Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: “Πάτε να κάνετε τη χώρα Βόρεια Κορέα” (Ενώ αυτός την κάνει Βουλγαρία)

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε στη Βουλή, ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση των μέτρων, σημειώνοντας πως τα μέτρα θα επιτρέψουν να απεγκλωβιστούμε από την υψηλή δημόσια κατανάλωση και να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας, "δημιουργώντας ανταγωνιστικά προϊόντα και αναζητώντας νέες αγορές.
Μιλώντας σε δραματικούς τόνους, ξεκαθάρισε ότι η ψήφιση των μέτρων θα εξαλείψει οριστικά την απειλή της χρεοκοπίας και θα την ωθήσει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει ήδη διανυθεί τα 2/3 του μεγαλύτερου μέρους αυτής της προσπάθειας και σημείωσε με νόημα πως "βρισκόμαστε πλέον στο τελευταίο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση, ειδάλλως η έως τώρα πορείας μας θα απαξιωθεί για πάντα".
Αναφορικά με τα μέτρα, παραδέχθηκε ο κ. Στουρνάρας πως πρόκειται για δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, με θυσίες από όλους, αλλά διευκρίνισε και την ιστορική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε.
Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι καυγάδες στη Βουλή που οι περισσότερες επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα. Στις φωνές του κ. Λαφαζάνη από τα έδρανα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά: "να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη, αλλά να έρθετε εσείς, με τι προτάσεις θα έρθετε;".
Από άλλο έδρανο της Βουλής, επίσης φώναζε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαρίας, ο οποίος έλεγε "είσαι υποχρεωμένος να ζητήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις" για να του απαντήσει ο κ. Στουρνάρας "ζητήστε το εσείς, αφήστε τους παληκαρισμούς και καταθέστε μου προτάσεις".
Όταν ο κ. Μαρίας του απάντησε ότι αυτός είναι ο υπουργός και οφείλει να το κάνει, ο κ. Στουρνάρας του απάντησε πως "είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ την πολιτική που πρέπει, όχι ανεύθυνη πολιτική Πάτε να κάνετε την χώρα Βόρεια Κορέα!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: