Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Μετά το πιο μάχιμος υπάρχει και ο Spiderman κ.Σαμαρά". Άρθρο-σοκ από στρατιωτικό

Το άρθρο ανήκει σε στρατιωτικό με χιούμορ όπως φαίνεται από την υπογραφή του, με πίκρα όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις του αλλά και με πολύ σωστές και σκληρές απόψεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις στην Άμυνα.
Γράφει ο Spiderman
(που θα πάρει σίγουρα επίδομα)
Η "Άμυνα" είναι απλά μαθηματικά και δεν ανήκει στην σφαίρα της φιλολογίας όπου την κατέταξε ο Α.Σαμαράς στη ΔΕΘ χρησιμοποιώντας τους συγκριτικούς βαθμούς του επιθέτου μάχιμος, δηλαδή μαχιμότερος, μαχιμώτατος και υπερυπερθετικός βαθμός spiderman.
Η άμυνα είναι γινόμενο παραγόντων. Ο βασικότερος παράγοντας, ο οποίος δεν είναι μετρήσιμος , γι΄ αυτό ούτε ο αντίπαλος μπορεί να τον μετρήσει, είναι το ηθικό. Βασική προϋπόθεση του ηθικού είναι η ικανοποίηση στοιχειωδών οικονομικών αναγκών του προσωπικού ώστε να εξασφαλίζει πρώτα από όλα την επιβίωση του και στην συνέχεια τις ζωτικές ανάγκες της οικογένειας του .
Εάν δεν εξασφαλίζεται αυτό στο σύνολο του προσωπικού τότε η ομάδα αυτή, που αποτελεί έναν παράγοντα, εμφανίζεται με συντελεστή ΜΗΔΕΝ και το όλο γινόμενο γίνεται ΜΗΔΕΝ.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είπε και ο Α/ΓΕΕΘΑ με το «στις ΕΔ είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι», χωρίς να αμφισβητεί τον κίνδυνο και τις ιδιαιτερότητες ορισμένων θέσεων, αλλά θέλοντας να διατηρήσει και την ορμητικότητα και το πιστεύω του/της νεαρού στρατιωτικού που προσφέρει κάτι πολύ απλό αλλά αποτελεί παράγοντα στο γινόμενο και αν μηδενισθεί η προσφορά του/της το γινόμενο θα μηδενισθεί.
Αυτό το απλό δεν μπορεί να κατανοήσει ο Πρωθυπουργός γι΄ αυτό ίσως δηλώνει, με περηφάνεια, ότι θα διατηρήσει στα όρια της επιβίωσης κάποιους από τους «πλέον μάχιμους» χωρίς να λάβει υπ΄ όψη του ότι τους υπόλοιπους τους έχει ήδη μηδενίσει. Το γιατί ύψος επιδομάτων συζητάμε; Που με καμάρι ανακοίνωσε ότι θα τα διατηρήσει; πχ για το Πολεμικό Ναυτικό ίσως το συνολικό μηνιαίο ύψος της δαπάνης να μπορεί να εξισωθεί με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ταμείου Χρηματοδότησης Σταθερότητας (36000 ευρώ) που βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναγκάσθηκε να καταγγείλει.Αλλοίμονο κανείς δεν ήξερε τίποτα!
Και σε όλα αυτά που συμβαίνουν εντυπωσιακή είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ αφού ο κ. Παναγιωτόπουλος ευθαρσώς δήλωσε , για το μισθολόγιο, ότι «περιμένω και εγώ να δώ ποια θα είναι η τελική έκβαση», ενώ παράλληλα με περίσσεια «πειστικότητα» δηλώνει ότι η αμυντική μηχανή της χώρας μας είναι τέτοια ώστε «η Ελλάδα είναι η δύναμη εκείνη η οποία εγγυάται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού της Κύπρου». Δηλαδή έχει εξασφαλίσει την Εθνική κυριαρχία, περιμένοντας να μάθει από την τρόικα ακόμη και τι μισθό θα παίρνουν οι υφστάμενοι του, και για αυτό εγγυάται και την ανεξαρτησία (ήδη χαμένη) ανθρώπων που είναι πρόσφυγες πολέμου στην ίδια τους την χώρα και δεν μπορούν να επισκεφθούν τα σπίτια τους.
Οι δύο υφυπουργοί προερχόμενοι και οι δύο από παραγωγικές Σχολές των ΕΔ από ότι φαίνεται έχουν κάνει πλήρη κύκλο και βρίσκονται και πάλι «ψαρωμένοι» στο πρώτο έτος των σχολών τους για αυτό και «ποιούν σιγήν ιχθύος». Το πλέον πολυδιαφημιζόμενο έργο τους είναι οι συσκέψεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζόμενους τους, που βεβαίως ουδεμία σχέση έχει με τα καθήκοντα τους και τις αρμοδιότητες τους αλλά προφανώς κάποιος τους είπε να συσκέπτονται για «να παίζουν καθυστερήσεις» και εκεί.
Για ένα πράμα είμαι υπερήφανος για την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ , αποδεικνύει πως στο πέρασμα των χρόνων "ως νέος Αριστοφάνης" εξακολουθεί να διασκεδάζει αυτόν τον λαό! Και αυτό θα ήταν σημαντικό αρκεί να ξεχωρίζαμε την διασκέδαση από την κοροιδία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: