Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος τελειώνει με τους «επώνυμους» -Υπουργοί νέοι βουλευτές


Μια νέα γενιά στελεχών θα φέρει στο προσκήνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος βάζοντας τέλος στην εποχή των «επώνυμων» και «κορυφαίων». Οι βουλευτές της νέας γενιάς θα προταθούν για υπουργοί στον ανασχηματισμό που θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Στην Ιπποκράτους επενδύουν σε βουλευτές όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριαντάφυλλος. Αυτά θα είναι και τα ονόματα που θα προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβουν υπουργικές θέσεις στον επικείμενο ανασχηματισμό.
Ο κ. Βενιζέλος έχει πει στους συνεργάτες του ότι μόνο με νέα πρόσωπα το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει σταδιακά να ανακτήσει την αξιοπιστία του αλλά και να δημιουργήσει προσδοκία σε ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει στραφεί προς άλλα κόμματα, ειδικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενδεικτικά αναφέρει στην προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι το Συνέδριο «δεν θα είναι βαρόνων ή δεινοσαύρων» στέλνοντας μήνυμα ότι επιθυμεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή όσων θεωρεί ότι αποτελούν βαρίδια για το κόμμα.
Τι διαμηνύει σε Χρυσοχοΐδη-Λοβέρδο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος βλέπει το μελλοντικό ΠΑΣΟΚ χωρίς την παρουσία στελεχών όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ σε πρόσφατη συνομιλία του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του ανακοίνωσε ότι δεν θα τον προτείνει για υπουργό αλλά θα στραφεί στη νέα γενιά βουλευτών. Ενα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας δίνεται ακόμη στον Ανδρέα Λοβέρδο να επανενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και να εγκαταλείψει τις σκέψεις για νέο κόμμα, όπως δήλωσε ενδεικτικά χθες ο Χρήστος Πρωτόπαπας:
«Πρέπει να έρθει μέσα διότι κανείς δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να φτιάξει κόμμα» είπε, μιλώντας στον Alpha, ο πρώην βουλευτής και νυν στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή ηγεσίας κάθε έξι μήνες, είναι διαλυτικό. Οποιος θέλει να γίνει αρχηγός, υπάρχουν διαδικασίες».
Οι «δεινόσαυροι» του ΠΑΣΟΚ τέλος, ζήτω η νέα γενιά!
Ο πόλεμος κατά των πρώην κορυφαίων έχει πάντως αρχίσει. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Μανιάτης κάλεσε χθες «τα επώνυμα στελέχη, τους τέως επώνυμους υπουργούς, τα τέως επώνυμα στελέχη να πάψουν επιτέλους να πληγώνουν την παράταξη, να πάψουν επιτέλους να εκφράζουν δημόσια τις προσωπικές τους αγωνίες».
Επεσήμανε ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει λίγη σιωπή από όλους αυτούς που τις προηγούμενες δεκαετίες και δόξα πήραν και υπουργικά χαρτοφυλάκια βαριά πήραν» και τους κάλεσε να βοηθήσουν ώστε η παράταξη να κρατηθεί όρθια.
Στο ίδιο πνεύμα ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια ηγετική ομάδα και τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης προς τους νέους αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού.
«Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια γενιά στελεχών-βαμπίρ και μια άλλη γενιά στελεχών-κανιβάλων» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην εφημερίδα Citypress.
Ο ανασχηματισμός έρχεται, ο Βενιζέλος Αντιπρόεδρος
Από τα ονόματα των νέων στελεχών που προαναφέραμε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προτείνει για τα υπουργεία που θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ στον ανασχηματισμό. Ο πρόεδρος του κόμματος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το σαββατοκύριακο θα θέσει και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Δεν γίνεται στήριξη α λα καρτ» είπε χθες ρίχνοντας καρφί προς την πλευρά του Φώτη Κουβέλη που δεν στήριξε τα μέτρα και ψήφισε «παρών».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό περισσότερα υπουργεία από αυτά που θα καταλάβει η ΔΗΜΑΡ διότι, όπως θα ισχυριστεί, το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι πιστότερος εταίρος και φροντίζει περισσότερο την κυβερνητική συνοχή, παρά τα εσωκομματικά προβλήματα που αυτά προκάλεσαν στο εσωτερικό του.
Θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Βενιζέλος θα αποδεχθεί θέση αντιπροέδρου αν του προταθεί από τον Πρωθυπουργό. Είναι ενδεικτικό ότι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε την άποψη ότι στον ανασχηματισμό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη «συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: