Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Πρώτο κουδούνι» και μετά απεργία

Με απεργιακές κινητοποιήσεις υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους και στις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα σχολεία. Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά το «πρώτο κουδούνι» οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.).
Την ίδια στιγμή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Αύριο Τρίτη οι δύο ομοσπονδίες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για τα αιτήματα του κλάδου τους στις 12.30.
Σήμερα στις 15.00 το δ.σ. της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιντόπουλο και νωρίτερα στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
Πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη κήρυξε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ , προκειμένου να απαντήσει όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «στην πρωτοφανή πρόκληση» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
«Ηπολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενέπαιξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους μέχρι 40%», υποστηρίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Θ. Παπαθεοδώρου: Δεν μπορούν να γίνουν σχεδιασμοί χωρις διορισμούς
«Δεν μπορώ να πω ότι στο χτύπημα του κουδουνιού δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος κυρίως στα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς όσο δεν έχουμε διορισμούς, οπότε θα καλυφθούμε με αναπληρωτές» τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόλις 225 διορισμοί, οι μισοί από το σύνολο των διορισμών που προβλέπονται για φέτος στη χώρα.
Ο υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν θα επαναληφθεί η περσινή εικόνα όπου τα βιβλία δεν ήταν στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι φέτος όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι προς το παρόν δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν τέτοιες συζητήσεις «αν μεταβληθεί ραγδαία η κατάσταση στη χώρα μας».
«Η αύξηση του ωραρίου φαντάζει ως μνημονιακό πρόσημο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς «μπορούμε να το πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: