Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λοβέρδος.

Ρεπορτάζ του Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 11 και 12 Ιουνίου αποκάλυψαν non paper στελέχους της Επιτροπής Τιμολόγησης Φαρμάκων, το οποίο προειδοποιούσε τον Α. Λοβέρδο ότι ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων που επρόκειτο να γίνει στις 4/8/2011 θα προσπόριζε 527 εκατ. ευρώ (πεντακόσια είκοσι επτά εκατ. ευρώ!!) στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Ο Α. Λοβέρδος αγνόησε τις προειδοποιήσεις που αφορούσαν τέτοια ιλιγγιώδη ποσά και προχώρησε στην τιμολόγηση και στην έκδοση Δελτίου Τιμών.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ζήτησε από τον περιέργως σιωπώντα Α. Λοβέρδο να δώσει άμεσα εξηγήσεις.
Σιγή ασυρμάτου από τον λαλίστατο τ. υπουργό.
Το καθήκον της απάντησης ανέλαβαν οι οπισθοφυλακές του Α. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, τουτέστιν ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημόπουλος, ο οποίος εξέδωσε ένα ανυπόγραφο Δελτίο Τύπου το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου (κλικ εδώ) παραλείποντας να ενημερώσει σχετικά τον υπηρεσιακό Υπουργό.
Το εν λόγω δελτίο τύπου, αν και γεμάτο από προπετείς ύβρεις, ομολογεί την ύπαρξη του επίμαχου non paper, όπως επίσης ομολογεί πως ο Α. Λοβέρδος επανέλαβε νέα τιμολόγηση φαρμάκων δύο μόλις μέρες πριν πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, χωρίς μάλιστα να έχει τέτοια αρμοδιότητα, διότι με νόμο η τιμολόγηση φαρμάκων είχε μεταβιβαστεί στον ΕΟΦ.
Το ερώτημα που τίθεται ευθέως στον περιέργως σιωπώντα κ. Λοβέρδο είναι εάν αναγνωρίζει ότι η τιμολόγηση φαρμάκων της 4/8/2011 προσπόρισε 527 εκατ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους;
Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λοβέρδος. Εκών ή άκων θα δώσει απάντηση.
http://www.ygeianet.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: