Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Να γιατί δεν μας έδωσαν τη δόση - Η ΑΟΖ, οι αποκρατικοποιήσεις και ο Εμίρης του Κατάρ

Εάν απορείτε γιατί η τοκογλυφική τρόικα δεν δίνει τη δόση των 31.5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, παρά τη ψήφιση των πιο αντιλαϊκών μέτρων από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ, τότε διαβάστε την παρακάτω άποψη - ανάλυση μας.
Δεν είναι το Ιράν, αλλά ούτε τα πυρηνικά του όπλα ο κύριος στόχος της Αμερικής, όπως πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν και στρέφουν προς τα εκεί την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και όπως προκύπτει από τις αναλύσεις αξιόλογων ανεξάρτητών διεθνών παρατηρητών, αυτός που κινεί τα νήματα στην περιοχή είναι ο Εμίρης του Κατάρ. Γιατί πρωταγωνιστεί αυτός; Γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανάμεσα στο Κατάρ και το Ιράν στον Περισσό Κόλπο και η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγωγός για αυτό το κοίτασμα είναι μέσω Ιράκ και Συρίας. Αυτό είναι αυτό που χρηματοδοτεί τους αντάρτες και κάνουν τον περίεργο αυτό πόλεμο στη Συρία και θέλουν να αντικαταστήσουν τη σημερινή εξουσία με μία φιλική στο Κατάρ και στις ΗΠΑ ( Όπως σε Αίγυπτο και Λιβύη).
Η Ελλάδα είναι απέναντι από αυτές της χώρες ως σύνορο της ΕΕ και ...δεν μας έκαναν πόλεμο γιατί θα έμπαινε σε περιπέτειες η ΕΕ (κάτι που δεν αποκλείεται εάν φύγουμε). Αλλά μας έκαναν μια ισχυρή κρίση χρέους και μας έχουν καταστήσει - με τη βοήθεια των κυβερνήσεων μας - χώρα “ναρκομανή” με τα τα δανεικά και τις δόσεις. Πως λοιπόν περιμένατε να μας δώσουν τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ πριν το νορβηγικό ερευνητικό καράβι (σήμερα φθάνει στην Πάτρα), δεν έχει βρει ακόμη πόση είναι η αξία των κοιτασμάτων του Αιγαίου - Ελληνική ΑΟΖ - και μετά να μας κάνουν νέα παζάρια ευτελισμού.
Ο πόλεμος για τη διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου
Επίσης ένα μεγάλο κοίτασμα ισάξιο με αυτό που βρήκε το Ισραήλ, βρίσκεται μπροστά στο Λίβανο το οποίο και αυτό αναγκαστικά πρέπει να μεταφερθεί με τάνκερ μέσω λιμανιού της Συρίας. Όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν θέλει να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή οι Ρώσοι, οι οποίοι είναι μια από τις 4 παγκόσμιες δυνάμεις εξόρυξης και εμπορίας φυσικού αερίου. Οι Ρώσοι όμως επιμένουν και η ένταση στην περιοχή δεν αποκλείεται να ξεφύγει από το πλαίσιο του απλά του “ξαναζεσταμένου” Ψυχρού Πολέμου. Βέβαια η τρόικα δεν θέλει ούτε και το όνομα της Ρωσίας να αναφέρεται στην Ελλάδα, γιαυτό με κάθε μνημόνιο μας δένει χειροπόδαρα για να μην μπορούμε να αποταθούμε σε βοήθεια εκτός της “Δύσης”! Μάλιστα φήμες λένε ότι η Αμερική "παρεξηγήθηκε" (καθυστέρηση της δόσης απο ΔΝΤ) με τους εναγκαλιασμούς Σαμαρά με τη Μέρκελ υπονοώντας ότι η Ελλάδα της έχει τάξει μέρος της ΑΟΖ.
Ο Εμίρης του Κατάρ και οι Ελληνικές αποκρατικοποιήσεις
Εάν δείτε λοιπόν και το Κατάρ πάρει το προνομιούχο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και άλλα κρατικά προς αποκρατικοποίηση project και δώσει ικανοποιητικό τίμημα για αυτό που θα φανεί σαν κυβερνητική επιτυχία, δεν θα είναι γιατί ερωτεύτηκε ξαφνικά την Ελλάδα. Αλλά γιατί θα στοχεύει στην Ελληνική ΑΟΖ, που αυτές τις μέρες με το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο, αναμένεται να πιστοποιηθεί μέρος της αξίας της.
Ο Εμίρης του Κατάρ δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες πολιτικούς!! Ο ισχυρός αυτός διεθνής παράγοντας εκτιμά την Ελλάδα και την αξία της επειδή είναι προσωπικός φίλος και συνεργάτης με τον Σπύρο Λάτση, κατασκευαστική εταιρία του ομίλου του, έχει αναλάβει και έχει φτιάξει και δημιουργεί ακόμα στο Κατάρ σημαντικά έργα (Όπως εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού, μονάδες φυσικού αερίου κλπ.). Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μια ισχυρή συνεργασία των δύο ανδρών στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των νέων επενδύσεων στην Ελλάδα ( ήδη ο Λάτσης στηρίζει την οικονομία καθώς εξαγόρασε το Golden Hall και δέχτηκε τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: