Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 200 δήμοι υπό κατάληψη- συνεχίζεται ο αγώνας

Πάνω από 200 δήμοι τελούν υπό υπό κατάληψη ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται να ασκήσει κάθε μέσο για την ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Δήμαρχοι και περιφερειάρχες εξακολουθούν να αρνούνται την αποστολή στοιχείων, ενώ οι εργαζόμενοι που πιθανώς εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου αγνοούν εάν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διέψευσε στον Βήμα 99,5 δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει έτοιμη τη λίστα με τους πρώτους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.
«Δεν υπάρχει καμία έτοιμη λίστα, θα βρεθούμε στο πλευρό των υπαλλήλων, ακόμη και αν αυτοί κινηθούν δικαστικά. Εάν ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, για περίπου 60-70 ανθρώπους, θα υπάρξουν προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου» τόνισε.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στο βήμα της καταγραφής αναγκών σε προσωπικό από τους φορείς του Δημοσίου.
Με επιστολή του, ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης καλεί τους συναδέλφους του να υποβάλουν σχετικά αιτήματα προκειμένου – όπως αναφέρει – να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών υπαλλήλων, αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες μέσω της προσωρινής τοποθέτησης σε υπηρεσίες εργαζομένων που υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Μανιτάκης ζητά να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες που υπάρχουν σε διοικητικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, με επίκεντρο τη στελέχωση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών ή στις οποίες έχουν παγώσει οι προσλήψεις.
Προφανώς η επιταγή των νέων μέτρων περί απολύσεων 2.000 δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται ήδη πως δεν είναι καθόλου λειτουργική. Μάλλον οι "κηφήνες" δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι και τόσο "κηφήνες" τελικά.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια: