Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σβόμποντα εναντίον τρόικα - “Η τρόικα σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας”

Ο Χάνες Σβόμποντα είπε ακόμη ότι η συμβουλή για επαναφορά την εργασία σε έξι ημέρες στην Ελλάδα προσκρούει στα συμφέροντα όλων των πολιτών και εργαζομένων της Ευρώπης!
Σφοδρή επίθεση εναντίον της τρόϊκα εξαπέλυσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο ο Σβόμποντα έκανε λόγο για «τρόϊκα οικονομικής συρρίκνωσης και ανεργίας», η οποία, όπως δήλωσε, «σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, αντί να θεραπεύει το ασθενές κομμάτι της».
Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δήλωσε επίσης ότι «το ελάχιστο που θα χρειαζόταν θα ήταν να επεκτείνουμε τη σύνθεση της τρόϊκα, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας». Και αυτό γιατί «συστάσεις όπως η πρόσφατη συμβουλή για επαναφορά της εργάσιμης εβδομάδας έξι ημερών στην Ελλάδα προσκρούουν στα συμφέροντα όλων των πολιτών και κυρίως των εργαζομένων» δήλωσε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν αναφέρεται μόνο στην τρόϊκα που επιθεωρεί σήμερα την πρόοδο στην υλοποίηση των περικοπών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και σε αντίστοιχα σχήματα, τα οποία δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Σημειώνεται πάντως ότι ο Χάνες Σβόμποντα δεν αμφισβητεί τη γενικότερη λογική της έξωθεν εποπτείας σε περικοπές και μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσφατα σε δημόσια ομιλία του στο Αμβούργο της Γερμανίας, είχε δηλώσει ότι χρειάζεται η αποστολή εμπειρογνωμώνων από το εξωτερικό στην Αθήνα για τον έλεγχο της προόδου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: