Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας - Τέλος στην φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Χωρίς αστυνομικούς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις εφόδους εναντίον μεταναστών μικροπωλητών. "Πόλεμος" Χρυσής Αυγής – Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα τάγματα εφόδου. Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας.
Δυσάρεστη τροπή πήρε η υπόθεση των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής κατά των αλλοδαπών μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές της Ραφήνας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ερωτηματικά εγείρουν οι δηλώσεις του δημάρχου της Ραφήνας, Γιώργου Χριστόπουλου περί της απόλυτης νομιμότητας των πωλητών που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται.
Ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος.
Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής.
Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων.
Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: