Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Κουβέλης δεν ψηφίζει τα εργασιακά ενώ πίεσε τον Ρουπακιώτη να υπογράψει

Αμετακίνητη στη θέση της να μην ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά παραμένει η ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει από την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
'' Είχαμε καταστήσει σαφές, με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη '', είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο σε μία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη, για εξέταση και ψήφιση, μαζί με το μεσοπρόθεσμο.Η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ανάμεσα σε αυτές τις ρυθμίσεις ήταν και τέσσερα άρθρα που συμπεριέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για τον τρόπο εκλογής των Πρυτάνεων στα ΑΕΙ. Ο κ. Στουρνάρας παρείχε διαβεβαιώσεις στο ΠΑΣΟΚ ότι θα αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που δεν σχετίζονται με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας και γι αυτό από το πρωί της Δευτέρας, μαζί με το επιτελείο του ξεκαθάρισε διατάξεων που δεν έχουν σχέση με τα προαπαιτούμενα.
Η μεγαλύτερη εμπλοκή ωστόσο παρουσιάστηκε όταν ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να υπογράψει το νομοσχέδιο, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης συνεργασίας.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναταραχή τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του, με άμεσο κίνδυνο να προκληθεί απρόσμενη κυβερνητική κρίση.
Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο της ΔημΑρ Φώτη Κουβέλη ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο Μνημόνιο.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: