Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

«Θα βοηθούσε τη χώρα αν ήμασταν στο γεύμα με τη Μέρκελ»

Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά σίγουρα πρέπει να επιδιώξουμε και να περιμένουμε μία καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ένα τέλος ορατό πολύ σύντομα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup.
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα».
Ανέφερε επίσης ότι θα ήθελε να δώσει το «παρών» στις αυριανές συνομιλίες. «Είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού αν θέλει να μας καλέσει, με τον κ. Κουβέλη, στη συνάντηση», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα.
Και συνέχισε: «Η κ. Μέρκελ λόγω Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλους τρεις τέσσερις παράγοντες».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Θα έπρεπε να είχα εμπιστευτεί λιγότερο του νόμιμους θεσμούς του κράτους... ήταν υπερβολική η εμπιστοσύνη που έδειξα σε ανθρώπους που θεωρούσα πως μπορούσαν να ασκήσουν τα θεσμικά τους καθήκοντα», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον ενημέρωσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ΥΠΟΙΚ και τα στοιχεία κρατήθηκαν επί 14 μήνες.
Τόνισε επίσης, πως η χώρα «δεν έπρεπε να αποκαλύψει δημόσια αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: