Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σρέντερ: Δώστε στην Ελλάδα κι άλλο χρόνο - Θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της Πηγή: Σρέντερ: Δώστε στην Ελλάδα κι άλλο χρόνο - Θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Την στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ υποστηρίζοντας πως πρέπει να δοθεί στη χώρα μας περισσότερος χρόνος.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Handelsblatt ο κ.Σρέντερ ανέφερε χαρακτηριστικά «Γνωρίζουμε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν συνοδεύονται από οικονομική ανάπτυξη. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Η κατάσταση, όμως, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι χώρες αυτές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζεται η κρίση μόνο με τη λιτότητα».
Παράλληλα ο κ·Σρέντερ προειδοποίησε πως η σκληρή λιτότητα θα στραγγαλίσει την οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας. «Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα προχώρησε σε αυξήσεις φορολογίας και περιορισμό δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες περικοπές. Για το λόγο αυτό οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».




Δεν υπάρχουν σχόλια: