Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο Μανιάτης μετά τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή - «Θα σε τελειώσουμε» Πηγή: Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο Μανιάτης μετά τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή - «Θα σε τελειώσουμε»


Απειλές από αγνώστους κατά της ζωής του κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή την Παρασκευή.
Μιλώντας στο BHMA FM, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως τρεις ώρες μετά τα επεισόδια στη Βουλή, συνεργάτες του στο γραφείο του δέχθηκαν δύο τηλεφωνήματα από απόκρυψη. Οι άγνωστοι είπαν χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο: «Ο Μανιάτης έχει τελειώσει. Θα τον τελειώσουμε. Τα σημερινά ήταν μόνο η αρχή. Να δεις τι θα πάθει τις επόμενες ημέρες».
Οπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε στον αέρα του ΒΗΜΑ Fm για τα τηλεφωνήματα ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και του ζήτησε προστασία.
Τόνισε, επίσης, πως πρέπει το συντομότερο να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή για να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει επί της ουσίας τη Χρυσή Αυγή, μιας και όπως τόνισε, τίθεται θέμα λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
Κλείνοντας, ο κ. Μανιάτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η συζήτηση και για την προοπτική να τεθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Βουλή μετατράπηκε σε αρένα όταν ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και τον κ. Μανιάτη.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου Ελληνα κατά 25%, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για «συμπεριφορές τύπου καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου», τα οποία αποτελούν τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Η ένταση μεταφέρθηκε αμέσως μετά στους διαδρόμους της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να φώναζει πως προκαλεί τον κ. Μανιάτη «να πάμε μαζί στην Αργολίδα. Αυτός θα τρώει γιαούρτια, μάλλον πορτοκάλια και εγώ χειροκροτήματα».
Ολα τα επεισόδια καταγράφηκαν με κάμερα, είτε κινητού, είτε κρυφή και τα πλάνα εστάλησαν από τη Χρυσή Αυγή στη συνέχεια σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Από τη Βουλή κάνουν λόγο για προσχεδιασμένα επεισόδια από την πλευρά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί το ποιος, από πού και πώς τράβηξε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: