Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Focus: «Η Ελλάδα είναι οίκος ανοχής»

Μετά την επίθεση των Financial Times Γερμανίας στον Αλέξη Τσίπρα ήρθε η σειρά του Focus να χτυπήσει την Ελλάδα, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ-ανάλυσητου Peter Seiffert, που τιτλοφορείται με τα λόγια μεσήλικα ψηφοφόρρου της Χρυσής Αυγής: «Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής.
Η φράση ειπώθηκε στον δημοσιογράφο από 60χρονο ελεύθερο επαγγελματία, αντιπροσωπευτικό δείγμα φοροφυγάδα και νοσταλγό της χούντας - έναν από τους πολλούς με τους οποίους μίλησε ο Seiffert περιοδεύοντας την ελληνική ύπαιθρο.
Ο δημοσιογράφος που πέρασε τρεις εβδομάδες στη χώρα μας, λέει ότι δεν συνάντησε εχθρότητα από τους Έλληνε,ς αλλά μία ανάγκη να τους κατανοήσουν και φυσικά την παραδοσιακή χειρονομία του κεράσματος προς τον ξένο.
Στο άρθρο του γράφει:
"Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι. Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη
Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους,.
Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος, ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές αμοιβών.
Το κράτος είναι υπερχρεωμένο - δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού"
«Επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος, εκτιμώντας ότι η ψήφος στην αριστερά είναι από οργή, ενώ η ψήφος στη δεξιά και στην ακροδεξιά από μίσος.
Πήγε και στην περιφέρεια. Στην Καλαμπάκα γνώρισε και τον κ.Γιώργο, έναν 60χρονο μηχανικό αυτοκινήτων που συνόψισε την εγχώρια κατάσταση στην εξής φράση που τόσο πολύ άρεσε στο Γερμανό δημοσιογράφο: "Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία - είναι ένα μπουρδέλο. Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν , κλέβουν - με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν". Την Κυριακή θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Seiffert μιλά με ένα ζευγάρι, τον Γιάννη και την Έλενα οι οποίο εργάζονται πολύ και "δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο κλισέ του τεμπέλη Έλληνα". Πολλοί φίλοι τους είναι άνεργοι, όχι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.
Και οι δύο αγαπούν την Ελλάδα αλλά είναι απογοητευμένοι για τη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα και για τους πολιτικούς που κυβερνούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Οχι γιατί εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα όπως λένε, αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι μία ψήφος κατά του διεφθαρμένου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: