Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Σκανδαλίδης επιλέγει αποχή και ο Βενιζέλος τον διαγράφει

• Κλειδί η στάση Σκανδαλίδη
• Δύσκολη νύχτα αναμένεται στην Ιπποκράτους, με διαγραφές
• 5 οι πιθανοί «αντάρτες» που θα καταψηφίσουν και θα διαγραφούν
• Προμηνύονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο να απουσιάσει από την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα ο Κώστας Σκανδαλίδης, γεγονός που θα τον οδηγήσει εκτός ΠΑΣΟΚ προκαλώντας...
ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σκανδαλίδης κατέληξε να μην ψηφίσει τα μέτρα και θα προτιμήσει να απουσιάσει από την αποψινή ψηφοφορία. Αν αυτό συμβεί τότε θα ευρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ αφού ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» ότι καταψήφιση των μέτρων σημαίνει ότι οι «δρόμοι θα χωρίσουν».
Αν απουσιάσει ο κ. Σκανδαλίδης από την ψηφοφορία τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα τόσο ο Γιάννης Κουτσούκος όσο και ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο τελευταίος, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους ανέπτυξε το γνωστό σκεπτικό του κατά των μέτρων, παρόντος και του Ανδρέα Λοβέρδου, οπότε παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη για να ρωτήσει :
«Ακόμη να τον πείσετε;» για να της απαντήσει ο κ. Μπόλαρης «δεν προσπαθώ ...να πεισθώ, αλλά να πείσω» και η φράση του αυτή ερμηνεύεται ότι ο βουλευτής Σερρών δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα ψηφίσει όχι, παρών ή θα απέχει.
Αν οι εν λόγω βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα και διαγραφούν από το ΠΑΣΟΚ τότε προμηνύονται ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.
Πέντε διαγραφές
Με δεδομένο ότι οι βουλευτές Θόδωρος Παραστρατίδης και Μιχάλης Κασσής έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περάσει δύσκολη νύχτα.
Σε περίπτωση που ο κ. Σκανδαλίδης απουσιάσει από την ψηφοφορία και συμπαρασύρει στο «όχι» τους κκ. Κουτσούκο και Μπόλαρη, τότε οι διαγραφές θα φθάσουν τις πέντε.
Ας σημειωθεί ότι σε πρόσφατο γεύμα που είχε ο Κώστας Σκανδαλίδης με δημοσιογράφους είχε εκμυστηρευθεί ότι δυσκολεύεται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και είχε επισημάνει ότι προειδοποίησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από καιρό. Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρύβει την φιλοδοξία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την οποία τοποθετεί στο άμεσο μέλλον, μέσα από διαδικασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: