Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μια εβδομάδα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φροντίζουν… να μην πλήττουμε. Απ’ την άλλη ωστόσο, αφήνουν λίγα πράγματα στη φαντασία για την επόμενη μέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Για το πως θα ήταν δηλαδή η πρώτη εβδομάδα μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επομένως και του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Κίνηση πρώτη: Θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση η απλή αναλογική. Δηλαδή, σε μια εποχή κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, θα εδραιωθεί ένα εκλογικό σύστημα… ωδή στην ακυβερνησία.
Κίνηση δεύτερη: Θα καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Κάτι που πρακτικά θα συνεπάγεται ότι, όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το βαθύ και διαχρονικό ΠΑΣΟΚ θα έχουν εκλεγεί, θα αντιμετωπίσουν θέματα.
Κίνηση τρίτη: Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές, με δικαίωμα ψήφου στο δημόσιο. Ώστε να μην πάει χαμένη η στήριξη που προσφέρουν στην Κουμουνδούρου οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη χώρα και το δημόσιο.
Κίνηση τέταρτη: Αντικατάσταση του Μνημονίου από το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης των κερδοσκόπων. Οι οποίοι θα κάνουν πάρτι, αναμένοντας την επιστροφή στη δραχμή.
Η ζωή μας σε τέσσερις πράξεις. Ή αλλιώς, ένα μέλλον που κανένας λογικός Έλληνας δεν θα ήθελε να ζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: