Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκινητική η τελετή λήξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων

Τίτλοι τέλους "έπεσαν" το βράδυ της Κυριακής στους 14ους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Λονδίνου με μία υπέροχη και συγκινητική τελετή. Η φαντασμαγορική τελετή λήξης είχε το όνομα "Η γιορτή της φλόγας", και έγινε παρουσία 80.000 θεατών, συμπεριλαμβανομένων της Βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας Κάθριν!
Η Ελλάδα σάρωσε στους φετινούς Παραολυμπαικούς Αγώνες, κατακτώντας 12 μετάλλια. Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, κάτοχος τριών μεταλλίων, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, ενώ ο κόσμος δεν σταμάτησε να χειροκροτά τους άξιους Παραολυμπιονίκες και τους αθλητές και που συμμετείχαν για τη δύναμη της ψυχής τους!
Για τη Μεγάλη Βρετανία, οι Παραολυμπιακοί έχουν μια άλλη σημασία, αφού οι Βρετανοί νιώθουν ότι "βρίσκονται στο σπίτι τους", με την έννοια ότι η Βρετανία υπήρξε το λίκνο του παραολυμπιακού κινήματος. Το 1948 ο Δρ. Λούντβιγκ Γκούτμαν διοργάνωσε αγώνες στους οποίους συμμετείχαν τραυματίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Στόουκ Μαντβιλ. Τέσσερα χρόνια αργότερα συμμετείχαν και Ολλανδοί αθλητές κι έτσι η διοργάνωση έγινε διεθνής. Ως το 1960 συμμετείχαν τετρακόσιοι αθλητές από είκοσι μία χώρες, ενώ η διοργάνωση αναγνωρίστηκε επισήμως ως οι «Παραολυμπιακοί Αγώνες».
Η έναρξη της τελετής λήξης έγινε με τη "Φυσική" και τη θεωρία του "BIG BANG" στο κατάμεστο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου! Φαντασμαγορικές σκηνές, τραγούδι και χορός ήταν τα βασικά συστατικά της βραδιάς! Τιμητικές βραβεύσεις έγιναν τόσο σε αθλητές όσο και σε εθελοντές, την ώρα που κυμάτιζαν οι πολύχρωμες σημαίες των 164 συμμετεχόντων χωρών, από τις οποίες συμμετείχαν συνολικά 4.200 αθλητές.
Σημαντικό στιγμιότυπο της βραδιάς που εξηγεί και την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων στη Βρετανία ήταν το αφιέρωμα στους Βρετανούς τραυματίες στρατιώτες και στα μέλη του βρετανικού στρατού που άνοιξαν το show με τον καπετάνιο, Luke Sinnott, ο οποίος έχασε και τα δύο του πόδια σε μια έκρηξη στο Αφγανιστάν το 2010.
Περήφανοι σημαιοφόροι "διαδήλωσαν" σε μια αυτοκινητοπομπή από 25 φορτηγά, σε μια ποικιλία σχημάτων... συμπεριλαμβανομένων παγώνιων και ψαριών, που εν τέλει εισέβαλαν στο γήπεδο με το... μουσικό σύνθημα των Coldplay!
H καλλιτεχνική διευθύντρια Kim Gavin ήθελε η μουσική τους υπόκρουση ν' αντανακλά τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έτσι με τα κομμάτια τους "Clocks",''Viva La Vida'' και'' Paradise'' ξεσήκωσαν το στάδιο!
Τη μουσική σκυτάλη πήρε η εντυπωσιακή Rihanna με τα κομμάτια "Princesse of China" και "We found love" σε διαφορειτκές εκτελέσεις, που πραγματικά μάγεψαν το κοινό, ενώ οι Flowless συντονίστηκαν και έδωσαν ζωή στη σκηνή με τα χορευτικά τους!
Στην πορεία, η σειρά της παράδοσης της Παραολυπιακής σημαίας ήρθε και η Βραζιλία είχε την τιμητική της! Αφού ολοκληρώθηκε η παράδοση της σημαίας κι δόθηκε ραντεβού με τους Παραολυμπιονίκες για το 2016, ένα αφιέρωμα στη σάμπα και τη Βραζιλία ακολούθησε!
Η Rihanna, οι Coldplay και ο Jay-Z ανέβηκαν ξανά μαζί στη σκηνή και αποθεώθηκαν από το κοινό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: