Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κινδυνεύουν να κλείσουν δημοτικά ωδεία και αθλητικά κέντρα

Σε κίνδυνο τίθεται η λειτουργία των δημοτικών ωδείων, των αθλητικών κέντρων και των υπόλοιπων ανάλογων δομών των δήμων όλης της χώρας, από τις οποίες επωφελούνται γύρω στις 100.000 παιδιά.
Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), το υπουργείο Εσωτερικών εντάσσει το προσωπικό αυτών των δομών (καθηγητές μουσικής, χορού, προπονητές κλπ) στους περιορισμούς για τις προσλήψεις στο δημόσιο, παρόλο που η μισθοδοσία καλύπτεται από τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς των παιδιών.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση σε όλη τη χώρα θα προσληφθούν 800 άτομα. Την ίδια ώρα, μόνο στα δημοτικά ωδεία απασχολούνται 2.000 καθηγητές και φοιτούν 15.000 παιδιά.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ, με ομόφωνη απόφαση του, ζητάει να προσλάβει το προσωπικό των δομών, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και να εξαιρεθούν οι προσλήψεις αυτές από τον περιορισμό που ισχύει στο δημόσιο τομέα..
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: