Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μετράει ακόμη τους αντάρτες ο Βενιζέλος και απειλεί με διαγραφές


Σε δείπνο με δημοσιογράφους σε ταβέρνα της Πεντέλης ο Κώστας Σκανδαλίδης εκμυστηρεύτηκε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ψηφίσει τα μέτρα. Στην περίπτωση αυτή οι αντάρτες από το ΠΑΣΟΚ θα είναι τουλάχιστον τέσσερις, ίσως και πέντε.
Δύο θεωρούνται οι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν στην αυριανή ψηφοφορία το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές Θόδωρος Παραστρατίδης και Μιχάλης Κασσής.
Στο χθεσινοβραδυνό δείπνο με δημοσιογράφους ο κ. Σκανδαλίδης δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του και άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα.
«Είναι δύσκολο για μένα και το ναι και το όχι» τόνισε ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει δώσει διορία ως αύριο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να καθορίσει τη στάση του.
Αν ο κ. Σκανδαλίδης καταψηφίσει θεωρείται βέβαιο ότι η απόφασή του θα συμπαρασύρει και τον βουλευτή Ηλείας και στενό του φίλο Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος είχε καταψηφίσει και το Μνημόνιο ΙΙ.
Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ούτε η ψήφος του βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη ο οποίος με χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα φέρεται αντίθετος στα νέα μέτρα ενώ παράλληλα επικρίνει σφοδρότατα την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τρομολαγνεία και μηδενικό έργο.
Ο κ. Μπόλαρης υπογραμμίζει πως η τρικομματική κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, διετέλεσε μηδενικό έργο, ενώ τέλος διέτεινε αινιγματικά πως «εν όψει της ψηφοφορίας, ο μπερντές για να καλυφθούν ευθύνες».
Από την Ιπποκράτους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν, πάντως, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα διαγράψει όσους καταψηφίσουν τα μέτρα. Η απειλή αυτή προκάλεσε πρόσφατα την χλεύη του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος διεμήνυσε «εγώ είμαι το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι είναι παράλογο να διαγραφεί εκείνος και να παραμένει στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος επιδιώκει την δημιουργία νέου κόμματος με την Κεντροδεξιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα στις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να διαγράψει τον Ανδρέα Λοβέδρο και να παύσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: