Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Βουλή: Συνταξιοδοτούνται πριν "κοπούν" τα προνόμια!

Μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδότηση υπαλλήλων της Βουλής παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα μετά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει εκ νέου την τροπολογία την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει, λόγω των έντονων αντιδράσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έφθασαν ήδη στις 45 και αφορούν κυρίως προϊσταμένους διευθύνσεων μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης να κοπούν προνόμιά τους.
Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κόψει τα όποια προνόμια είναι θεσπισμένα σε επιμέρους κατηγορίες, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, οδήγησε μόνο σήμερα Δευτέρα, 18 άτομα στο να προχωρήσουν στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, σύμφωνα με πληροφόρηση από "ΤΑ ΝΕΑ".
Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου, μιλώντας με δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη στη Βουλή προσθέτοντας ότι το μόνο θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι η πρόσληψη 14 στενογράφων οι οποίοι πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2010 για να καλύψουν οργανικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: