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Σε μια άκρατη παροχολογία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας αλλά και με τις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία έναντι της τρόικας, επιδίδονται μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ , σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του κόμματός τους.
Μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, υπό την πίεση και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία απέχει μακράν των ποσοστών που σήμερα έχει η ΝΔ, όχι μόνον αποφεύγει να περιορίσει τις υποσχέσεις και τα «θα», αλλά «κλείνει» και ο ίδιος «το μάτι» σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ελπίζοντας στην υποστήριξή τους.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
Η παροχολογία, που ελάχιστα απέχει από το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσο η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 20% στην πρόθεση ψήφου, τόσο οι βουλευτές του κόμματος θα ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών για αυξήσεις, καταργήσεις φόρων, αποκατάσταση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων κ.λπ., χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση -που θα προκύψει μετά τις εκλογές- να λάβει προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην ηγετική ομάδα του κόμματος έχουν υποσχεθεί:
Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.
Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.
Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.
Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.
Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.
Αποστάσεις
Την πολιτική των παροχών αποφεύγουν να στηρίξουν βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι όσο λιγότερα υπόσχεται τώρα ο κ. Σαμαράς, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει την επομένη των εκλογών.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι η τακτική αυτή μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι οι πολίτες γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και ίσως επιλέξουν να τιμωρήσουν εκείνους που προσπαθούν να τους πείσουν ότι «λεφτά υπάρχουν».
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Επιστρέφουν διαγραφέντες, έτοιμη η εκλογική επιτροπή
Θέμα ολίγων ωρών είναι η ανακοίνωση της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κομματικό όργανο, το οποίο και θα κληθεί να λάβει το επόμενο διάστημα σημαντικές αποφάσεις για την εκλογική τακτική του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιτροπής θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, ο γραμματέας ΚΕ, Αν. Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Αν. Παπαμιμίκος, ο γραμματέας οργανωτικού, Κ. Ζωντανός, και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Λαζαρίδης, Μιχελάκης και Μουρούτης.
Το πρόσωπο-έκπληξη ωστόσο θα είναι ο Β. Μεϊμαράκης, από τον οποίο ζητήθηκε να συμμετάσχει και ο πρώην υπουργός δέχθηκε. Πρόκειται για την επιστροφή του έμπειρου -στα κομματικά- στελέχους, ο οποίος πιθανότατα θα δραστηριοποιηθεί στον οργανωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς ανοίγει στους επτά βουλευτές που καταψήφισαν το «Μνημόνιο 2», αλλά υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, την πόρτα του κόμματος. Πρόκειται για τους κ. Βαγιωνά, Παπασιώζο, Τζίμα, Καρασμάνη, Γκιουλέκα, Βλάχο και Βόζεμπεργκ.
O κ. Τζίμας επανεντάχθηκε και επισήμως χθες το βράδυ, έπειτα από σχετική επιστολή που απηύθυνε στον κ. Σαμαρά. Ανάλογες επιστολές είναι θέμα χρόνου να στείλουν και οι κ. Βαγιωνάς, Παπασιώζος και Καρασμάνης.
Οι άλλοι τρεις έχουν δεσμευθεί ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προβούν σε δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά και θα τονίσουν ότι συμφωνούν με τις κινήσεις που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα.

Wall Street Journal:"Οι Έλληνες θα ψηφίσουν κομμουνιστές και νεοναζί"!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, όλα δείχνουν έντονη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.
Αναλυτικότερα αναφέρεται πως τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας και τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά «Οι εκλογές αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, φαίνεται να λαμβάνουν την μορφή μιας δημόσιας εξέγερσης εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Επίσης αναφέρει
“Το μισό εκλογικό σώμα σχεδιάζει να ψηφίσει ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης, που κυμαίνονται από σοβιετικού τύπου κομμουνιστές και νεοναζί, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολλώνται στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα στην Ελλάδα να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και της οικονομικής επισκευές που ζητούν οι πιστωτές της”.

Ανοίγει ο ειδικός λογαριασμός για την αποπληρωμή του χρέους

Κυρώθηκε, κατά πλειοψηφία, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), αλλά και της συνθήκης για την διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. Με προσθήκη που κατάθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προβλέπεται και η δημιουργία του ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των δανείων.
Η κύρωση έγινε μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει ο ΛΑΟΣ. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, καθώς και του άρθρου 4, στο οποίο ενσωματώθηκε η προσθήκη για τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού του ελληνικού δημοσίου με στόχο την αποκλειστική και άμεση εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, ψήφισαν 194 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ 59 βουλευτές από τα άλλα κόμματα καταψήφισαν.
Να σημειωθεί ότι αρχικά η ΔΗΜ.ΑΡ, δια του εισηγητή της Γιάννη Αμοιρίδη είχε δηλώσει ότι υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει.
Μέχρι το Πάσχα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Εξάλλου, με άλλη τροπολογία στο νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών δίνει παράταση της δημοσίευσης των ισολογισμών των τραπεζών έως τις 20η Απριλίου.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το απόγευμα ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν με πράξη του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το Πάσχα και δεν θα επηρεάσουν την πορεία προς τις εκλογές.
Σκληρή κόντρα Σαχινίδη - Καρατζαφέρη
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, σημειώθηκε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και του υπουργού Οικονομικών. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Γιατί αυτό που ψηφίζετε σήμερα είναι μείωση της εθνικής κυριαρχίας» υποστήριξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. "Ο ελληνικός λαός σάς παρέδωσε το 2009, έστω και τραυματισμένο, κράτος. Και εσείς θα το παραδώσετε αποικία. Αυτό δεν επιτρέπεται", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε και προσωπικά στον κ. Σαχινίδη, κατηγορώντας τον πως δεν λέει την αλήθεια, ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Υποστήριξε ακόμα πως πέντε ομόλογα της Goldman Sachs εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία του «κουρέματος».
«Δεν υφίσταται καμία συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας και ελληνικής κυβέρνησης. Αν υπάρχει τέτοιο κείμενο με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, παρακαλώ να το καταθέσετε στη Βουλή. Να προσκομίσετε επίσης και να καταθέσετε στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχετε για τα ομόλογα. Αν δεν το κάνετε, τότε αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρετε τι λέτε. Προσπαθείτε, παραμονές εκλογών, να δημιουργήσετε εντυπώσεις» απάντησε ο κ. Σαχινίδης.
«Είστε σίγουρος ότι θέλετε τα στοιχεία; Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι είναι μυστικές αυτές οι συμφωνίες. Εσείς δεν γνωρίζετε η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Θα σας καταθέσω τα στοιχεία της Goldman Sachs και τότε θα αναγκαστείτε να φύγετε τρέχοντας», αντέτεινε ο κ. Καρατζαφέρης.