Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μόντι: Ηλίθιος όποιος πίστευε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα έπλητταν τη ζήτηση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναγνώρισε πως η τεχνοκρατική του κυβέρνηση έχει αναλάβει δράσεις που έχουν πλήξει την οικονομική δραστηριότητα.
«Μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα επηρέαζαν τη ζήτηση», δήλωσε ο Μόντι μιλώντας στο Milano Unica, την εμπορική έκθεση του Μιλάνου για τον μεγαλύτερο κλάδο υφαντουργίας της Ιταλίας.
Το ιταλικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο και έχει ήδη συρρικνωθεί περισσότερο από όσο περίμενε η κυβέρνηση για το σύνολο της χρήσης.
Ο Μόντι δήλωσε ότι το υπουργικό του συμβούλιο, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Νοέμβριο για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, επικεντρώνεται στα μακροπρόθεσμα ζητήματα όπως η εργατική νομοθεσία, η βιωσιμότητα των συντάξεων, η βελτίωση της εκπαίδευσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών στη δικαιοσύνη.
Παράλληλα επαίνεσε τον κλάδο υφαντουργίας, ο οποίος περιλαμβάνει και τον τομέα της μόδας και είναι ο βασικός μοχλός για το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας σε παραγόμενα αγαθά, για το ρόλο του στην προώθηση του image της Ιταλίας στο εξωτερικό.
«Ωστόσο, αν και το made in Italy είναι λόγος υπερηφάνειας, ονειρεύομαι να ακούσω κάποια ημέρα για πράγματα που έχουν νομοθετηθεί ή έχουν εφαρμοστεί στην Ιταλία», πρόσθεσε.
Πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: