Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση δεν χτυπάει τη διαφθορά και τη σπατάλη - Τι έγινε με την ΑΤΕ και το ΤΤ

Στα όρια της έκρηξης είναι οι Έλληνες άγρια φορολογούμενοι πολίτες, που αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ή δεν μπορεί να χτυπήσει τις πηγές διαφθοράς και σπατάλης που έφεραν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και καλούνται ανηλεώς μισθωτοί και συνταξιούχοι να πεθάνουν (στην κυριολεξία) για να τη σώσουν.
Συγκεκριμένα, αυτή η μανία όλων των κομμάτων να σώσουν τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο, όταν δεν έχουν πει κουβέντα για το 1,5 εκ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα, είναι η αρχή του κοινωνικού εμφυλίου που έρχεται στην Ελλάδα. Όλη η χώρα φορολογείται για να σώσει τις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που πέρασαν με ρουσφέτι, έγιναν φακελλάκηδες, λουφαδόροι και μέσω των επιχορηγούμενων συνδικάτων πήραν τεράστιους μισθούς και πολλαπλά επιδόματα σε πτωχευμένες ΔΕΚΟ και υπηρεσίες!
Δεύτερον. Ακόμη και σήμερα οργιάζει το ρουσφέτι και η διαφθορά στις προμήθειες του δημοσίου και ιδιαίτερα στο τομέα της δημόσιας υγείας, όπου κανείς υπουργός σε καμιά κυβέρνηση δεν έβαλε μηχανογραφικό σύστημα ...κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί αμέλεια και να τιμωρηθεία!
Τρίτον. Τα φακελάκια στους γιατρούς και σε άλλους παράγοντες των νοσοκομείων πάνε και έρχονται και απορούμε γιατί οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν τα βλέπουν.
Τέταρτον. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ξανά τα δημόσια έργα στις ίδιες εταιρείες οι οποίες ουδέποτε ελέγχθησαν εάν συμμετείχαν σε σπατάλη του δημοσίου χρήματος με το συνήθη τρόπο, δηλαδή παίρνοντας φθηνά τα έργα και μετά υπερτιμολογώντας 2 και 3 φορές από την αρχική τιμή, καταλήγοντας το δημόσιο να τα πληρώνει πανάκριβα και συχνά να μην παίρνει και ολοκληρωμένο έργο.
Πέμπτον. Η παραπαιδεία οργιάζει και τα χωρίς αποδείξεις φροντιστήρια στα σπίτια καλά κρατούν.
Έκτον. Αυτή η πρεμούρα της κυβέρνησης μέσα στην τούρλα της οικονομικής κρίσης, να χαρακτηρίσει άρον - άρον ως πτωχευμένες την ΑΤΕ και το ΤΤ, επειδή το είπε η Αμερικανική ΒlackRock (όχι με επίσημη ανακοίνωση της περιέργως) και να πουλήσει τα υγιή κομμάτια της, είναι πολύ μεγάλο θέμα για να περάσει έτσι στο ντούκου!
Παράδειγμα: Τι έγιναν τα δάνεια που έδωσε η ΑΤΕ στα κόμματα; Πέρασαν στα χέρια της Πειραιώς και θα τα απαιτεί; Ή έμειναν στο προβληματικό κομμάτι της ΑΤΕ που θα περάσει στο δημόσιο χρέος και θα σβηστεί από τις περικοπές μισθών και συντάξεων; Τι λέει για αυτό η τρόικα;
Τι έγιναν τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ που έδιναν οι κουμπάροι και οι κολλητοί των πρωθυπουργών διοικητές της ΑΤΕ; Σε ποιους τα έδιναν; Αυτοί είναι φοροφυγάδες; Έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία; Πλήρωναν το ΦΠΑ και τους φόρους τους; Τα δάνεια στους αγρότες που δεν εξυπηρετούνται, θα τα πληρώσουν οι άλλοι φορολογούμενοι;
Πως γίνεται το ΤΤ, για το οποίο πριν 2 χρόνια μας έλεγαν ότι έχει το υψηλότερο πόσο σε ρευστό στα ταμεία του λόγω του ότι ήταν τράπεζα ταμιευτηρίου και σήμερα βγήκαν και μας είπαν ότι δεν είναι βιώσιμη και άρα πρέπει να πωληθεί. Ποιος την κατάντησε μη βιώσιμη; Που πήγαν οι καταθέσεις των πολιτών; Ποιοι είναι οι διοικητικοί και ποιοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για τυχόν λανθασμένες κινήσεις της τράπεζας;
ΥΓ: Πως γίνεται λοιπόν για αυτά τα καυτά θέματα να μην δίνονται καθαρές επίσημες εξηγήσεις και το μόνο που κάνει ο Υπ. Οικονομικών είναι να μας λέει πόσο ΑΚΟΜΑ θα μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις;
Μετά την εκταμίευση των 31,5 δις. ευρώ «μεταφέρεται» το ζήτημα του Τ.Τ.
Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Μέργος.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Μέργος ανέφερε στη συνάντηση ότι το θέμα του ΤΤ θα συζητηθεί από την κυβέρνηση μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ και στο γενικότερο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: