Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι γερμανικοί Financial Times «έμαθαν» (κατ’ εξαίρεση) ελληνικά, μια μέρα μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια: «Αντισταθείτε στο δημαγωγό και ψηφίστε ΝΔ» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Αντισταθείτε στον δημαγωγό» – «Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία »
Διαβάστε σε ελληνική μετάφραση εδώ.
Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε και ανακοίνωση για το ίδιο θέμα
Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, σπέρνουν με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.
Ο αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής θα νικήσει το φόβο και την υποταγή.
Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος τους προστάτες τους.
Σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM για το άρθρο των Financial Times Deutschland με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times . Το μόνο που μένει μετά απ’ αυτή την χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους νεοδημοκράτες και περιμένω να προκαλέσει την αντίδραση και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.
Αυτό θυμίζει άλλες εποχές και κλίμα “Mπανανίας” όταν ο Aμερικάνος τότε Πιουριφόι έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι την δεκαετία του ‘50 και έβριζε και διέταζε του έλληνες υπουργούς. Τότε όμως οι Αμερικάνοι δίνανε και τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ, ενώ οι Γερμανοί τώρα κερδίζουν από την ύφεση που εξαπλώνουν με την πολιτική σε όλη την Ευρώπη.
ΠΗΓΗ :papadimoulis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: