Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Σόιμπλε "κρέμασε" την κυβέρνηση δηλώνοντας την καθυστέρηση της δόσης

Κεραυνός εν αιθρία στα αυτιά των κυβερνώντων η αφοπλιστική δήλωση Σόιμπλε για την νέα καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εξανεμίζοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες της συγκυβέρνησης να περάσει στη βουλή τα επαίσχυντα μέτρα καταδίκης της χώρας.
Δεν περιμένει αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, παρά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή των νέων μέτρων λιτότητας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο στο Αμβούργο.
"Η Ευρωζώνη είναι στον σωστό δρόμο και ανέκτησε λίγη εμπιστοσύνη στις αγορές, αλλά δεν έχει ακόμη περάσει η μπόρα", επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.
Στο μεταξύ, η ΕΕ καλωσόρισε σήμερα την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας ως ένα "σημαντικό βήμα", αλλά επισήμανε επίσης πως πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση της βοήθειας.
"Καλωσορίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θυμάμαι ωστόσο, ότι υπάρχει άλλη μια δεύτερη σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013", δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.
Επιπλέον χρειάζεται να υπάρξουν συμφωνίες όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης για να αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισεκ. ευρώ, επισήμανε ο Ο' Κόνορ. Πρόσθεσε πως περιμένει ότι η δουλειά αυτή θα ολοκληρωθεί "στις ερχόμενες ημέρες".
Την ψήφιση του πακέτου των μέτρων λιτότητας από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε και εκφράζει τον σεβασμό της χώρας του για τις προσπάθειες «που καταβάλλουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: