Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα» λέει η «δική σας» Welt, κ. Μέρκελ!

Τους κινδύνους που κρύβουν τα φτηνά, ανώνυμα γενόσημα φάρμακα για την υγεία των πολιτών αποκαλύπτει έρευνα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι Γερμανοί παραδέχονται ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία τα σκευάσματα που θέλει –ντε και καλά- να μας ταΐζει η Μέρκελ!
Όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να επιβάλει στον Έλληνα πρωθυπουργό το μοντέλο των φτηνών, ανώνυμων και αμφίβολης ποιότητας γενόσημων που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κ.α.). Την εκθέτουν, όμως, ανεπανόρθωτα οι ίδιες οι γερμανικές εφημερίδες που μιλούν με στοιχεία για τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγονται τα φάρμακα αυτά για τη δημόσια Υγεία. Και, με τον τρόπο αυτό, ξεσκεπάζουν τις προθέσεις της κ. Μέρκελ, που δε διστάζει να «διατάξει» τον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού προκειμένου να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για τις γερμανικές βιομηχανίες.
Συγκεκριμένα, η έγκυρη εφημερίδα «Die Welt» παρουσιάζει έρευνα για τα ανώνυμα φάρμακα δραστικής ουσίας που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά, τις παρενέργειες και τους κινδύνους που κρύβουν. Μπορεί ένας Γερμανός πολίτης να πληρώνει τη δραστική ουσία στο ένα τρίτο της τιμής ενός επώνυμου φαρμάκου ή ενός εγκεκριμένου και ασφαλούς γενόσημου, όμως τη στιγμή που το αγοράζει πρέπει να ξέρει ότι ρισκάρει, τονίζει η εφημερίδα. «Το ανώνυμο γενόσημο μπορεί να έχει από 20% μικρότερη επήρεια μέχρι 25% μεγαλύτερη από ένα επώνυμο φάρμακο».
Με άλλα λόγια, άλλες φορές δεν θεραπεύουν την ασθένεια για την οποία χορηγούνται και, άλλες, προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες.
Τα ανώνυμα γενόσημα είναι πιο φτηνά και μπορούν να κατακλύσουν την αγορά, καθώς παρασκευάζονται με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν τηρούνται τα στάνταρντ ποιότητας των δυτικών χωρών, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και παράγονται από χαμηλής ειδίκευσης προσωπικό. Αντιθέτως, στα επώνυμα γενόσημα η ποσότητα της δραστικής ουσίας είναι ίση ή έχει μικρή απόκλιση από το πρωτότυπο φάρμακο και ενεργεί στον ίδιο χρόνο και με απόλυτη αποτελεσματικότητα.
Επίσης, στην περίπτωση αλλεργιών, ο ασθενής έχει έναν παραπάνω λόγο να ανησυχεί, καθώς αν υπάρχει απόκλιση στο χρόνο επίδρασης της δραστικής ουσίας από το επώνυμο φάρμακο είναι πιθανό ο οργανισμός του να αδυνατεί να προσαρμοστεί στην αλλαγή.
http://www.newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: