Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στον εισαγγελέα Φωτόπουλος και οι καταληψίες της ΔΕΗ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.
Η αστυνομία χθες το βράδυ μπήκε μέσα στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό που τελούσε υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ και συνέλαβε τους καταληψίες.
Σε βάρος των 18 σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Οι συνδικαλιστές προχώρησαν στην κατάληψη καταγγέλλοντας ότι έχουν αλλοιωθεί τα τετραγωνικά μέτρα μεγάλων επιχειρήσεων στα βόρεια προάστια, προκείμενου να πληρώσουν χαμηλότερο ειδικό τέλος στα ακίνητα. Ο κ. Φωτόπουλος είχε προαναγγείλλει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για το θέμα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήδη από την Παρασκευή είχε διαμηνύσει ότι «αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα, για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Απατώνται, λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά. Ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: