Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, λέει ο Φώτης Κουβέλης

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη αλλά και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στα Χανιά.
Υποστήριξε ότι η χώρα δικαιούται και μπορεί στη βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής πολιτικής να βρει δρόμους διεξόδου και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει με συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η χώρα να κυβερνηθεί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι «δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση».
Επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί να υπάρξει κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας την οποία το κόμμα του έχει προτείνει και μάλιστα με επτά συγκεκριμένες θέσεις.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας με το ξεκίνημα, όπως είπε, μιας αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας και την θέσπιση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη στήριξη της μικρομεσαίας και της μεγαλύτερης επιχείρησης.
Όπως είπε, η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει και διεκδικεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιωτικής διαδικασίας των τραπεζών να υπάρξει δέσμευση έτσι ώστε μέσα από ολοκληρωμένα τριετή σχέδια και προγράμματα να χρηματοδοτηθεί η αγορά με το 25% αυτών των κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: