Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Διδάσκουν τα παιδιά μας εκπαιδευτικοί με ποινικό μητρώο

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σχετικά με την ατιμωρησία στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Ρακιντζής μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές - χάδι σε δημόσιους λειτουργούς, γεγονός που κρίνεται τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο, ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς σε σχολεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτήν τη στιγμή διδάσκουν σε σχολεία, οκτώ εκπαιδευτικοί, που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, είτε εμπλεκόμενοι σε κακοποίηση και παιδική πορνογραφία, είτε για άλλα παραπτώματα.
Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και περίπτωση καθηγητή που έπαιζε χαρτιά με χρήματα μέσα στην τάξη με τους μαθητές του όπως και άλλου που κατηγορήθηκε για διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, έκρηξη από κοινού κατά συρροή και εκβίαση και ο οποίος τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι τιμωρίες είναι προσωρινές παύσεις, 5-6 μηνών και στέρηση αμοιβών.
«Αυτές οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα. Κάθε ποινή έχει ειδική αλλά και γενική πρόληψη. Για παραδειγματισμό. Γι΄ αυτά τα αδικήματα ο νόμος επιτρέπει τις ποινικές καταδίκες και τη δημοσιοποίηση ονομάτων. Επειδή ακριβώς ξέρω ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, πάντα ασκούσα ένσταση σε επιεικείς ποινές, ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των εκπαιδευτικών, που έχουν διαπράξει τέτοιας φύσης αδικήματα. Μια ελαφρά ποινή δεν είναι δυνατόν να συνετίσει να μην επαναληφθεί η πράξη αυτή», τονίζει ο κ.Ρακιντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: