Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Κόλαση» στους διαδρόμους της Βουλής - Υπάλληλοι ούρλιαζαν εναντίον του Στουρνάρα - Απειλούν με στάση εργασίας οι υπάλληλοι της Βουλής

Με διακοπή απειλείται η κρίσιμη συνεδρίαση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή...
του Κανονισμού της Βουλής.
Οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να συμμετάσχουν από τις 7 το απόγευμα και μέχρι το τέλος της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».
Ήδη στη Βουλή δεν δουλεύει ούτε φωτοτυπικό και γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ο όποιος είναι ανένδοτος.
Την ίδια ώρα υπάλληλοι της Βουλής προπηλάκισαν πριν από λίγο το δημοσιογράφο του MEGA Δημήτρη Τάκη.
Οι υπάλληλοι της Βουλής θεωρούν ότι με τα ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για την ένταξή τους στην τροπολογία Στουρνάρα η οποία τους εξισώνει με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Για την ακρίβεια, οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι στον προαύλιο χώρο της Βουλής καταφέρθηκαν με πολύ οξύς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου του Mega.
Μάρτυρας στο περιστατικό βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους.
Από newpost
«Κόλαση» στους διαδρόμους της Βουλής - Υπάλληλοι ούρλιαζαν εναντίον του Στουρνάρα
ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
Διακόπηκε η συνεδρίαση, θα αποσύρουν την τροπολογία
Αιτία της απεργίας η μείωση των αποδοχών τους
Ο Στουρνάρας άλλαξε την τελευταία στιγμή το νομοσχέδιο
Διαπληκτισμοί στους διαδρόμους της Βουλής
Βρίζουν το Στουρνάρα
Ενταση επικράτησε στους διαδρόμους της Βουλής όταν ο κ. Στουρνάρας έκανε διόρθωση της τελευταίας στιγμής με την οποία καταργούσε το μισθολογικό αυτοδιοίκητο των υπαλλήλων της, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία από τις 7 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.
Υπαλληλοι του κοινοβουλίου σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ενώ ουρλιάζοντας απειλούσαν να εισβάλλουν ακόμη και στην αίθουσα της Ολομέλειας. Στην πόρτα της Ολομέλειας βγήκε για λίγο και συνομίλησε μαζί τους ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Οι υπάλληλοι έλεγαν με την κατάργηση του μισθολογικού αυτοδιοίκητου ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση του συνολικού αυτοδιοίκητου και ανακοίνωσαν απεργία από τις 7 το απόγευμα.
Εν μέσω διαπληκτισμών και χάους στην Ολομέλεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι ο υπουργός θα κάνει δήλωση σε λίγο και έκανε ολιγόλεπτη διακοπή.
Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης βγήκε έξω από την αίθουσα και είπε στους υπαλλήλους: «Σε πολύ λίγο, δεν θέλω ενθουσιασμό ή χειροκροτήματα, θα κάνει σε λίγο δήλωση ο υπουργός με την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας.»
Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας
Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ δήλωσε «υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για το μνημόνιο.
Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να καλέσουν σε ανυπακοή και συμμετοχή στην απεργία και τους υπαλλήλους ασφαλείας της Βουλής.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση.
Από iefimerida
Μπλόκο από τους υπαλλήλους στο Κοινοβούλιο
Διεκόπη για λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Βουλής
Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!
Αυτή την στιγμή οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. έχουν αποχωρήσει από την Ολομέλεια και πλέον μόνο το Κανάλι της Βουλής λειτουργεί και με τον τρόπο αυτό μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι φυλάσσουν την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.
Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Από την άλλη πλευρά το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης προκειμένου να την γλιτώσουν.
Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει την μισθολογικής τους κατάστασης, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.
Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζεται από το υπουργείο. Πλέον, αναμένεται η νέα αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απειλή της απεργίας και τον εκβιασμό να διακοπεί η συνεδρίαση.
Να σημειωθεί ότι το προεδρείο μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων επιχειρεί να βγάλει από την ολομέλεια τους πρακτικογράφους. Συμπαραστάτης της προσπάθειάς τους είναι το ΚΚΕ.
«Είναι νομοθετική βελτίωση η κατάργηση του Συντάγματος; Οι εργαζόμενοι της Βουλής έχουν κηρύξει απεργία, δικαιολογημένη απεργία» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Από το Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: