Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη η Χρυσή Αυγή για την ώρα

Εντύπωση προκάλεσε στο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο η άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις με ποσοστά 8 %, 10,5% και 12% αντίστοιχα φέρνοντάς τη στην τρίτη θέση ώστε μια ψυχρή αποτίμηση της πραγματικότητας να είναι αναγκαία.
Είχαμε γράψει τον περασμένο Μάιο τους λόγους που η Χ.Α. θα έμπαινε πανηγυρικά στο Κοινοβούλιο και κλείναμε λέγοντας πως η παρουσία της μέσα σε αυτό θα καθορίσει και τη συνέχεια.
Το κόμμα λοιπόν του κου Μιχαλολιάκου φαίνεται πως βρίσκεται στον αυτόματο, για να μην πούμε ότι το πάνε σπρώχνοντας οι υποτιθέμενοι πολέμιοί τους ώστε το 8-10-12 να γίνει σε λογικό χρόνο 12-14-16 κ.ο.κ. Είναι άλλωστε γνωστό πως όσο πολεμάς κάτι, τόσο το ενισχύεις.
Αν κάποιοι θορυβούνται από τις επιλογές ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού, θα μπορούσαν πολύ απλά αντί να το υβρίζουν και να το πολεμούν, να καταπολεμήσουν τις γεννεσιουργές αιτίες.
Για παράδειγμα ο κος Δένδιας είπε ότι δε θα περάσουν τάγματα εφόδου στην Ελλάδα. Δεν είπε όμως για τα τάγματα εφόδου βιαστών, αρπάγων, κλεφτών και δολοφόνων που μπουκάρουν κάθε βράδυ στα νοικοκυριά.Απεδείχθη δε λαλίστατος σε περιπτώσεις επιθέσεων σε αλλοδαπούς αλλά ανέκφραστος για τους συμπατριώτες του.
Επιπρόσθετα με τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του καλοκαιριού “Ξένιος Ζευς” με την οποία προσήχθησαν 11.000 αλλοδαποί (από τα 2.000.000) για να μάθουμε πως παράνομοι ήσαν μόνο οι 2.000 (οι άλλοι δεν είχαν παραβιάσει κανένα απολύτως νόμο, ούτε καν όταν περνούσαν τα σύνορα) και εκ των οποίων έχουν απελαθεί καμιά 200αρια, προκάλεσε το γέλιο στο κοινό αλλά δεν ενέπνευσε την ασφάλεια.
Επίσης κατηγορείται η Χ.Α. για τα όσα έγιναν στη Ραφήνα και ότι υποκατέστησε το κράτος. Συγγνώμη αλλά ποιο κράτος; Υπάρχει κράτος; Πού είναι τόσα χρόνια οι αρχές να μαζέψουν όλους αυτούς τους λαθροπωλητές των λαθροεμπορευμάτων; Δεν μπορείς να υποκαταστήσεις κάτι που δεν υπάρχει.
Η Χ.Α. σαφώς είναι κατακριτέα για τα όσα έγιναν στη Ραφήνα διότι δεν έπρεπε να διαλύσει τους πάγκους. Όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση καταλήψεως επ΄αυτοφώρω πλημμελήματος ή κακουργήματος, κάθε Αστυνομικός Υπάλληλος υποχρεούται και κάθε πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να συλλαμβάνει τον δράστη. Όφειλε λοιπόν εδικαιούτο να συλλάβει τους δράστες και όχι να μετατρέπει την ελληνική σημαία σε ράβδο ρημάγματος. Κι όμως, μολονότι η βία γεννά βία (άλλωστε και η βία της ΧΑ κάπως προήλθε), ο λαϊκός σύνδεσμος μάλλον βγήκε κερδισμένος πολιτικά και ξέρει πολύ καλά τι λέει όταν ζητά να πάει το θέμα στα δικαστήρια. Χώρια ότι ήδη η Ένωση των μικροπωλητών έσπευσε να επικροτήσει τις ενέργειες σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.
Και γενικώς για να μην πλατυάζουμε με πράγματα που είναι ήδη γνωστά, η Χ.Α. προβαίνει σε διαρκείς φιλολαϊκές πρωτοβουλίες και όπου απουσιάζει το κράτος, δηλαδή ΠΑΝΤΟΥ, κάνει ότι μπορεί για να το υποκαταστήσει. Το κάνει απλά, το κάνει απτά, το κάνει άμεσα.
Κάπως έτσι, κατάφερε μέσα σε ούτε δύο μήνες να διπλασιάσει τα ποσοστά της και να ανέβει στην τρίτη θέση… Όσο λοιπόν δε θα υπάρχει κράτος για μια σειρά θεμάτων που καίνε την ελληνική κοινωνία αλλά ένας απέραντος θεατρινισμός, τόσο ο δρόμος της ανόδου θα είναι φαρδύς πλατύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: