Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς τελική απόφαση επιστρέφει o Στουρνάρας

“Πολιτικά έκθετοι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών”
Μόνο τη συμπάθειά τους εξέφρασαν οι δανειστές προς την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, το οποίο δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία, και αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέου έκτακτου Eurogroup για τη χώρα μας την επόμενη Τρίτη. Συνεπώς εκκρεμεί η χορήγηση της δόσης, για την οποία οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς τα εξοντωτικά μέτρα για την ελληνική οικονομία. Πέραν τούτου έχει κλονιστεί απόλυτα η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι οποίοι έχουν σύρει τη χώρα σε μία περιπέτεια χωρίς προηγούμενο.
Οι δανειστές τονίζουν ότι πρέπει να συζητηθούν κάποια ακόμη προαπαιτούμενα. Ο κάθε ένας μπορεί να αναρωτιέται "ποια είναι αυτά"; Μήπως είναι το ζητούμενο για τη Γερμανία της μελλοντικής δημιουργία δεσμευτικού λογαριασμού; Μήπως είναι η συγκρότηση ενός οργάνου, από το οποίο θα περνούν οι αποκρατικοποιήσεις χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου και το οποίο θα λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αποφασίζει εν λευκώ;
Είναι προφανές ότι εκτός από την ευρισκόμενο σε πλήρη εξέλιξη σφοδρό ανταγωνισμό Γερμανίας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος απειλεί την Ελλάδα με συντριβή, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οι οποίοι έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια στους τραπεζίτες είναι πολιτικά έκθετοι. Οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας πρέπει να δώσουν τώρα πειστικές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό που βράζουν από οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: