Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Άλλοι έλεγαν ότι έχουν ισοδύναμα μέτρα που φτάνουν και περισσεύουν

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά από τους δανειστές της, τώρα που ανακοινώνονται εξειδικευμένα μέτρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας σε νεαρούς επιχειρηματίες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκα προς όσους τον κατηγορούσαν και τον κατέκριναν για τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.
«Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», είπε.
«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.
Ενώ επιτέθηκε και σε όσους μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν «ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν».
Αναφερόμενος προς την κυβέρνηση, ζήτησε να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα, διότι «ο χρόνος έχει τεράστια αξία».
Για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα δεν πρέπει να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, όχι ονομαστικά ωστόσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δημαγωγούς», που εξακολουθούν να μιλούν για χρεοκοπία και Αργεντινή, τονίζοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ θα είχε «συγκλονιστικότατες επιπτώσεις» ακόμα και γι'αυτούς που βρίσκονται και τώρα σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: