Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Με χριστιανικό αίμα βάφουν τα χέρια τους στο ΥΠΕΞ - Πρωτοφανείς δηλώσεις Αβραμόπουλου

Με εκατοντάδες χιλιάδες ελληνορθόδοξους χριστιανούς εκτοπισμένους και εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σφαγμένους από τους ισλαμιστές ανταρτές, μισθοφόρους και την Αλ Κάιντα στη Συρία, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας επίδειξη πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού κλείνει τα μάτια και χωρίς να κάνει ούτε την ελάχιστη αναφορά στη σφάγη των χριστιανών της Συρίας ζητά εμμέσως την εγκαθίδρυση ισλαμικού καθεστώτος!
Απλά και μόνο για να συνάδει με τους Δυτικούς και κυρίως με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μετατρέψει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εδώ και τρία χρόνια σε περιφερειακό περίπτερο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Με χθεσινές δηλώσεις του μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξήχθη στην Πάφο, ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.
Δεν έδωσε την ελάχιστη σημασία ούτε καν στη σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα στην οποία έγινε έκκληση προς τα υπουργεία εξωτερικών των δυτικών χωρών που παίζουν ρόλο στην κρίση της Συρίας να λάβουν μέτρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών που διώκονται από τους ισλαμιστές. Είναι πραγματικά πρωτοφανές να λαμβάνεται τέτοια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά μίας εκ των αντιμαχομένων πλευρών στον εμφύλιο της Συρίας, η οποία μάλιστα υπερασπίζεται τους χριστιανούς, αντιμάχεται την Τουρκία και είναι σύμμαχος της επίσης ορθόδοξης Ρωσίας.
Στο μεταξύ το κουβάρι των γεωπολιτικών διαγκωνισμών στη Συρία περιπλέκεται όλο και περισσότερο αφού όλοι οι παίκτες παραδέχονται πλέον σχεδόν ανοιχτά την εμπλοκή τους. Φυσικά η Συρία δεν είναι παρά το προίμιο του μεγάλου ξεκαθαρίσματος το οποίο έχει να κάνει με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Συγκεκριμένα, Τουρκία και Ιράν, οι παίκτες που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία στη Μέση Ανατολή και την ανάδειξη τους σε προστάτες των μουσουλμανικών πληθυσμών, έχουν λάβει τις θέσεις τους στον αιματηρό στίβο της Συρίας έμπρακτα. Από τη μια η Τουρκία εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς και Τούρκοι αξιωματικοί διοικούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ταξιαρχίες αντιπάλων της κυβέρνησης Άσαντ, από την άλλη Ιρανοί αξιωματούχοι διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι άντρες των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται ήδη στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
Το σκηνικό αυτό εύλογα δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ισραηλινό ιστότοπο που ειδικεύεται ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο ετοιμότητάς τους, καθώς φοβούνται πως η τουρκική παρεμβατικότητα μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις της Χεζμπολάχ και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή.
Την ίδια στιγμή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας και Υπουργός Πληροφοριών και Πυρηνικών Υποθέσεσων σε διάφορες κυβερνήσεις του Ισραήλ, Τζαχί Χανεγκμπί, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χάαρετζ ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτεθεί στο Ιράν καθώς οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. “Είμαστε μόνοι, επίθεση και πάλι επίθεση” ήταν τα ακριβή λόγια του ισραηλινού πολιτικού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: