Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ακόμη και οι αντίπαλοι ( κόλπο συσπείρωσης;)

Έξι ημέρες πριν από τις εκλογές αρχίζει να διαμορφώνεται με σαφήνεια ο νικητής των εκλογών και όπως πλέον δηλώνεται από τους περισσότερους, γνώστες των δημοσκοπήσεων, αλλά και όπως καταγράφεται από τις έρευνες πρόθεσης ψήφου (οι μυστικές δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδα πριν διακοπούν λόγω του τηλε-επεισοδίου με Η.Κασιδιάρη, Λ.Κανέλλη Ρ.Δούρου που άλλαξε τα δεδομένα των μετρήσεων, το έδειχναν αρκετά καθαρά), η αντιμνημονιακή ψήφος παραμένει πολύ ισχυρή.
Πιέζεται αφόρητα το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ (το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ) ενώ η ΝΔ έχει σταματήσει να εισπράττει από Ανεξάρτητους και Χρυσή Αυγή.
Το ΛΑΟΣ δεν υπάρχει πια στις δημοσκοπήσεις (κάπου 1,5% του δίνουν) και η έλευση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αναγνωρίζεται ακόμα και από τον Γ.Καρατζαφέρη. «Τώρα Τσίπρας, για λίγο και... μετά μία αστική δημοκρατία» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως "είναι καλύτερο αυτό, γιατί αν τυχόν αν κέρδιζε τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια μετά Βαΐων και κλάδων με αυτοδυναμία στην εξουσία".
Και αυτό γιατί αν έχανε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Γ.Καρατζαφέρης, και λάμβανε ένα ποσοστό 20 ή 22% θα είχαμε ρόή αίματος με τον κόσμο στους δρόμους.
Την ίδια ώρα οι Financial Times της Γερμανίας σε άρθρο τους θεωρούν και αυτοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών: "Αν νικήσει ο Τσίπρας – κι αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί – θα βιώσουμε την πρώτη πορεία κατάκτησης της εξουσίας ενός ευρωπαίου δημαγωγού εν μέσω της κρίσης του ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: