Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας ζήτησε πρόωρες εκλογές και καταψήφιση των μέτρων

Προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.
«Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός, να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας, να αναλάβουμε τη ευθύνη, οι υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Καλούμε το λαό σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Είναι συνταγματική, πατριωτική και δημοκρατική ευθύνη όλων. Να σωθεί ο τόπος από τον Καιάδα του τρίτου Μνημονίου. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, επεσήμανε.
Ακόμη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να φύγει, καθώς, όπως είπε έχει περάσει, πλέον, το σημείο μη επιστροφής, έχει υποστεί τραύματα που δεν μπορούν να γιατρευτούν και η τυφλή προσήλωσή της στο Μνημόνιο αποσταθεροποιεί τη χώρα.
Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΡΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταψηφίζοντας τα μέτρα του νέου πακέτου, απευθύνοντάς τους εμμέσως πρόσκληση να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να διαχωρίσουν με θάρρος τη θέση τους, να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος του λαού και του τόπου και η ιστορία θα τους ανταμείψει», είπε.
Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές, αλλά μερκελιστές» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο κ. Σαμαράς έχει μετατραπεί σε άφωνο προεκλογικό χειροκροτητή της Μέρκελ».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων ύψους 19 δισ. για την επόμενη τετραετία ισοδυναμεί με θάνατο, ενώ αναφερόμενος στη δόση των 31,5 δισ. είπε πως θα δοθεί για να σωθεί η Ευρωζώνη, όχι η Ελλάδα.
Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εκβιάζει τον ελληνικό λαό, τόνισε πως οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν μονο από το μνημόνιο «και την τρικομματική κοινοπραξία». «Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «είναι ώρα η κυβέρνηση αυτή να φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: