Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation προς Mr "Louis Vuitton": Σήκω φύγε ηλίθιε πλούσιε!

Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της Liberation που τα "ψέλνει" στον Μπερνάρ που θέλει να ζητήσει την Βελγική υπηκοότητα για να μην φορολογηθεί με 75% από την κυβέρνηση Ολάντ.
Αιχμηρό είναι το σημερινό εξώφυλλό της εφημερίδας Liberation η οποία δεν χαρίζεται στην απόφαση του Μπερνάρ Αρνό θα ζητήσει βελγική υπηκοότητα για να μη φορολογηθεί από την κυβέρνηση Ολάντ.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία.
Ο Χαρλέμ Ντεζίρ, υποψήφιος για την ηγεσία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε "όταν αγαπάμε τη Γαλλία δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω κακοκαιρίας" ενώ ο σοσιαλιστής υφυπουργός Οικονομικών Μπενουά Λιμόν έκρινε ότι η στάση του Αρνό δεν είναι "ιδιαίτερα πατριωτική".
Ο Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δις ευρώ.
Είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, πρόεδρος του Οίκου Louis Vuitton και έχει περίπου 60 θυγατρικές εταιρίες όπως τον Οίκο Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.
Η εφημερίδα τον παρουσιάζει ως "Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί" και τον κατηγορεί ότι είναι "το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων".
Το 1981, μόλις εξελέγη ο Φρανσουά Μιτεράν στη γαλλική Προεδρία ο Αρνό μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: