Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος»

Αισιόδοξος για τις αποφάσεις σχετικά με τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά. Μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιος ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα απ΄όσα προγραμματίζονταν αρχικά.
«Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και επαναλαμβάνω ότι εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω...», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους Μπαρόζο και Ρομπάει, αλλά και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες των χωρών – μελών της ΕΕ.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι είμαστε στο επόμενο στάδιο, στην αναζήτηση πόρων για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης.
«Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Στις 20 Νοεμβρίου οι αποφάσεις
«Στις 20 Νοεμβρίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες και ότι πλησιάζουμε στο τέλος, σημειώνοντας ότι η "αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση του φόβου της δραχμής θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης".
Ακόμα ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup και επισήμανε ότι με αυτές κατοχυρώθηκε πλέον η επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την εξυγίανση της Ελλάδας, κατά δύο χρόνια.
Τέλος ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επέλθει συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: