Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

New Europe: "Ο Γ. Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα"

“Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα.
Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν”.
Έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας New Europe,με θέμα την Ελλάδα.
Στη συνέχεια εξηγεί γιατί κακώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε περίπου ως…απατεώνας της ΕΕ σε σχέση με το έλλειμμα.Γράφει η εφημερίδα:
“Στα τέλη του 2009,η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας,η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία.
Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;
Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έδιναν ανακριβή στοιχεία”.
Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία από την Ισπανία και τη Πορτογαλία έως τις ΗΠΑ και επισημαίνει:“Ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία.
Κι αυτό έγινε από την ίδια της τη κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές ότι ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία και έφθασε στο σημείο να συγκρίνει τη χώρα με τον Τιτανικό, ανεβάζοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού”.
Και η εφημερίδα θέτει το ερώτημα:
“Προς τι ο αυτοδιασυρμός;
Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τ΄ άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση;
Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;”
Η εφημερίδα καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ.Παπανδρέου “ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει”.
http://www.onalert.gr/

Λοβέρδος: "Στηρίζω τον Βενιζέλο για Πρόεδρο!"

- Η "συμπόρευση" σφραγίστηκε με μια αγκαλιά και ένα φιλί των δυο ανδρών!
- Είχαν ενημερωθεί Ραγκούσης - Διαμαντοπούλου - Όχι όμως ο Γ. Παπανδρέου!
- Συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου είπαν ότι ισχύει το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο
- Υποψηφιότητα απάντηση της Λιούκας Κατσέλη η απάντηση των Παπανδρεϊκών;
- Το πρωί έγινε συνάντηση Λοβέρδου - Μόσιαλου
Η δήλωση Λοβέρδου ήταν σαφής:
"Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω. Συμπορευόμαστε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγγυώμαστε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Tη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα".
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές.
Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι: "Εχουμε μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μας και είναι ο βασικός μας στόχος αυτή η ενωτική πρωτοβουλία να αγκαλιάσει όλη την παράταξη."
Όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε εαν ήταν ενήμερος και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Δεν είχαμε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει με πολύ θετικό τρόπο την κίνηση αυτή."
Ο υπουργός Υγείας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση συνάντησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επι της ουσίας άνοιξαν μαζί τις διαδικασίες για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη!
Και η συμπόρευση σφραγίστηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό και ένα φιλί.
 
 
 
Το γεγονός είχαμε επισημάνει από το πρωί όταν γράφαμε ότι μετά και τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι PSI και δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας τότε έρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για εκλογές στις 8 Απριλίου. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει υποψήφιο πρωθυπουργό. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα εκλογή με κάλπη δεν μπορεί να γίνει, οπότε μπορεί την Πέμπτη να δουμε εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει άμεσα. (διαβαστε την είδηση)
Ωστόσο λίγο πριν τις 19:00 στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την κίνηση αυτή τόνισαν για τον Γιώργο Παπανδρέου ισχύει το χρονοδιάγραμμα όπως αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Το πρωί ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος παραμένει στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Eπίσης ενημέρωσε για την πρωτοβουλία αυτή τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος τηλεφώνησε στην κα Διαμαντοπούλου και της πρότεινε να στηρίξει το δίδυμο "για να στεριώσει αυτή η προσπάθεια".
Υποψηφιότητα απάντηση της Λιούκας Κατσέλη η απάντηση των Παπανδρεϊκών;
Αυτό δείχνουν όλα, αφού έγινε συνάντηση στο γραφείο της πρώην υπουργού με νέους κυρίως βουλευτές για να δοθεί απάντηση στην υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση ήταν και ο Γεράσιμος Αρσένης και απόψε αναμένεται η κα Κατσέλη να έχει συναντήσεις με άλλους "παπανδεϊκούς" όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Χρήστος Παπουτσής.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδρυμα του κ. Αρσένη θα κανει ενα διήμερο οικονομικό συνεδριο ως κεντροαριστερή εναλλακτική πρόταση στην κρίση.
Συνάντηση βουλευτών έγινε και στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη.

Η φτώχεια στο ελληνικό κοινοβούλιο

Tη φτώχεια στην Ελλάδα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: α) 6 στους 10 Έλληνες φτωχούς αδυνατούν να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά ποσοστό υπερτριπλάσιο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας β) Οι κοινωνικές δαπάνες καταπολεμούν την φτώχεια 4 φορές λιγότερο από το ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά τη κυβέρνηση τι μέτρα έχει λάβει για την καταπολέμηση της φτώχειας, ποια τα αποτελέσματά τους και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει συνολικά το φαινόμενο.
Θα έχει ένα ενδιαφέρον η απάντηση όπως και να το δει κανείς πάντως.

Σοκ για χιλιάδες εργαζόμενους από τις μειώσεις μισθών του Ιανουαρίου Δείτε πόσα χάνετε!

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικο τομέα, χθες και σήμερα, όταν «αντίκρυσαν» τον καθαρό μισθό του Ιανουαρίου, τον πρώτο δηλαδή μισθό του 2012 από τον οποίο έχουν παρακρατηθεί όσα αναλογούν από τη μείωση του αφορολογήτου αλλά και τηv προείσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης. Το χειρότερο όλων αυτής της ιστορίας είναι ότι οι τρίτεκνοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, διότι ότι το αφορολόγητο των εργαζομένων με τρία παιδιά μειώνεται από τις 20.500 ευρώ στις 12.000 ευρώ.
Υπολογίσαμε τη…λυπητερή πριν από εσάς για εσάς.Δείτε εδώ

Η κρίσιμη ομιλία του Α. Παπανδρέου που δεν έγινε ποτέ

O χάρτης στηριζόταν στα ευρήματα ενός αμερικανικού δορυφόρου, ο οποίος είχε εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
Τα κοιτάσματα εντοπιζόταν στην περιοχή από την Κάρπαθο έως τη Γαύδο, ενώ εμπεριείχε και τις βραχονησίδες των Ιμίων.
«Προάγγελος γεγονότων, πρέπει να οργανωθούμε», δήλωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάλαβε αμέσως ότι οι Τούρκοι έχουν ήδη στην κατοχή τους τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Λεπτομέρεια με μεγάλη σημασία: Ο ίδιος φάκελος εμπεριείχε και έγγραφα που αφορούσαν τον τότε υπουργό Βιομηχανίας και μετέπειτα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
Η ΔΕΘ και η αποπομπή Σημίτη
Λίγες ημέρες μετά, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκαν στο περιθώριο της 60ής ΔΕΘ με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Κόζιρεφ.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, θέμα στο οποίο και συμφώνησαν και παρέπεμψαν στις κατασκευαστικές εταιρείες για το χρόνο έναρξης του έργου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφέρεται στην ομιλία του στη ΔΕΘ σε επικείμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αποστροφή που προκάλεσε αίσθηση, λόγω των τότε καλών σχέσεων των δύο χωρών.
Την Κυριακή, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου αδειάζει τον Κ. Σημίτη, ο οποίος στις 11 Σεπτεμβρίου παραιτείται από το Εκτελεστικό Γραφείο.
Η παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου
Στις 15 Ιανουαρίου του 1996, ο Ανδρέας Παπανδρέου από το Ωνάσειο, όπου και νοσηλευόταν, αναγκάζεται να παραιτηθεί. Η παραίτησή του δεν ήταν τόσο εκούσια, αλλά έγινε υπό το καθεστώς πιέσεων που ασκήθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό, και από τον γιο του, Γ. Παπανδρέου.
Τρεις μέρες μετά, στις 18 Ιανουαρίου, και μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, νέος πρωθυπουργός εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης.
Θερμό επεισόδιο στα Ίμια
Η ανάληψη της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη συμπίπτει με το θερμό επεισόδιο των Τούρκων στα Ίμια. Οι χειρισμοί της ελληνικής πλευράς οδήγησαν στη δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και συμπίπτουν με την αλησμόνητη φράση «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ», από τον Κ. Σημίτης, εντός του Κοινοβουλίου.
Βέβαια, ο κ. Σημίτης είχε παραλείψει να αναφερθεί στην ύπαρξη του χάρτη καθώς και στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Τούρκοι ήδη γνώριζαν για την ύπαρξη κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
Η ομιλία του Ανδρέα που δεν εκφωνήθηκε ποτέ
Το διάστημα που ακολούθησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία που θα εκφωνούσε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.
Στις 22 Ιουνίου του 1996, ο Αντώνης Λιβάνης πηγαίνει στο σπίτι της Εκάλης μαζί με τους Νίκο Αθανασάκη και Τηλέμαχο Χυτήρη.
Λίγο μετά την δακτυλογράφηση της ομιλίας από τον Ν. Αθανασάκη, ο Αντώνης Λιβάνης απεχώρησε από το σπίτι.
Οι υπόλοιποι συνέφαγαν και ο Ανδρέας Παπανδρέου απεχώρησε για το δωμάτιό του. Λίγο αργότερα, στη 1 το πρωί, η νοσοκόμα ανακοινώνει σε όσους παρευρισκόταν ότι η υγεία του πρώην πρωθυπουργού είχε πρόβλημα. Όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός φθάνει στο σπίτι, ο Ανδρέας είναι ήδη νεκρός.
Τι απέγινε το κείμενο της ομιλίας
Παρότι η ομιλία δεν εκφωνήθηκε ποτέ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου επρόκειτο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το πολιτικό κατεστημένο αλλά και για όσους επιβουλευόταν τη χώρα.
Ωστόσο, λίγο μετά την διαπίστωση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Αθανασάκης, στην προσπάθειά του να περισώσει το κείμενο και να δημιουργήσει αντίγραφο, διέγραψε το αρχείο από τον σκληρό δίσκο.
Λίγους μήνες μετά, κι ενώ ο Κώστας Σημίτης είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου προσπάθησε να βρει την ομιλία, αλλά κατέστη αδύνατον.
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης της ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Αθανασάκης είχαν πάρει «όρκο τιμής» να μην αποκαλύψουν ποτέ το κείμενο.
Τα επόμενα χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε εκ νέου το άνοιγμα προς τη Ρωσία και ενεργοποίησε το σχέδιο του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία, Γ. Παπανδρέου, με τις ενέργειές του «ακύρωσε» εκ νέου το πρόγραμμα.
Οι άνθρωποι του Ανδρέα Παπανδρέου παραγκωνίστηκαν, πλην του Νίκου Αθανασάκη και του Τηλέμαχου Χυτήρη, που αξιοποιήθηκαν από όλες τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ.
Ο «όρκος τιμής» δεν έχει σπάσει ακόμη. Όμως πάνω από τον όποιο όρκο, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που γνωρίζουν. Τα οποία, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό.

Κίνδυνος για τα ελληνικά σύνορα

Η πορεία των Μνημονίων θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους μόνον.
Η εμπέδωση κλίματος παράδοσης του εθνικού κράτους των Ελλήνων , όχι πλέον στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, αλλά στο imperium του Γερμανογαλλικού άξονα, αρχίζει να δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για την κυριαρχία της Ελλάδος επί των εδαφών της..
Η φιλογερμανική Βουλγαρία
Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του νέου Βούλγαρου προέδρου Πλεβνελίεφ , ο οποίος υποκλινόμενος στη Γερμανική νέα κυριαρχία στην Ευρώπη, με οικονομικά αυτή τη φορά μέσα και όχι στρατιωτικά, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 100.000 απολύσεις από τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζοντας την πολιτική «σταθεροποίησης» της Γερμανίας στην Ευρώπη, κατέληγε: «Η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη».
Παράλληλα ο νέος Βούλγαρος Πρόεδρος μίλησε για τη χώρα του, των εξαθλιωμένων πολιτών και της κατεστραμμένης εσωτερικής οικονομίας, ως μοντέλο και πρότυπο που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα.
Σημειωτέον ότι οι σχέσεις Ελλάδος- Βουλγαρίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρά ότι η Βουλγαρία συμμετείχε ενεργά με σφαγές , κάψιμο χωριών , λεηλασίες, εθνικό προσηλυτισμό στην τριπλή κατοχή υπό το Γ’ Ράιχ και στη συνέχεια ανήκε στον Σιδηρούν παραπέτασμα , υπό τις εντολές της Μόσχας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν και είναι καλές. Μάλιστα από τη δεκαετία του ’70 σε πολλές περιπτώσεις και με σταθερότητα ο άξονας Αθήνας- Σόφιας αποτέλεσε «τείχος προστασίας» απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και διείσδυση στα Βαλκάνια.
Σήμερα πλέον με την γερμανική πρόθεση να εντάξει τη Βουλγαρία στην ζώνη του ευρώ, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της δεν προσεγγίζει ούτε κατ’ ελάχιστον τα δεδομένα της ευρωζώνης, βλέπουμε μια επαναφορά του βουλγαρικού εθνικισμού , στα δεδομένα και τις επιδιώξεις επέκτασης επί της Ελλάδος του Μεσοπολέμου.
Ο χάρτης του Γ’ Ράιχ
Να θυμίσουμε ότι στον χάρτη του Γ’ Ράιχ ολόκληρη η Μακεδονία και ένα κομμάτι της Θράκης βρίσκονταν υπό βουλγαρική κυριαρχία και κατοχή, με τον διακανονισμό του Ράιχ, χωρίς όμως να επιτραπεί στη Βουλγαρία η πλήρης ενσωμάτωση των εδαφών στη Βουλγαρία, εξαιτίας περισσότερο της απροθυμίας του ίδιου του Χίτλερ, που είχε πάθος με την Αρχαία Ελλάδα να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Και προσοχή όχι για λόγους γεωπολιτικής.
Οι επιδιώξεις Γκρουέφσκι- VMRO
Θα πρέπει να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το κόμμα του «Μακεδονικού» εθνικισμού των Σκοπίων, υπό τον Γκρουέφσκι, το VMRO έχει συγκροτηθεί από κύκλους του Βουλγαρικού εθνικισμού, δεκαετίες πριν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και έχει ως μόνιμο στόχο την κατάληψη της εθνικής Μακεδονίας και την πρόσβαση της Βουλγαρίας , μεταξύ των άλλων στη Θεσσαλονίκη.
Τα «καρναβάλια» εθνικισμού και ανθελληνισμού στα Σκόπια , πριν λίγες εβδομάδες, μπορεί και δικαίως να αντιμετωπιστήκαν με ειρωνικά χαμόγελα στην Ελλάδα, αλλά στην περίπτωση που έχουμε μια νέα έξαρση του Βουλγαρικού εθνικισμού, τα πράγματα και οι συσχετισμοί στην Νότιο Βαλκανική, περιπλέκονται με πολύ άσχημο τρόπο.
Ο τουρκικός τύπος πανηγυρίζει
Από την άλλη πλευρά ο τουρκικός τύπος με πρωτοσέλιδα όπως αυτό προχθές της «Χουριέτ», με φωτογραφία Παπανδρέου να «προσκυνά» την Μέρκελ και τίτλο «Νομάρχης σε Αποικία» , δείχνουν τι θα επακολουθήσει. Η Ελλάδα, υποτασσόμενη, χωρίς ουσιώδη αντίσταση στην Γερμανική κυριαρχία , χάνει το κύρος και την οντότητα του εθνικού κράτους. Τα μηνύματα που στέλνει προς τις υπόλοιπες Βαλκανικές δυνάμεις είναι υποταγής και πλήρους ηττοπάθειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενθαρρύνονται οι επεκτατικές βλέψεις των άλλων, που νοιώθουν πλέον πιο ισχυροί ή ίσοι με την καταρρέουσα Ελλάδα.
Ο συμβολισμός των Ιμίων
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο αλλά ως αποτέλεσμα καλπάζοντος ενδοτισμού ότι η επέτειος των Ιμίων και η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Έλληνες στρατιωτικούς , περιορίσθηκε σε μια σεμνή τελετή στον Δήμο Πειραιά, όπου ο πατριώτης Δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος δεν ξέχασε το καθήκον της Πατρίδας προς τα ηρωικά παιδιά της που θυσιάσθηκαν, αλλά και ένα μήνυμα προς τους κύκλους της Άγκυρας, ότι είμαστε ακόμη εδώ.
Καμιά άλλη αναφορά από κόμματα, το κοινοβούλιο , τα εκδοτικά συγκροτήματα, λες και τα Ίμια δεν υπήρξαν. Λες και οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Λες και οι κατάπτυστες δηλώσεις του Πάγκαλου και σήμερα αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπαδήμου, για το «παλιόπανο», εννοώντας την ελληνική σημαία ήταν δικαιολογημένες.
Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι στην επέτειο των Ιμίων, έβγαλαν φρεγάτα στο Αιγαίο, αμφισβήτησαν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, υπογράμμισαν τις ζώνες εθνική δικαιοδοσίας των Ελλήνων. Όλα αυτά κλιμακώνουν μια ατμόσφαιρα.
Η κατάσταση οικονομικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι διαθέσεις του Βερολίνου, για μετατροπή της σε εσωτερική του αποικία εντός της ευρωζώνης. Το κλίμα διάλυσης στις Ένοπλες δυνάμεις. Η αδυναμία πλέον της Ελλάδος πλέον να παρακολουθήσει την κούρσα εξοπλισμών της Τουρκίας.
Το κυριότερο ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί ούτε πολιτική, ούτε στρατιωτική συμμαχία , πολύ περισσότερο τώρα που η οικονομική ένωση δεν στηρίζεται στην αλληλεγγύη , αλλά στον νέο-αποικισμό , ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, στην πάντα επικίνδυνη για εθνικιστική ανάφλεξη Βαλκανική.
Η περίπτωση διάλυσης της Ελλάδας
Οι δυνάμεις που είχαν συμμαχήσει με τον Άξονα της ναζιστικής Γερμανίας, τώρα που ένα 4ο Ράιχ , αναδιατάσσει τον χάρτη της Ευρώπης, θυμούνται τον προηγούμενο χάρτη του Ράιχ, αυτόν που η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από τον Όλυμπο, υπό γερμανική κατοχή , με την Ήπειρο να έχει δοθεί στην Αλβανία, τη Μακεδονία στην Βουλγαρία, ενώ η Θράκη θα ήταν το δώρο στην «ουδέτερη» Τουρκία, του (επιτήδεια) φιλογερμανού Κεμάλ.
Αυτά θα είχαν εμπεδωθεί στην περίπτωση που οι δυνάμεις του τότε άξονα δεν είχαν υποχωρήσει το 1944 και η Ελλάδα στα σύνορά της , δεν είχε διασφαλισθεί από τη Γιάλτα, ανήκουσα στις νικήτριες δυνάμεις του Πολέμου.
Σήμερα όμως η Ελλάδα έχει παραδοθεί στο νέο Ράιχ, χωρίς πόλεμο, εννοούμε αντίδραση ουσιώδη στην οικονομική και εθνική κατοχή από τους Γερμανούς και τη Γαλλία του νέου Βισύ. Ο Παπαδήμος και το συμβούλιο των αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι διαπραγματεύονται ,οι «κοτζαμπάσηδες» το επίπεδο και τους όρους διαβίωσης των Ελλήνων, έχοντας παραδώσει το έθνος –κράτος στη βάση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.
Αλλά τότε, αν η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο τα σύνορα της δεν είναι σταθερά αλλά μπορούν να δοθούν ως ζώνες δικαιοδοσίας , ως σύνορα εσωτερικά της ευρωζώνης, σε άλλα κράτη της Ένωσης , από την κυρίαρχη Γερμανία.
Επίσης θα πρέπει πολύ σοβαρά να ληφθεί υπόψη ότι στρατηγικά η Τουρκία, από το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων , που διαλύθηκε η αυτοκρατορία της, στην πρώτη 20ετια του 20ου αιώνα, εκτιμά ότι θα πάρει τη ρεβάνς , εάν πετύχει να συγκροτήσει μια συμμαχία με τη Βουλγαρία και την Αλβανία και τη Ρουμανία, με τους Σέρβους αποδυναμωμένους ή ουδέτερους, προκειμένου να πετύχει μια αντίστοιχη με τότε Συνθήκη των Σεβρών , υπέρ αυτής , διάλυσης και ενσωμάτωσης των εδαφών της Ελλάδας.
Είναι άλλωστε απολύτως γνωστό ότι το περίφημο «τουρκικό τόξο» που επιχειρεί μονίμως στη βαλκανική , αυτό έχει ως στόχο και τελική κατάληξη.
Ανάγκη στρατιωτικής εγγύησης των συνόρων μας
Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την Αθήνα , αλλά και διεθνή κέντρα είναι ότι εάν η Ελλάδα μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο , υπό Γερμανικό και Γαλλικό έλεγχο παύει να είναι εθνικό κράτος, άρα να έχει εθνικά σύνορα. Από την γεω-οικονομία πάμε στη γεωπολιτική και η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων παίρνει φωτιά για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα, ως έδαφος, πόροι , υποδομές, γίνεται Ελ Ντοράντο εθνικισμού και επεκτατισμού για τους γείτονες.
Και από τα σύνορα της Γιάλτας πάμε στα ευρωπαϊκά σύνορα του Ράιχ, που είναι πολύ διαφορετικά από τα σημερινά.
Πολύ σύντομα λοιπόν μια μεγάλη δύναμη, που δεν θα είναι ευνόητα η Γερμανία και η Γαλλία, η ευρωπαϊκή υπερδομή δηλαδή που οδηγεί τις εξελίξεις εδώ που τις οδηγεί, θα πρέπει να εγγυηθεί και με στρατιωτικά μέσα τα εθνικά σύνορα της καταρρέουσας και ηττημένης πλέον, χωρίς πόλεμο Ελλάδας.
Καμία ευρωπαϊκή συνθήκη δεν εγγυάται τα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών, ούτε η Σέγκεν, την εσωτερική ασφάλεια από την απειλή της λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα γίνεται όμηρος και «πυροκροτητής» εξελίξεων, μέσα από οικονομικούς όρους, που οδηγούν σε αλλαγή συνόρων σε βάρος της.
http://www.newsbomb.gr

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Γιάννης Δημαράς: «Δεν δικαιούνται να παραδώσουν τη Χώρα»

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που ακολούθησαν την συνάντηση με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι «διαφωνίες» που φαίνεται ότι υπάρχουν στον κυβερνητικό συνεταιρισμό προκύπτουν και επισήμως από τη ανακριβή δήλωση του πρωθυπουργού, μετά τη σύνοδο των συγκυβερνώντων.
Η δοτή Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση δεν δικαιούται να παίρνει αποφάσεις οι οποίες όχι μόνο δεσμεύουν τη χώρα και περιορίζουν την εθνική ανεξαρτησία αλλά και παραδίδουν τον Ελληνικό Λαό βορά στις ορέξεις ανθελληνικών συμφερόντων.
Οι δανειστές της χώρας δεν νομιμοποιούνται να θέτουν θέματα πού άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας και να απαιτούν την πλήρη παράδοση της χώρας.
Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι μονόδρομος. Ο μόνος που δικαιούται να αποφασίσει είναι ο Λαός.

Όταν η Κρήτη μιλά όλη η Ελλάδα σιωπά!

«ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΗ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥ»
Αφιερωμένο σε όλα τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ που δεν δίστασαν να πουλήσουν την Πατρίδα μας.
Αυτό που βιώνει ο Έλληνας είναι κάτι το οποίο δύσκολα «χωνεύεται». Από την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση βέβαια ένα τεράστιο ποσοστό αυτών μπήκε αναξιοκρατικά και από τα παράθυρα στο δημόσιο, δήλωνε ότι ήθελε για τα κτήματά του και τα ζώα του και έπαιρνε αθρόες επιδοτήσεις, δεν πλήρωνε φόρους και ας έβγαζε τόσα π.χ.ελεύθεροι επαγγελματίες, διασπάθισε άφθονο δημόσιο χρήμα από διάφορα αξιώματα (συνεταιρισμοί, κομματικά,διάφορες κρατικές θέσεις εξοπλιστικά συστήματα)...άρα έφαγε όσο έφτανε η χέρα του, αν ήταν πιο μακριά θα έτρωγε πιο πολλά...επομένως υπάρχει εξήγηση για το πώς φθάσαμε ως εδώ.
Αυτό που βιώνει τώρα ο Έλληνας ο οποίος δεν έγλειψε για να δουλέψει πουθενά (πόσο μάλλον στο
δημόσιο),πληρώνει ένα κάρο φόρους, δεν πήρε ευρώ παραπάνω από επιδοτήσεις, δε «χωνεύεται» απλά. Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, πιο διεφθαρμένη και από άθλιες χώρες.
Τα προαναφερθέντα λοιπόν είναι η αιτία που οι υγιείς δυνάμεις της χώρας, νέοι με αυταπάρνηση με όρεξη και ικανότητα για εργασία, που διέπονται από ηθικές αξίες φεύγουν από την χώρα σωρηδόν. Οι λόγοι που οι υγιείς δυνάμεις της χώρας φεύγουν ή ψάχνουν να φύγουν ή θα ήθελαν αλλά δεν τους επιτρέπεται λόγω άλλων καταστάσεων είναι κοντολογίς ότι οι κανόνες ανταγωνισμού διέπονται καθαρά από τον νόμο της ζούγκλας όπου επικρατεί ο ισχυρός και μόνο.
Το σύστημα που έφτιαξε η γενιά της μεταπολίτευσης είναι εν ολίγοις: να προοδεύουν και να φτάνουν στην κορυφή οι ημέτεροι. Αν είσαι κάτι διαφορετικό π.χ. νέος φτωχής οικογένειας με ικανότητες, καθαρό χαρακτήρα, ηθική,μυαλό και δουλεύεις πολύ, πιο πιθανό είναι να μείνεις στην μέση προς τον δρόμο για την κορυφή.
Η ατιμωρησία στη χώρα αυτή είναι ίσως παγκόσμιο φαινόμενο. Έχεις λεφτά? Έκανες κάποιο παράπτωμα και πας φυλακή? Απλά μπαίνεις και βγαίνεις. Έχεις λεφτά και ισχύ? Δεν σε πιάνει ο νόμος. Είσαι βουλευτής-υπουργός,κλέβεις εκατομμύρια δεν μπαίνεις μέσα. Είσαι μικρό-οφειλέτης, απλά φυλακίζεσαι χωρίς οίκτο.
Γιατί δεν κάνουν έναν νόμο για πόθεν έσχες όλων των κρατικών λειτουργών από το 1974 και μετά? Άρα μαζί τα φάγανε. Πνίγονται οι παρακάτω καταγγελίες: Ελληνο-ελβετός βουλευτής αποκαλύπτει ότι το ελβετικό κράτος προτρέπει το ελληνικό κράτος να ανοιχθούν οι «περίεργοι λογαριασμοί» σε ελβετικές τράπεζες εκ των οποίων και πολλών πολιτικών. Κανείς δεν ενεργοποιείται, δεν κουνιέται φύλλο. Να κουνηθεί δεν γίνεται θα αποκαλυφθεί ο βόθρος που με τόσο επιμέλεια κρύβεται. Για να βγουν οι αγανακτισμένοι στους δρόμους έπρεπε να τους πικάρουν οι Ισπανοί, «Σωπάστε μην ξυπνήσουν οι Έλληνες». Και ποιοί βγήκαν έξω? Οι μισοί ήταν δημόσιοι υπάλληλοι που
μπήκαν από το παράθυρο δεν έχουν μάθει ούτε να πηγαίνουν στην ώρα τους στην δουλειά, δεν έχουν μάθει να παράγουν και να εξυπηρετούν, είναι πρώτοι στο να ζητάνε και οι 6 ώρες εργασίας τους φαίνονται πολύ, ενώ ήδη απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Ο αθλητισμός είναι ο μεγάλος βόθρος. Το ποδόσφαιρο κυριαρχείται από ομάδα που στο πρόσφατο των στημένων αποδεικνύεται ότι έστηνε και τους χοχλιούς που επισκέπτονταν το χορτάρι και δεν άνοιξε καμία μύτη. Ο ισχυρός ανέπαφος. Νόμος της ζούγκλας. Παίχτη της κατηγορείται ότι έχει στήσει αγώνα της Εθνικής και παραμένει ένας από τους αρχηγούς της, εν λόγω ομάδας. Νόμος της ζούγκλας. Πρόεδρος κατηγορήθηκε για κακούργημα (η ομάδα αυτή έχει παράδοση σε εγκληματίες προέδρους άλλωστε και κατάληψη τίτλων με δόλια μέσα)ποτέ δεν λογοδότησε στην
δικαιοσύνη. Νόμος της ζούγκλας.
Στην Τουρκία ο πρόεδρος μιας από τις ισχυρότερες ομάδες φυλακίστηκε. Είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν τόση οικονομική ανάπτυξη? Όχι διότι η σαπίλα που κατακρατά τις υγιείς δυνάμεις που σπρώσχουν την χώρα στην ανάπτυξη φυλακίζονται εδώ παίρνουν εύσημα και τίτλους.
Οι Ολυμπιονίκες μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό ντοπέ, στίβος, άρση βαρών, ποδηλασία κτλ. Ωραία ιδανικά για τα παιδιά μας!
Οι συνδικαλιστές διαφωνούν για κάτι με την κυβέρνηση έτσι απλά, κλείνουν τους δρόμους. Ο άκρατος συνδικαλισμός συνέβαλε τα μέγιστα στο να κλείσουν τα εργοστάσια που παρήγαγαν στην Ελλάδα.
Η συνεχιζόμενη άρνηση και η αναχρονιστική ρητορεία του τύπου"ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ"(ίσως και να ισχύει σε πολλές περιπτώσεις αλλά και αν κλείσει το εργοστάσιο είναι πιο μεγάλο πρόβλημα,οπότε η σύνεση που είναι απαραίτητη απουσίαζε με τις πλάτες των πολιτικών, προς αναζήτηση ψήφων), οδήγησε στο να κλείσουν σημαντικά εργοστάσια (ΠΙΤΟΣ-ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ-NISSAN).
Άραγε είναι κανείς που τώρα γυρνά πίσω και λέει για κοίτα τι κακό κάναμε? Όχι βέβαια. Το να λογοδοτήσουν δεν αναφέρεται καν προς αποφυγή να κατηγορηθώ ως ουτοπιστής.
Πώς να μην φύγουν οι νέοι από τη χώρα, όταν η ανάπτυξη που έχει η χώρα είναι σταλινικού τύπου? Παραγωγή 0,Εξαγωγές 0,Αλλά τι? Ε, μα τι άλλο ατέρμονη δημιουργία κρατικών θέσεων και οργανισμών για να «μπουν» οι κανακάρηδες μην τυχόν και λερώσουν τα χεράκια τους στα χωράφια ή μη τυχόν και πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και πάθουν τα ματάκια τους. Ως εκ τούτου πας στις δυτικές χώρες και δεν βρίσκεις κανένα ελληνικό λάδι. Καμία εταιρεία αγροτικών προϊόντων να πρωταγωνιστεί στα ράφια. Καμία μάρκα ελαιόλαδου να κυριαρχεί στην αγορά. Γιατί καλοί αγροτοπατέρες και συνεταιριστές?
Που πήγαν τα χρήματα που παίρνατε για ανάπτυξη συνεταιρισμών και να αναπτύξετε υποδομές από την δεκαετία του '80?Στην τσέπη σας και των ημέτερων. Άραγε είναι κανείς που τώρα γυρνά πίσω και λέει για κοίτα τι κακό κάναμε? όχι βέβαια.
Το να λογοδοτήσει δεν αναφέρεται καν προς αποφυγήν να κατηγορηθώ ως ουτοπιστής. Οι Ολλανδοί
εργατοπατέρες έκαναν ορθολογιστικές επενδύσεις και τώρα μας εξάγουν κρέας και τομάτες.
Επίσης στα αναπτυγμένα κράτη θα δεις κάποιον που πάει να δουλέψει στο δημόσιο, να είναι αυτός που δεν είναι ικανός να τα βγάλει πέρα στον ιδιωτικό τομέα και συμβιβάζεται με έναν μικρότερο μισθό. Εδώ το δημόσιο είχε γίνει το απόλυτο ελληνικό όνειρο...THE GREEK DREAM όπως λέει και ο Μίμης Ανδρουλάκης σε ένα από τα βιβλία του.
Τώρα που πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι έχει σκούξει όλος ο κόσμος. Αλήθεια 1 εκατομμύριο υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που είναι απολυμένοι έχει κλάψει κανείς? Είναι σε κανένα κεντρικό θέμα δελτίου ειδήσεων? Η χώρα πνέει τα λοίσθια και εμείς ασχολούμαστε για το αν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι?
Γιατί να μην φύγει ο νέος όταν βλέπει ότι το «κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό στο μοναστήρι» ισχύει στην πολιτική και στην εργασία δυστυχώς και στον ιδιωτικό τομέα. Μας διοικούν πολιτικοί που δεν δούλεψαν ποτέ και μεγάλωσαν γνωρίζοντας ότι θα κληρονομήσουν τον κουμπαρά με τους ψηφοφόρους από τον μπαμπά, μην έχοντας κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Αυτός ο μπούλης τι δυνατότητα έχει για να αφουγκραστεί το δημόσιο αίσθημα και να πάρει μια ανάλογη απόφαση?
Πώς να μην φύγει ο νοήμων νεαρός φέρελπις όταν βλέπει το ελληνικό κράτος να είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα,σχεδόν σε κάθε διπλωματικό πεδίο? Θράκη, ΑΟΖ, τουρκικές εναέριες παραβιάσεις και αντ' αυτού η ελληνική μάζα χάσκει σωρηδόν στα τουρκικά σήριαλ...αυτό είναι έργο ενός ανύπαρκτου διπλωματικού οικοδομήματος το οποίο διοικείται από πολιτικούς δοσίλογους και προδότες που αλλάζουν στρατηγικοί κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση.
Πώς να μην φύγει ο νέος, όταν βλέπει ότι ένας βιοπαλαιστής που ίσως χρειάστηκε να αλλάξει κάμποσες δουλειές στην ζωή του δεν μπορεί να πάρει σύνταξη στα 63 του, ενώ ο άλλος που έγλυφε κατουρημένους κώλους για να μπει στην ΔΕΗ, ΟΤΕ, δούλευε ελάχιστες ώρες και απολάμβανε ένα κάρο προνόμια, βγαίνει στη σύνταξη στα 50 τουλάχιστον με κάτι χιλιάδες ευρώ. Ο άλλος ο βιοπαλαιστής δούλευε ατελείωτες ώρες να θρέψει τα παιδιά του, για να πληρώνει φόρους για να ταΐσει το «δημόσιο τέρας» και το ευχαριστώ είναι μια πενιχρή σύνταξη και ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας για να την πάρει.
Ανήκω στην γενιά που κάηκε και θα δει τα όνειρά της και της θυσίες να πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδας, γενικώς στα τσακίδια, στην βουλιμία των ενεργειών όσων κράτησαν θέσεις εξουσίας από την μεταπολίτευση και μετά.
Επειδή δεν γεννήθηκα ηττημένος και φεύγω από την χώρα χωρίς καμία στεναχώρια για αυτό ΙΣΑ ΙΣΑ το αντίθετο.
Δεν ανέχομαι άλλο πια να είμαι μέρος του εμετικού κάδρου που στήθηκε από όλους τους αξιωματούχους της μεταπολίτευσης.
Εάν σας έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα πάνω σας καρεκλοκένταυροι απαντήστε σε αυτόν τον άνθρωπο που θα φύγει από την πανέμορφη Κρήτη για ένα καλύτερο αύριο μακριά από την πατρίδα του.
http://www.newstrap.gr

Τι εννοεί o “ μαντατοφόρος Ερμής” του Κυβερνείου;

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών της 26ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται αναλυτική πρόβλεψη για το μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος!"
Τάδε έφη ο Υπουργός Οικονομίας κατά την αναχώρησή του για τη Βελγική Πρωτεύουσα, για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, γιατί η περίπλοκη λεκτική περικοκλάδα Βενιζέλου έχει και συνέχεια:
O μηχανισμός αυτός- είπε- καλύπτει πλήρως το κοινό ενδιαφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της για την εμπρόθεσμη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και των συναφών δεσμεύσεων της χώρας μας. Θεμέλιο του μηχανισμού αυτού είναι άλλωστε η αυτονόητη παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος». Αλλά τι να εννοεί άραγε ο "μαντατοφόρος Ερμής" του Κυβερνείου;
Ας προσπαθήσουμε να τα επεξηγήσουμε: Λέει ότι η Ελλάδα- δηλαδή εμείς- έχουμε μαζί με τους «εταίρους» μας, κοινό ενδιαφέρον για την εφαρμογή του προγράμματος.
Καιγόμαστε με άλλα λόγια για το πρόγραμμα και τις "συναφείς δεσμεύσεις".Δηλαδή αδημονούμε για να εκπυρσοκροτήσει το «περίστροφο στον κρόταφο» που μας έχει βάλει η τρόικα , εκβιάζοντας: Eφαρμόστε ότι σας ζητάμε αλλιώς ξεχάστε PSI και λοιπά..
Δηλαδή ενδιαφερόμαστε σφόδρα -κατά τον κ.Βενιζέλο- να "αυτοκτονήσουμε"ομαδικώς ως ελληνική κοινωνία ,με ακόμη μεγαλύτερη ανεργία. Ενδιαφερόμαστε να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο η ασθένεια της φτώχειας, με "επιδημία" απολύσεων, σε άλλους 150 χιλιάδες -και βάλε- απασχολουμένους σε ΔΕΚΟ ,Τράπεζες και συναφείς οργανισμούς ευρείας ή μικρής συμμετοχής του Δημοσίου.
Να απολυθούν δηλαδή όσοι κατά την τρόικα είναι "περιττό έξοδο" για τα συμφέροντα των δανειστών και πρέπει αμέσως να ξεκουμπιστούν!
Είπε κι άλλα οκ. Βένζέλος όπως ότι: " Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι η "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας. Αυτή η θεμελιώδης αρχή-είπε- ισχύει πλήρως και για τις χώρες-μέλη που, καθώς διέρχονται περιόδους κρίσης και προσαρμογής, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των εταίρων τους προς όφελος όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης."
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, μας προειδοποίησε: Όποιος θέτει σε ένα λαό το δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα.
Δηλαδή δεν είναι ο ίδιος και οι Πρωθυπουργοί ΤΟΥ Παπανδρέου- Παπαδήμος, που θέτουν το δίλημμα οικονομική βοήθεια ή εθνική αξιοπρέπεια;
Κατά τον κύριο Βενιζέλο είμαστε ακόμη κυρίαρχοι των τυχών μας και ΔΕ βιώνουμε την"ειρηνική επέλαση" των Γερμανών! Μέχρι σήμερα οι "Γερμαναράδες" που κατέλαβαν καρέκλες σε διάφορα υπουργεία, απλώς έκαναν "πρακτική" για το μάστερ τους πάνω στην ανικανότητα την αφερεγγυότητα και την ευχέρεια του "yes sir" του ιδίου και των υπολοίπων της Κυβέρνησης. Να μας βοηθήσουν ήλθαν οι άνθρωποι και όχι να μας επιτηρήσουν και να καταγράψουν τι θα μας κατάσχουν! Εθνική Αξιοπρέπεια! Τι όμορφες έννοιες για θεωρία για πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.
Αλλά εμείς οι "πεζοδρομιακοί", εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο, όπου ΔΕ συχνάζουν Βουλευτές και Υπουργοί- πλέον-, δεν κατανοούμε πως προστατεύεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων, όταν απαιτείται να καταστρατηγηθεί το Σύνταγμά , δηλαδή ο φρουρός του Πολιτεύματος!
Όταν με ωμότητα εκδηλώνεται η βούληση των ξένων για επιβολή Ευρωπαίου τοποτηρητή, όχι για να εποπτεύσει το "λάδωμα" της μηχανής της ανάπτυξης που θα οδηγούσε και στην "θεσμική"ισοτιμία των κρατών- την οποία αναφέρει ο κ. Βενιζέλος-αλλά για να ελέγχει την εισροή στο "ταμείο των δανειστών"και του τελευταίου ευρώ από τη "υπολογισμένη" οφειλή μας!
Επίσης, δε χωράει ο νους μας σε ένα ανεξάρτητο Έθνος, με ανεξάρτητη Κυβέρνηση,
πως έμεινε αναπάντητο το προχθεσινό "ρεσιτάλ" δηλώσεων της κ. Μέρκελ στο Νταβός, η οποία -ούτε λίγο, ούτε πολύ- μας μίλησε για την Ευρώπη των ονείρων της.
Μας μίλησε για μια Ομοσπονδία Κρατών στην οποία η Γερμανία-λόγω εμπειρίας- θα έχει το πάνω χέρι και οι ηγεσίες των χωρών θα εκλέγονται από τους πολίτες και θα πληρώνονται έχοντας το ρόλο του παλιού "δραγάτη" που φύλαγε τα αμπέλια των τσιφλικάδων!
Χθες -λένε- ο κ. Τόμσεν είπε πως «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη 13ος και 14ος μισθός» για να πάρει απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Η κατάργηση των "δώρων" θα προσθέσει δύο μονάδες στην ύφεση».
Λάθος απάντηση ενός τραπεζίτη σε ρόλο "λάθος" πρωθυπουργού, κατά τη γνώμη μας ! Όταν διαπραγματευόμαστε για ένα ζωτικής σημασίας κοινωνικό ζήτημα, οφείλουμε επίσης να εναντιολογήσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στην ευρωζώνη δεν υπάρχει "κατώτατος μισθός" μικρότερος από τα 1000 Ευρώ!
Ότι δεν υπάρχει επίδομα ανεργίας κάτω από τα 800 Ευρώ και δε μένει χωρίς νοσοκομειακή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη ο μακροχρόνια άνεργος, ακόμη και αν ανήκει στην "αστέγαστη κοινωνία" των μεταναστών!(βλέπε κοινωνικό πρόγραμμα Γαλλίας).
Ότι δεν πληρώνουν χαράτσια δήθεν έκτακτα,ότι δεν καταπατούνται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα από το Κράτος, δε λαδώνεται η Δικαιοσύνη και οι τίμιοι δικαστές δεν μπορούν να στείλουν στη φυλακή άτιμους πολιτικούς!
Στη λέξη "εταίρος" πάλι, δηλαδή φίλος: Πόσο φίλη μπορεί να είναι αλήθεια η Γερμανία και πόσο μας... πληρώνουν οι φορολογούμενοι της, όταν μόνον την τελευταία διετία, από τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα, εξοικονόμησε περί τα 40 δις Ευρω; για να μην επανέλθουμε στην "οικονομική κατασκοπία" που ασκούσε επί δεκαετίες σε βάρος της χώρας μας με Ζίμενς ,κλπ. Για να μην πάμε ακόμη πιο πίσω! Ήταν λέει "ωμός" ο κ. Τόμσεν στου Μαξίμου! Κόψτε τα όλα, αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο, είπε.Αλήθεια αν πτωχεύσει η Ελλάδα ο κ. Τόμσεν τι θα βγάλει.
Είναι τόσο άμεμπτου ηθικής ,ώστε να μην έχει δημιουργήσει έστω και την ελάχιστη υπόνοια ότι πιθανόν και να επιθυμεί να τα κάνουμε θάλασσα, επειδή μέσα στα κυκλώματα κινείται και τα cdς έχουν ψωμί; Γιατί δε ζητήθηκε μέχρι σήμερα η αντικατάστασή του για διασάλευση της εθνικής ηρεμίας από το κλίμα αντιδράσεων που δημιουργεί η άφιξή του κάθε φορά ;
Αναλογίζεται μήπως ο κ. Τόμσεν και οι συν αυτώ, τις επιπτώσεις όταν ο Ελληνικός λαός θα βγαίνει στους δρόμους και θα τυχαίνει να ακούει ευρωπαϊκή γλώσσα ; Τι θα συμβεί όταν-ενδεχομένως- ξεσπάει το ποτάμι της αγανάκτησης; Πως σκέπτονται οι "εταίροι "να το ανακόψουν; Μήπως με κομάντος και ελικόπτερα, κατά τα πρότυπα των ειρηνικών εισβολών σε άλλα γειτονικά κράτη, Ευρωπαϊκά μεν αλλά όχι της "οικογενείας";
Αποφεύγοντας ο κ. Παπαδήμος να πει ευθέως την απειλή των τροϊκανών "Κόψτε τα όλα αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο» βάζει κορυφαίο «στοίχημα» για το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη, να το πετύχει και που όπως λέει αφορά στη διάσωση της χώρας από τον κίνδυνο χρεοκοπίας!
Ο κ. Παπαδήμος διαμηνύσει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ότι τα περιθώρια για «αμφιθυμίες» είναι ελάχιστα, υπογραμμίζοντας :
«Πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί αλλιώς χάνουμε το τρένο! Είναι στενά τα περιθώρια, από το PSI εξαρτάται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας».
Μόνον που οι προτροπές γίνονται από έναν "τύποις Πρωθυπουργό", ο οποίος από μόνος του επέλεξε την "υποβάθμιση"του ρόλου του!
Η διαρροή του εγγράφου, με τα ανατριχιαστικά περί εποπτείας της χώρας από Γερμανό ή άλλον τοποτηρητή, την ύπαρξη του οποίου, η κα Διαμαντοπούλου από τηλεοράσεως κατηγορηματικώς απέρριπτε, αλλά όλο και επιβεβαιώνεται από τα ξένα ΜΜΕ ότι υφίσταται ΔΕΝ του επιτρέπει του κυρίου Παπαπδήμου, να βάζει στοιχήματα ως ΄Ελληνας Πρωθυπουργός!
Τα στοιχήματα που κερδίζουν τούτη την ώρα είναι μόνον των κερδοσκόπων ,που ανυπομονούν να εισπράξουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.
Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Παπαδήμος ο οποίος διετέλεσε, κεντρικός Τραπεζίτης σε Ελλάδα και ΕΚΤ, αμισθί σύμβουλος του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ και σήμερα εντολοδόχος Πρωθυπουργός της ΕΕ , με τη συναίνεση των τριών Αρχηγών κομμάτων-στην ουσία ανύπαρκτων- πιστεύει ότι θα συνεχίζει να διαμένει εντός ελληνικών συνόρων;
Ο Υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλος,δεν μπορεί να επιμένει ότι είναι στην ευχέρεια της Ελλάδος η διάσωσή της!
Ούτε μπορούμε να ανεχθούμε τούτη την ώρα, τον αόρατο Γ. Παπανδρέου, με "όψιμη" αποφασιστικότητα να προειδοποιεί τους τροϊκανούς και να θέτει κόκκινες γραμμές για μείζονος εθνικής σημασίας ζητήματα, τα οποία προέκυψαν από δικά του λάθη.
Απαιτούμε εδώ και τώρα τις πραγματικές αλήθειες ώστε να προετοιμαστούμε και για το τίμημα αλλά και για την έξτρα περιποίηση των αναξίων ημών πολιτικών!
Αύριο, η κα Μέρκελ και οι ομογάλακτες "ανθελληνικών φρονημάτων"χώρες του Βορά, βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόσθετες απαιτήσεις , εκ προοιμίου μη εφαρμόσιμες!
Τόσο κραυγαλέα μη υλοποιήσημες, ώστε ήδη άρχισε η καχυποψία κάποιων χωρών, μήπως όλα όσα σχεδιάζονται για την Ελλάδα είναι μπλόφα και πανηγύρι κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας μας.
Πάντως οριστικές αποφάσεις στην αυριανή συνάντηση κορυφής , δε θα ληφθούν!
Μάλλον πρόκειται για ενημερωτική συνάντηση για τις εξελίξεις κυρίως στην Ελλάδα.
Πιθανόν και μια βολιδοσκόπηση εκατέρωθεν προθέσεων: Από πλευράς της κας Μέρκελ για να μαζέψει αντιδράσεις μετά την ομιλία της στο Νταβός και από τους άλλους ηγέτες προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς επιδιώκει!
Οι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας, αποφάσεις θα παρθούν τον Μάρτιο! Και ότι χαλεπό είναι να συμβεί, ας μη ξεχνάμε ότι με την άδεια "ακατάλληλων πολιτικών" θα συμβεί.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς τους επιλέξαμε και εμείς έχουμε καθήκον να τους απομακρύνουμε!

Ο τελευταίος εκβιασμός του Χουντικού θιάσου

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Δεν περιμένω πράξεις αντίστασης από προσκυνημένους σαν το Σαμαρά, από προδότες σαν τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, από εξουσιολάγνους απατεώνες σαν τον Καρατζαφέρη. Αυτές θα έρθουν από τα σπλάχνα του λαού μας και θα ναι απάντηση στην κατοχή της νέας Βέρμαχτ. Δεν περιμένω άλλο τίποτα από συντονισμένους εκβιασμούς από αυτόν τον άθλιο γραφειοκράτη, που θαρρείς σαν να είναι το απόσπερμα του Χίτλερ, στρογγυλοκάθισε ως εκπρόσωπος της Κομαντατούρ στη ρημαγμένη Αθήνα, παριστάνοντας πρώτα τον «Έλληνα» κι ύστερα τον «πρωθυπουργό». Τον τελευταίο εκβιασμό τον έπαιξε απόψε αυτός ο τσαρλατάνος της πολιτικής και οικονομικής καμόρα – κι ήταν αυτός, των διαρροών περί δήθεν καταστροφής αν δεν υπογράψουμε τους νέους ολοένα πιο καταστροφικούς όρους των τοκογλύφων απατεώνων «δανειστών» μας. Κι ήταν ο τελευταίος διότι αυτή η αποκρουστική μαριονέτα της διεθνούς τον κερδοσκόπων κι ο χουντικός θίασος που παριστάνει την «εθνοσωτήριο» κυβέρνηση, θα καταρρεύσει, θα γκρεμιστεί σύντομα βυθιζόμενη στο βούρκο των διαρκών εγκλημάτων που έχει διαπράξει κατά του λαού και της πατρίδας.
Θα καταρρεύσει ακόμα κι αν οι τέσσερις της κυβερνητικής σπείρας συνομολογήσουν σήμερα το απόγευμα στη συνέχιση του εγκλήματος τους, διότι θα τη γκρεμίσουν οι βουλευτές. Άνθρωποι όντες κι αυτοί με ένστικτο αυτοσυντήρησης, γνωρίζουν πως, για να είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε καν τη σωματική τους ακεραιότητα αν εξακολουθήσουν να στηρίζουν το χουντικό θίασο. Οι βουλευτές των παλιών, φθαρμένων και ένοχων κομμάτων εξουσίας ξέρουν ακόμη, ότι ουδείς μπορεί να τους τάξει θέσεις ή οφίτσια όταν οδηγούνται σε εκλογές στις οποίες τα κόμματα που ως τώρα δουλικά υπηρετούν θα συγκεντρώσουν ποσοστά που θα θυμίζουν  θερμοκρασίες του Πολικού Βορρά. Οι δε αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού μετέτρεψαν τα κόμματα τους σε λέσχες δοσίλογων, τώρα ξέρουν πως δεν θα βρουν πουθενά χρηματοδότη, δεν δίνει δεκάρα κάποιος σε πολιτικά χαλάσματα. Η εναλλακτική λύση αρθρώνεται στις μέρες μας από την ευρύτερη Αριστερά. Κι εννοώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και το ΣΎΡΙΖΑ, μια και ο Φώτης Κουβέλης, επέλεξε φαίνεται την «αμαξοστοιχία» του συστήματος, προσβλέποντας ίσως την θέση του μηχανοδηγού ή  του σταθμάρχη. Και η πρόταση είναι σαφής: Διαπίστωση του αν το χρέος είναι πραγματικό, ή πλασματικό και απαίτηση όσων μας χρωστούν. Αν χρωστάμε ζητούμε πενταετή αναστολή καταβολής δόσεων, ή συμφωνούμε ένα μονάχα μικρό ποσό ετησίως ώστε αφ' ενός να επιτευχθεί κοινωνικό μέρισμα κι αφετέρου να επιτύχουμε ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των τοκογλύφων. Αν δεν το δεχθούν οι Ευρωπαίοι να αποχωρήσουμε από κάθε πεδίο συζητήσεων αφήνοντας την «Ευρωπαϊκή Ένωση», η οποία θα καταρρεύσει μέσα στις αντιφάσεις της, όχι πλακωμένοι από τα συντρίμμια της, αλλά χαζεύοντας τα από μακριά, προσανατολίζοντας την εξωτερική μας πολιτική σε νέες συμμαχίες με το Ρωσικό και κινεζικό γίγαντα. Ας αξιοποιήσουμε επιτέλους τις ανεξάντλητες δυνατότητες της πατρίδας μας που περνούν – και – από τον πακτωλό των κοιτασμάτων του Αιγαίου και του Ιονίου. Μπορούμε, τώρα, με μιαν Αριστερά, όσο το δυνατόν πιο ενωμένη, αυτήν την σημερινή Πατριωτική Αριστερά, απαλλαγμένη από τις χτεσινές και πολυκαιρισμένες, εσωτερικές της αντιμαχίες. Όχι μιαν Αριστερά – κλώνο ή και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει «πεθαμένο λικέρ» σαν αυτή που τελικά κατέληξε να εκπροσωπεί ο Φώτης Κουβέλης για να γίνει αρεστός στο πανικόβλητο κατεστημένο. Μιαν Αριστερά που θα χωρά πολλούς, θα αποτελέσει το κοινωνικό πατριωτικό Μέτωπο με όλους όσους, ανεξάρτητα από τον παλιό κομματικό τους προορισμό, θέλουν την Ελλάδα ανεξάρτητη και την Ελληνική κοινωνία, ανοιχτή και παραγωγό προόδου. Ένα Μέτωπο που θα προκύψει από την κάλπη, είτε το θέλουν οι ημιθανείς «φρουροί» του συστήματος, είτε όχι. Ένα Μέτωπο που εμείς θέλουμε κι αυτοί φοβούνται.
http://kostasxan.blogspot.com

Άι στον αγύριστο κι εσείς και τα δανεικά σας.

Έχουμε καταπιεί αμάσητα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια όλα όσα μας υπέδειξαν οι δανειστές μας. Μισθοί πετσοκόπηκαν, συντάξεις μειώθηκαν φτάνοντας στα όρια της ανυπαρξίας, εργασιακά δικαιώματα θάφτηκαν, νέα χαράτσια επιβλήθηκαν ακόμα και στο τελευταίο Ελληνικό σπίτι. Οι άνεργοι ξεπέρασαν εδώ και πολύ καιρό το ένα εκατομμύριο.
Οι νέοι άνθρωποι αδυνατούν να βρουν δουλειά ούτε καν με εξευτελιστικούς μισθούς. Δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα αλλά και πιο μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν. Βιτρίνες-φαντάσματα χάσκουν σε κάθε -πάλαι ποτέ- εμπορικό δρόμο αλλά και στην τελευταία γειτονιά. Στα δυο αυτά χρόνια ακολουθώντας τις υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν για να μην χρεοκοπήσουμε, οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση ενός τεράστιου τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού.
«Δεν είναι έτσι. Δεν κάνατε όλα αυτά πού έπρεπε να κάνετε γι αυτό δεν βλέπετε αποτελέσματα» επιμένουν οι δανειστές μας. Μάλιστα κάποιοι Γερμανοί «φίλοι» μας είναι τόσο βέβαιοι ότι εμείς και μόνο φταίμε για τα χάλια στα οποία έχουμε φτάσει, που μας προτείνουν πλέον να τους παραδώσουμε και τυπικώς όσο έλεγχο της εθνικής κυριαρχίας μας έχει απομείνει.
Νομίζω, πώς όση υπομονή και καλή διάθεση να έχει κανείς, δεν μπορεί να καταπιεί αμάσητη κι αυτή την ξεφτίλα. Επιτροπεία και επισήμως δηλαδή προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα χρέη . Το πώς θα επιβιώσουμε ως λαός στα παλιά παπούτσια όσων έκαναν αυτή την πρόταση.
Αν λοιπόν επιμείνουν σε αυτή την ντροπιαστική για μια χώρα και ένα λαό ιδέα, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Άι στον αγύριστο κι εσείς και τα δανεικά σας. Μπορούμε να εξαθλιωθούμε και μόνοι μας, χωρίς αυτά.
Του Σωτήρη Ξενάκη από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

Το Ράιχ θέλει δούλους

Απερίγραπτος είναι ο ενθουσιασμός που διακατέχει την ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας και του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως αποτυπώνεται τουλάχιστον στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα. Δυσαρεστημένο δηλώνει το εκπληκτικό ποσοστό του 92% (!!!) των ερωτηθέντων, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε το 6%. Ούτε στη χούντα δεν ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που την καταδίκαζαν! Λογικό, αφού το 89% δήλωσε ότι μέσα στο 2011 χειροτέρευσε η οικονομική του κατάσταση και μόνο το 1% δήλωσε ότι καλυτέρευσε, με το υπόλοιπο 10% να παραμένει σε αμετάβλητη οικονομική κατάσταση.
Διασκεδαστικό είναι και το δημοσκοπικό εύρημα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη (!!!) θέση από πλευρά δημοτικότητας με μόλις 12% των ψήφων - πίσω δηλαδή και από το ΚΚΕ (12,5%) και από το ΣΥΡΙΖΑ (12,5%) και από τον Κουβέλη (13%).
Από πολιτική και ψυχολογική σκοπιά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι οι ΠΑΣΟΚτζήδες δεν τολμούν πλέον ούτε στους δημοσκόπους να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και κρύβονται δηλώνοντας ότι είναι οπαδοί της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί αναλυτές, πρέπει να θεωρήσουμε ενιαίο το σύνολο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, το οποίο αθροίζει ένα ποσοστό γύρω στο 25% σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κατά την άποψή μας αυτό σημαίνει ότι στις κάλπες τουλάχιστον το 80% αυτών των ψηφοφόρων, ίσως και περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το πραγματικό ποσοστό πιστών οπαδών του Φ. Κουβέλη δεν υπερβαίνει το 2%, άρα θα είναι τεράστια επιτυχία της ΔΗΜΑΡ αν τελικά κατορθώσει να κρατήσει ένα ποσοστό γύρω στο 4%-5% και μπει στη Βουλή - κάτι που τώρα φαντάζει απολύτως εφικτό.
Επειδή όμως εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αυτά τα θέματα θα έχουμε τη χρονική άνεση να τα συζητήσουμε εν καιρώ. Εκείνο που σίγουρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε παρά μόνο στο πλαίσιο συγκλονιστικών κοινωνικών εξεγέρσεων και πολιτικών ανακατατάξεων, είναι το θέμα της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της χώρας μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Οι ωμές δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των ακροδεξιών ομοϊδεατών τους της Βαυαρίας, του δεξιού γερμανού βουλευτή Φόλκερ Κάουντερ, αποκαλύπτουν πλήρως πώς θέλει την Ελλάδα το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει», δήλωσε απερίφραστα σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ. Ανενδοίαστα δε κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλλει μέσω της EE ή μέσω της ευρωζώνης αποικιακό διοικητή που να κυβερνά επισήμως, όχι συγκαλυμμένα, την Ελλάδα κατά το πρότυπο των γκαουλάιτερ που εγκαθιστούσαν οι ναζί σε κάθε χώρα που υποδούλωναν στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου! Το Δ' Ράιχ θέλει κατάργηση της αυτοδιοίκησης των χωρών της EE - μιλάμε πλέον για επιστροφή της Ελλάδας πριν από το  1821!!!
«Πρέπει να γίνει καθαρό στους Έλληνες ότι τα λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου του διορισμού από την EE ή από τα κράτη της ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!» δήλωσε ο Φ. Κάουντερ. Κρίνοντας μάλιστα από τον τρόπο με τον οποίον «διαπραγματεύονται» οι άθλιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει με τρόπο σαφώς κατώτερο των δεινών που υφίσταται, ο γερμανός δεξιός βουλευτής δεν διστάζει να διακηρύξει με έμμεσο τρόπο ότι θεωρεί τους Έλληνες όχι μόνο λαό δούλων, αλλά και δουλόφρονες στη νοοτροπία, ραγιάδες, «θα ήταν φυσικά σκληρό κάτι τέτοιο (σ.σ. η επιβολή γκαουλάιτερ), αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες τελικά θα συμφιλιώνονταν με αυτό» δήλωσε και διευκρίνισε τι εννοεί με αυτό, τονίζοντας με εμφανή περιφρόνηση: «Αν έπρεπε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα να δεχτούν ένα μεταβατικό κρατικό κομισάριο ή να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, θα μπορούσα άνετα να φανταστώ ότι θα υπήρχε πλειοψηφία υπέρ ενός ευρωπαίου κρατικού κομισάριου»!
Η τραγωδία είναι ότι υπάρχουν όχι ασήμαντα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που μέχρι να συνειδοτοποιήσουν στο πετσί τους τι σημαίνει ξένη κατοχή και αδυνατώντας ή όντας απρόθυμα να διεκδικήσουν μαχητικά μια άλλη διέξοδο, θα ήταν πρόθυμοι να διοικηθούν από ένα γερμανό νεοναζί γκαουλάιτερ παρά από τον Χρυσοχοίδη που μας έδεσε χειροπόδαρα για δεκαετίες με ένα Μνημόνιο που όπως ομολόγησε δεν έκανε καν τον κόπο να το διαβάσει ή από τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας Λοβέρδο, ο οποίος, μόλις η Βουλή του απέρριψε το νομοσχέδιο για την εξόντωση των φαρμακοποιών, δήλωσε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση των βουλευτών και ότι θα τους το ξαναφέρει σε μια βδομάδα για να τους βάλει με το ζόρι να το ψηφίσουν!!!
Αλίμονο για τους εργαζόμενους πάντως αν το δίλημμα που θα τους επιβληθεί είναι να διαλέξουν ανάμεσα στην απευθείας διοίκηση από τους γερμανούς κατακτητές ή στην αυταρχική διακυβέρνηση από τους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες του ΠΑΣΟΚ!
Πηγή: Γ. Δελαστίκ - "Πριν"

Ανοίγουν το δρόμο ακόμα και για επέμβαση ξένων στρατευμάτων στην Ελλάδα!

Μόνο μια επανάσταση που θα ανατρέψει τη νυν κυβέρνηση ήσσονος εθνικού φρονήματος δείχνει να μπορεί να εμποδίσει μια νέα εποχή «φραγκοκρατίας», στην οποία οδηγείται η Ελλάδα. Και η οποία επανάσταση για να μην είναι εν συνεχεία αιματηρή, πρέπει να είναι άμεση.
Μια επανάσταση που μπορεί να ξεκινήσει από την εθνική μας αντιπροσωπεία, με την εθνική αφύπνιση έστω την τελευταία στιγμή των βουλευτών οι οποίοι συμπεριφερόμενοι μέχρι στιγμής ως άξιοι απόγονοι των Τσολάκογλου-Ράλλη-Ζαχαριάδη, οι οποίοι ο καθένας μόνος του διοικούσαν ή επιδίωκαν να τεθεί η χώρα υπό ξένη κυριαρχία, έχουν πει «Ναι σε όλα» μη αντιλαμβανόμενοι έστω και στο ελάχιστο το που σύρουν την Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ο λαός. Ο οποίος μετά την αντίδραση των ετών 2010 και 2011, μοιάζει ηττημένος και μοιρολατρικά αποδεχόμενος την μοίρα του. Όταν κάποτε για το ένα τοις χιλίοις από όλα αυτά που έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι σήμερα έπεφταν κυβερνήσεις, τώρα δέχονται πρακτικά αδιαμαρτύρητα να μένουν άνεργοι, πεινασμένοι, χωρίς μέλλον ή με ψίχουλα να προσπαθούν να επιβιώσουν.
Με εξωνημένα ΜΜΕ να προβαίνουν σε «εγκεφαλικές πλύσεις», ανάλογες με αυτές που κάνουν τα ΜΜΕ τύπου Βόρειας Κορέας, έχουν ευνουχιστεί τα όλα τα χαρακτηριστικά της υπερήφανης ελληνικής φυλής.
Ήδη οι ξένοι της τρόϊκας ζητούν εφεξής η χώρα να παραχωρήσει απόλυτη προτεραιότητα στην ικανοποίηση του χρέους της και να δεσμευτεί νομικά για αυτό. Αυτή η δέσμευση θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο. Τα κρατικά έσοδα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωτίστως και κυρίως για την εξυπηρέτηση του χρέους και μόνο το υπόλοιπο των εσόδων θα μπορεί να χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτήσει βασικές κρατικές ανάγκες!
Αυτό έχει σκοπό να εξασφαλίσει όλους τους πιστωτές ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά το PSI και βέβαια όλα αυτά με βάσει του αγγλικού δικαίου που εφεξής θα διέπει τους όρους τους δανεισμού.
Ενας επίτροπος προϋπολογισμού θα πρέπει να διοριστεί από το Eurogroup με την αποστολή να εξασφαλίζει τον έλεγχο επί του προϋπολογισμού.
Αυτός θα πρέπει να έχει την εξουσία να εφαρμόζει ένα συγκεντρωτικό σύστημα παροχής εκθέσεων και επιτήρησης που θα καλύπτει όλους τους σημαντικούς τομείς δαπανών στον ελληνικό προϋπολογισμό, να ασκεί βέτο σε αποφάσεις οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν οριστεί από την τρόικα και να εξασφαλίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συμμορφώνεται με τον όρο πρώτα να ικανοποιεί τα χρέη της και έπειτα να καλύπτει τις ανάγκες της για δαπάνες.
Το αγγλικό δίκαιο που - κάτι που κανένας δεν έχει θίξει ή κανένας δεν έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα – θεωρητικά ανοίγει το δρόμο στην επέμβαση ακόμα και ξένων ένοπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.
Δηλαδή μπορεί να υπάρξει επανάληψη των εποχών που τα αγγλικά ή τα γαλλικά πολεμικά απέκλειαν τον Πειραιά, εμποδίζοντας τα σιτοκάραβα να ταϊσουν τον πεινασμένο ελληνικό λαό. Πως θα γίνει αυτό; Μα όταν η Ελλάδα έρθει για μία ακόμα φορά σε πλήρη αδυναμία να πληρώσει τα δάνειά της, ακόμα και τα «κουρεμένα» (κάτι που είναι βέβαιο αφού τα ελλείμματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μάλιστα να διευρύνονται ως απόρροια της ακολουθούμενης εξοντωτικής οικονομικής πολιτικής) θα έρθουν οι εντολές κατάσχεσης από τα βρετανικά δικαστήρια.
Στο εξωτερικό θα κατασχεθεί η οποιαδήποτε ελληνική περιουσία (ακίνητα προξενείων, πρεσβειών, δωρεές ομογενών κλπ). Αυτό δεν ισχύει για χώρες όπως οι ΗΠΑ που η νομοθεσία τους δεν επιτρέπει τέτοιες ενέργειες σε βάρος κρατών. Έχει ξαναγίνει κατάσχεση κρατικής περιουσίας με την κρατική περιουσία της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ανατολικών κρατών στην δεκαετία του 1990. Αλλά όλα αυτά καλύπτουν πολύ μικρά ποσά.
Θα εκδοθούν εντολές πληρωμής του χρέους με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου εντός Ελλάδος. Αυτές οι διαταγές πληρωμής θα είναι πρακτικά αδύνατον να ικανοποιηθούν αφού καμία εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, ενώ και τα ελληνικά δικαστήρια θα εκδώσουν ακυρωτικές αποφάσεις, οι οποίες όμως δεν θα έχουν καμία ισχύ διεθνώς.
Εδώ λοιπόν ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό για να επιβάλουν τις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων. Θα έχουν απόλυτο δικαίωμα, η ίδια η σημερινή ελληνικη κυβέρνηση θα τους το έχει δώσει. Το αγγλικό δίκαιο προβλέπει ακριβώς αυτό: Την ικανοποίηση του δανειστή-τοκογλύφου με οποιονδήποτε τρόπο και με χρήση όλων των δυνάμεων που μπορεί να κινητοποιήσει ο δανειστής.
Νομίζετε ότι τυχία προσπαθούν να αποδομήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, με φανταστικά πραξικοπήματα, με απολύσεις, με μείωση αμυντικών δαπανών; Ξέρουν ότι μόνο αυτές κρατάνε όρθια την ελλάδα σήμερα. Και αυτές προσπαθούν να "κλαδέψουν" και να χειραγωγήσουν.
Τρελό; Όχι και τόσο. Πριν δύο χρόνια ποιος πίστευε ότι τον πραγματικό πρωθυπουργό της χώρας θα τον έλεγαν Χορστ Ράϊχενμπαχ;
Πηγή

Γουδή για όσους υπογράψουν την υποταγή του λαού και το ξεπούλημα της χώρας

Η Μέρκελ επιτίθεται στον Ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας την ιστορική δολοφονική βουλιμία της Γερμανίας κατά των Ευρωπαϊκών λαών. Όμως, ως σύγχρονοι εφιάλτες επιτίθενται στον Ελληνικό λαό και εκείνοι οι πολιτικοί που θα υπογράψουν οτιδήποτε εις βάρος της Ελλάδας, οι πολιτικοί που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την υπογραφή τους στο PSI. Αυτοί οι πολιτικοί θα είναι εγκληματίες κατά του Ελληνικού λαού, κατά του Ελληνικού κράτους, κατά του Ελληνικού έθνους.
Όλοι αυτοί οι πρόθυμοι, θα πρέπει να θεωρούν βέβαιο πως θα κυνηγηθούν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και ο καθένας ξεχωριστά θα νιώσει τι σημαίνει να σε κυνηγάνε Έλληνες. Δεν θα υπάρξει σημείο της γης που θα μπορέσουν να κρυφτούν. Θα αντιμετωπίσουν τον όλεθρο που ετοίμασαν για τον Ελληνικό λαό.
Οι μεθοδεύσεις που έγιναν από την συμμορία Παπανδρέου και οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου, στη συνέχεια στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, αλλά και σε όλα τα αντισυνταγματικά αίσχη τα οποία «νομοθέτησαν», με την εγκληματική συνενοχική σιωπή και τις ανούσιες «κραυγές» των υπολοίπων πολιτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, είναι μία πράξεων που οδηγεί στην φυλακή, όπως αναγνώρισαν ακόμη και στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Η υπογραφή του PSI, θα αποτελέσει υπογραφή αποδοχής ενοχής και αυτόματης ισόβιας κάθειρξης ή στο νέο Γουδή για όσους θα συμφωνήσουν στο παράδοση της χώρας και στην μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε σκλάβους.
Κανείς από την υπάρχουσα Βουλή, την κυβέρνηση και τα κόμματα δεν νομιμοποιείται και δεν έχει την Συνταγματική εξουσιοδότηση να υπογράψει το παραμικρό. Ο οιοσδήποτε τολμήσει να βάλει την υπογραφή του, δεσμεύοντας την χώρα και τον λαό, για επώδυνες εξελίξεις, θα βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα καταλήξει στο Γουδή. Γιατί άραγε δεν τολμούν να ζητήσουν την γνώμη του Ελληνικού λαού μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα; Μήπως επειδή έχουν ήδη συμφωνήσει για τα χειρότερα και το κρύβουν;
Η ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης, δεν αποτελεί και δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόφαση για αθώωση όσων εγκληματικά ενήργησαν κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της πατρίδας μας. Από τώρα μπορούν να (προ)ετοιμάζονται για την ποινή τους. Η καταδίκη ενός λαού μέσω της προσωπικής τους δοτικότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα Σύνταγμα, καμίας χώρας. Υπενθυμίζουμε πως οι κυβερνήσεις είναι διαχειριστές της χώρας και του πλούτου που αυτή παράγει. Δεν μπορούν να γίνουν ούτε πωλητές, ούτε μεσίτες, επειδή η χώρα δεν τους ανήκει και δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση για τέτοιου είδους πράξεις.
Η λύση στην κρίση που περνάει η χώρα μας δεν βρίσκεται στο ένοχο και βρώμικο παρόν πολιτικό σύστημα. Δεν βρίσκεται σε κανένα πολιτικό κόμμα που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν βρίσκεται, όμως, και σε κανένα τεχνητό παρακλάδι που δημιούργησε το ενοχικό σύστημα προκειμένου να διασωθεί το ίδιο και οι πιστοί του υπηρέτες (λύση Κουβέλη).
Η λύση στην κρίση, δεν μπορεί να δοθεί από χαμερπείς πολιτικούς, οι οποίοι ποτέ δεν δημιούργησαν κάτι στην χώρα. Ποτέ δεν εργάστηκαν πραγματικά για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, αλλά –λόγω της οκνηρότητας και της ανικανότητάς τους- προτίμησαν να συνεχίσουν να τα φορτώνουν όλα στις πλάτες του λαού, στον οποίο προσέφεραν μία επίπλαστη ευημερία, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους «χορηγίες».
Γιατί, άραγε, κανείς πολιτικός δεν είναι φτωχός; Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, βρίσκουμε και το αίτιο στην μη υποβολή αντιπροτάσεων προς την τρόικα. Δεν είναι η έλλειψη βούλησης, αλλά είναι η σωρεία ένοχων στοιχείων που διαθέτει η τρόικα για το παρόν πολιτικό σύστημα, για την παρούσα κυβέρνηση και τον καθένα ξεχωριστά από όσους άσκησαν εξουσία, η οποία είναι επίσης ανίκανη (λόγω υπαλληλικής σχέσης) να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου που ανέλαβε.
Η μη αξιοπιστία των σημερινών πολιτικών, είναι το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η αναξιοπιστία υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν να αντιπαρατεθούν με τα χθεσινά αφεντικά τους, αποτελεί το πραγματικό βαρίδι, που ρίχνει την πατρίδα μας στην εξαθλίωση, στην ανυποληψία και στην οικονομική άβυσσο που με τόση φροντίδα έχτισαν οι «φίλοι», οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοί» μας.
Η λύση στην κρίση, δεν βρίσκεται στο PSI, αλλά σε μία σθεναρή πατριωτική – εθνική στάση, η οποία θα αποτελέσει πρόκριμα μεγάλων ευρωπαϊκών ανακατατάξεων. Μία κυβέρνηση Ελλήνων πατριωτών, μπορεί να εργασθεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού νότου» που θα απαιτήσει από τις χώρες του βορρά (δηλαδή από τα ιστορικά δεκανίκια της Γερμανίας) να εκπληρώσουν κι εκείνες τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τη συνθήκη του Μάαστριχτ (π.χ. η Γερμανία, έχοντας 82% χρέος, ξεπερνά κατά 22% το όριο του 60% που θέτει το Μάαστριχτ).
Η λύση στην κρίση της Ελλάδας μπορεί να δοθεί μόνο από μία ισχυρή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει την βούληση του λαού και όχι των τραπεζιτών. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι με σεβασμό, εκείνους τους πολιτικούς που θυσιάζουν την χώρα τους και τους πολίτες της, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. Γι αυτό και απαιτείται η άμεση απομάκρυνσή τους.
Όσο και αν αντιστέκονται τα μίσθαρνα των τραπεζών, δεν μπορούν να διαφύγουν από το νομοτελειακό κανόνα, ο οποίος ήδη άρχισε να επισείεται πάνω από τα κεφάλια τους. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, κι ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μεγάλες πιέσεις που θα γίνουν προς την χώρα μας, οφείλουμε όλοι μας ως Έλληνες πολίτες, να απομονώσουμε τους υποτακτικά συνεργαζόμενους με την τρόικα. Οφείλουμε να δούμε επιτέλους το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο –φυσικά- δεν είναι οικονομικό, αφού το χρέος της Ελλάδας αποτελεί το 2% (περίπου) του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ και μπορεί να αντιμετωπισθεί με ένα στατιστικό λάθος στην εκτύπωση Ευρώ.
Ως άνθρωποι, που επιθυμούμε να μην βιώσουμε τον οικονομικό όλεθρο που μας προετοιμάζουν, που οφείλουμε να μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν την πείνα, που οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για μία πραγματικά δημοκρατική (και όχι ολιγαρχική) κοινωνία, καλούμαστε σήμερα να κατανοήσουμε και αύριο να καταδικάσουμε τους συνεργούς των εκτελεστών μας.
Η Νέα Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, καλεί τους Έλληνες πολίτες να συμπορευτούν στον δύσκολο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα αύριο που μας αξίζει, για ένα αύριο που θέλουν να μας κλέψουν οι οικονομικοί τρομοκράτες (hedge funds) και οι διεθνείς τοκογλύφοι (τράπεζες). Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να αναλάβει ενεργό ρόλο στον αγώνα αποτίναξης της κατοχής που ζει σήμερα η πατρίδα μας. Καλούμε όλους όσους νιώθουν πως μπορούν να συνεισφέρουν, να έρθουν και να εργαστούμε όλοι μαζί για να μην καταλήξει η πατρίδα μας μία μικρή Κίνα, για να μην γίνει η Ελλάδα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης δούλων που θα παράγουν φτηνά προϊόντα για την κάθε Μέρκελ.
Δεν τίθεται το ζήτημα εάν μπορούμε. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αρκεί να το θελήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση, που αποτελεί αισχρή συνέχεια της δοτής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, πρέπει να πάψει να υπάρχει. Απαιτούμε εκλογές, επειδή μόνο ο λαός, που είναι και το αφεντικό της χώρας, μπορεί και πρέπει να αποφασίσει για το δικό του αύριο. Κανείς άλλος δεν δικαιούται, σε κανένα γραφείο να ομιλεί και κρυφά να κλείνει συμφωνίες εις βάρος της πατρίδας μας, αφού δεν έχει την δικαιοδοσία τόσο από τον Ελληνικό λαό, όσο και από το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο τονίζει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί επηρεάζοντας επόμενες γενιές Ελλήνων.
Ήρθε ο καιρός για να βάλουμε τους φαιδρούς, τους δοτούς, τους ολίγιστους, τους υπαλλήλους και τους σύγχρονους Τσολάκογλου και Νενέκους, στη θέση που τους αρμόζει. Εάν δεν το κάνουμε εμείς, τώρα, τότε δεν θα βρεθεί κανένας άλλος να το κάνει. Εάν δεν το κάνουμε εμείς, τώρα, τότε οι ένοχοι με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας, θα αποτολμήσουν να μας ισοπεδώσουν, για να διασωθούν οι ίδιοι.
Για μία ακόμη φορά καλούμε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να παραιτηθούν σήμερα, τώρα, προκειμένου να διευκολύνουν την χώρα να βαδίσει προς την δημοκρατία, προκειμένου να διευκολύνουν την Ελλάδα να δώσει τις λύσεις που της αρμόζουν. Έστω και τώρα, όσοι βουλευτές νιώθουν το βάρος της ευθύνης τους, πρέπει να καταψηφίσουν οτιδήποτε τους τεθεί από την υπαλληλική κυβέρνηση Παπαδήμου ή να αποχωρήσουν απέχοντας οριστικά από κάθε πράξη που γίνεται μέσα σε ένα κοινοβούλιο που τελεί υπό την κατοχή των «δάνειων δυνάμεων».
Αυτοί που μας κυβερνούν μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Εμείς σας ρωτάμε: Θα τους αφήσουμε να μας εξολοθρεύσουν ή θα συμπαραταχθούμε για να σώσουμε την πατρίδα μας;
Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας

Όταν αλλάξει η κατάσταση κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουνε χώρα

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Kάποτε, όχι και πολλά χρόνια πίσω, ήμασταν περήφανοι που στην χώρα μας και στις πόλεις μας δεν συναντούσε κανείς άστεγους και εξαθλιωμένους ανθρώπους. Σπάνια βλέπαμε ανθρώπους να κοιμούνται στο μετρό και στα παγκάκια και να τυλίγονται με χαρτόκουτα. Οι εικόνες αυτές μας ήτανε γνωστές κυρίως από τα έργα τα αμερικάνικα. Τα βλέπαμε και λέγαμε ''στην χώρα μας όλοι έχουν ένα σπίτι''.
Τα πράγματα άλλαξαν όμως. Η φτώχεια και η εξαθλίωση μας χτύπησαν την πόρτα. Πλέον βλέπουμε καθημερινά στον δρόμο ανθρώπους άρρωστους, κουρελιασμένους ψυχικά και σωματικά, να σέρνονται ψάχνοντας κάπου να ζεσταθούν σε μιά γωνιά. Άνθρωποι που είχαν και σπίτι και αυτοκίνητο και επιχείρηση και δουλειά και σε μιά νύχτα τα χάσανε όλα. Δραματικές ιστορίες που μιλάνε καλύτερα απ χίλιες αναλύσεις για το πόσο έξω πέσαμε, για το πού κατάντησαν την πατρίδα οι πολιτικοί μας.
Πού είναι η ευημερία που μας υποσχεθήκανε όταν μπήκαμε στο ΕΥΡΩ;
Αυτό εννοούσανε την ευημερία των δανεικών; Την επίπλαστη ευημερία των χαμηλότοκων δανείων που πουλάγανε οι τράπεζες σ’ όποιον περνούσε απ’ έξω;
Κοροιδέψανε τον λαό οι πολιτικοί και μάλιστα στεγνά.
Πουλήσανε παραμύθια και ''φύκια για μεταξωτές κορδέλες''.
Φταίμε κι εμείς, βεβαίως, ως λαός, διότι τσιμπήσαμε σαν ''ιθαγενείς το παραμύθι του Ευρώ και τρέξαμε να επωφεληθούμε αγοράζοντας αυτοκίνητα, σπίτια, σκι στην Αράχοβα, πάρτι στην Μύκονο και άλλα πολλά.
Όλα τα πουλάγανε οι τράπεζες. Όλα με δανεικά.
Φταίμε. Αλλά πρώτα φταίνε ''αυτοί'' γιατί κορόιδεψαν και εξακολουθούν να κοροϊδεύουν.
Το Ευρώ ήταν η αρχή της καταστροφής μας και όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται στην φυλακή μας. Μία οικονομική φυλακή.
Τώρα που πέφτιουν οι μάσκες και που ο λαός ξύπνησε και ρωτάει γιατί να κάνω αυτά που μου επιβάλει η ΕΕ, γιατί να μείνω στο ΕΥΡΩ, τώρα έρχονται και μας λένε ότι απωλέσαμε οικειοθελώς εθνική κυριαρχία από τότε που μπήκαμε στην ΕΝΩΣΗ.
Σωστά, αλλά γιατί οικειοθελώς;
Πότε ρωτήθηκε ο λαός;
Ποτέ κανείς από όσους κυβέρνησαν δεν τόλμησε να πάει σ’ ενα δημοψήφισμα ώστε ο ίδιος ο λαός να μιλήσει για το μέλλον του.
Αυτή είναι κοτσαμπασική δημοκρατία μας.
Πλέον όσο παραμένουμε στο ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
Μόλις η δανειακή ψηφιστεί θα ακολουθήσει και η χρεοκοπία της χώρας.
Όταν θα έχουν πάρει όλες τις εγγυήσεις που ζητάνε και θα μας έχουν ξεφτιλίσει, βάζοντάς μας να δώσουμε όρκους υποταγής, τότε θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία και ύστερα θα μας φέρουν εδώ και έναν ύπατο αρμοστή και τέρμα η ιστορία ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Θα χουμε μια χώρα διαλυμένη, όπως μόνο σε καιρό πολέμου μπορεί να συμβεί και όταν θα μας επιτεθούν και οι τούρκοι τότε θα διαπιστώσουμε πόσο παραμύθι ήταν η ασφάλεια -που μας πούλαγαν οι πολιτικοί και οι εθνάρχες μας- ότι θα έχουμε μπαίνοντας στην ΕΕ.
Τα πράγματα είναι απλά.
Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με την δόση των δανείων σαν πρεζάκια αυτό-καταργώντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που δημιούργησαν οι αγώνες των προγόνων μας ή θέλουμε επιτέλους να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις;
Αν θέλουμε το δεύτερο θα πρέπει να ξεγράψουμε όλο το βρωμερό σύστημα της διαπλοκής που μας οδήγησε εδώ.
Πολιτικοί και πληρωμένοι κονδυλοφόροι της υποταγής θα πρέπει να αλλάξουν χώρα μόλις αλλάξει η κατάσταση.
http://kostasxan.blogspot.com

Το Facebook φιμώνει τον Χάρρυ Κλυνν

Είπαμε ότι είμαστε στο δρόμο προς μία παγκόσμια κυβέρνηση ή μία παγκόσμια δικτατορία; Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος. Ήδη ζούμε αυτή την παγκόσμια δικτατορία. Ήδη, λογοκρίνονται οι πολίτες του κόσμου (διαδικτύου) εάν αναρτούν σκέψεις (έστω και με εικόνες), οι οποίες δεν συνάδουν με την "αξιοπρέπεια" της παγκοσμιοποίησης.
Βέβαια (αν και απορίας άξιο), ανέκαθεν ήταν απαγορευτικό να δείχνεις μία πόρνη και να την αποκαλείς με την επαγγελματική της ιδιότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η ανάρτηση μίας φωτογραφίας με την καγκελάριο Μέρκελ με περιβραχιόνιο που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό (ιστορικά ελληνοπρεπέστατο), σήμα κατατεθέν του ναζισμού και των εγκλημάτων του κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στάθηκε αφορμή ώστε να κλειδωθεί ο προσωπικός λογαριασμός του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (γνωστού και ως Χάρρυ Κλυνν) στο Facebook. Η προ ημερών υπογραφή της συνθήκης ACTA, ήταν το προοίμιο του διαδικτυακού φασισμού που πρόκειται να ζήσουν οι πολίτες του πλανήτη, εάν τολμούν να αντιδρούν, να γράφουν, να ζωγραφίζουν ή να ανταλάσσουν απόψεις οι οποίες δεν θα είναι αρεστές στους εκφραστές της παγκοσμιοποίησης.
Οι καιροί ου μενετοί, λοιπόν, και το πρώτο "θύμα" της αλαζονείας του Νεοταξισμού, είναι ο Χάρρυ Κλυνν. Σημειώνουμε πως είναι πρώτος και όχι ο τελευταίος των θρασύτατων και προκλητικότατων νεοναζιστών, οι οποίοι προφανώς θίχτηκαν βλέποντας την κυρία Μέρκελ με τα ιστορικά σύμβολα ντροπής της χώρας της. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από ποιά χώρα έγινε η καταγγελία, αλλά είμαστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο "κλείδωμα" στον λογαριασμό του Χάρρυ Κλυνν, είναι αποτέλεσμα των κρυφοφασιστών που έχουν περάσει πια στην εφαρμογή του δόγματος "αποφασίζω και διατάσσω".
Δική μας πρόταση: Κλείστε όλοι τους λογαριασμούς σας στο Facebook. Στείλτε την απάντησή σας στο "κοινωνικό δίκτυο" το οποίο θέτει κανόνες σκέψης και συμπεριφοράς των πολιτών.
Τι έγραψε ο Χάρρυ Κλυνν στους διαδικτυακούς του "φίλους"
http://kostasxan.blogspot.comΠοιός θα μας σώσει από αυτούς που μας κυβερνούν;

Τα συστατικά μίας ανεξέλεγκτης εξέγερσης ήδη υπάρχουν: Ανεξέλεγκτη εξέγερση = Ανεργία (903.525 άνεργοι, 18,2% άνεργοι στο σύνολο, Οκτώβριος 2011 ) + Παράνομη μετανάστευση (επίσημα 470.000, ανεπίσημα μόνος ο Θεός ξέρει πόσοι!!!)
Γράφει ο Δημήτρης Κ. Τσίτος
Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων
Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.
Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος- (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια)- ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».
Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής δύο:
Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση.
Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.
Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.
Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.
Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές. Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό. Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας.
Αυτοί οι άνθρωποι όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό. Στην καλύτερη περίπτωση αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν. Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται.
Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.
Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν. Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.
Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων» όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.
Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική. Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.
Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού. Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων. Άρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».
Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.
Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.
Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;
Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών- και κατέχουν περιοχές. Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός. Τι θα έκαναν όμως αυτοί που ενώ έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους; Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;
Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!
Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.
Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:
Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία
Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής
Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο
Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις
Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων»
Όλα αυτά –και πολλά άλλα- ‘έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας. Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης. Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.
Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.
Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις. Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά» να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι» για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».
Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες. Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες. Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που έχουν πληγεί από την κατάσταση που επικρατεί. Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή. Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.
Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται . Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά. Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων, ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;
Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;
Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής». Και μια τέτοια «εορτή» καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.
Το μέλλον –δυσοίωνο- και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.
Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού. Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.
Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.
Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο: «Ποιος θα μας σώσει απ αυτούς που μας κυβερνούν;»
http://kostasxan.blogspot.com