Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Οι Βρυξέλλες που θέλουν τους Έλληνες δεμένους φορολογικά "κλαίνε" τώρα μην πέσει η συγκυβέρνηση!

«Ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή» θα είναι ενδεχόμενη πτώση τηςκυβέρνησης συνεργασίας εκτιμούν οι Βρυξέλλες, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αθήνα για υπερψήφιση των μέτρων.
Παράλληλα, οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ταχεία προώθηση του κυβερνητικού έργου, με ενεργό συμμετοχή -με πολιτικά πρόσωπα- των κομμάτων που θα συνθέτουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, χωρίς να το δηλώνουν επισήμως, εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός με «όσους θέλουν να προχωρήσουν» είναι αναγκαίος ώστε τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα να τεθούν προ των ευθυνών τους, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Το κλίμα για την Ελλάδα έχει επιδεινωθεί λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που είχε ως αποτέλεσμα να ανατρέψει τους αρχικούς -θετικούς για τη χώρα μας- σχεδιασμούς του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επίσπευση της απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.
Η Ευρωζώνη ασκεί πιέσεις προς τα κόμματα συνεργασίας, ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση-ανάσα για την Ελλάδα στην «οριακή» ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα.
Από την Κομισιόν δηλώνουν πως «η έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης είναι διπλής κατεύθυνσης, από την Ελλάδα κατ' αρχήν που πρέπει να πράξει τα δέοντα και από την Ευρωζώνη που δηλώνει έτοιμη για στήριξη υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συμφωνηθέντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: