Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος σε Λοβέρδο: Τώρα έχουμε δουλειές, για ό,τι άλλο θέλεις να μας πεις, έλα στο συνέδριο


Με μια απαξιωτική επιστολή απαντάει ο Γιάννης Μανιάτης γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον Ανδρέα Λοβέρδο και στο αίτημά του να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα. Η απάντηση από τον κ. Λοβέρδο δεν άργησε να έρθει.
Ο κ. Μανιάτης στην ουσία ειρωνεύεται το ενδιαφέρον του κ. Λοβέρδου για τα εσωκομματικά, αρνείται εμμέσως την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τον καλεί να καταθέσει τις όποιες απόψεις του στον προσυνεδριακό διάλογο.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής Μανιάτη έχει ως εξής:
Αγαπητέ Ανδρέα,
Χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Η Κ.Ο. της παρούσας βουλευτικής περιόδου λειτουργεί με απόλυτα συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο και αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τη Βουλή και την Κυβέρνηση. Συλλογικά, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και ο τρόπος συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση. Κορυφαία βέβαια απόφαση της Κ.Ο. ήταν αυτή που καθόρισε τη στάση μας στην χθεσινή καταλυτική ψηφοφορία Αυτή η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της Κ.Ο. συνεχίζεται όλον τον καιρό που εσύ δεν μετέχεις στις διαδικασίες της. Έχουμε τώρα ενώπιόν μας τη συζήτηση του Προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα.
Παράλληλα, όπως γνωρίζεις, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συγκληθεί το συντακτικό συνέδριο της παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για την προσυνεδριακή και τη συνεδριακή διαδικασία.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Μανιάτης».
Πάντως, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Εγώ την επιστολή την έστειλα στον Βενιζέλο, όχι στο Μανιάτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: