Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητά λίστα με τα αλλοδαπά βρέφη στους παιδικούς σταθμούς

Μία εξαιρετικά περίεργη ερώτηση κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής με επερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του κ Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως».
Συγκεκριμένα, στην Ιεράπετρα Κρήτης, υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».
Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».
proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια: