Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Προκλητική η Άγκυρα: Δεν αναγνωρίζουμε Κυπριακό κράτος

Προκλητική η ‘Αγκυρα, η οποία εξέφρασε απογοήτευση για την Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας πως δέν αναγνωρίζει Κυπριακό κράτος και επικρίνοντας ουσιαστικά τη Λευκωσία.
«Από ό,τι φαίνεται το γεγονός πως η έκθεση συνέπεσε με την δήθεν προεδρία ενός δήθεν κράτους που δεν αναγνωρίζουμε, συνέβαλε στο να βαρύνουν στην έκθεση τα στοιχεία που μας προκαλούν απογοήτευση» δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο Μπαγίς έδωσε συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την έκθεση και είπε ότι η ‘Αγκυρα θεωρεί τις εκθέσεις προόδου της ΕΕ ως καθρέφτη για την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι φέτος ο σπασμένος καθρέφτης της ΕΕ απέχει από το να μας φωτίσει το δρόμο. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά μεμονωμένα περιστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται για επικίνδυνες γενικεύσεις. Οι επιδράσεις της Ελληνοκυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, δυστυχώς είχαν φέτος ως αποτέλεσμα, η ΕΕ να ρίχνει το φως όχι μπροστά μας, αλλά στα μάτια μας».
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Έκθεση Προόδου του έτους 2012 αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική κρίση, να καθυστερήσει με διάφορες προφάσεις την ένταξη της Τουρκίας.
Η ΕΕ, με την απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση, μπορεί να σκιάσει και τη Θετική Ατζέντα που ξεκίνησε το 2012 μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ», τόνισε ο Μπαγίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: