Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τέσσερις συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Κερατέα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα που απείλησε σπίτια και έγινε αιτία να τραυματισθούν ελαφρά τρεις πυροσβέστες.
Όπως ανακοινώθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι ένας 46χρονος και ένας 37χρονος.
Όλοι είναι Ελληνικής υπηκοότητας οι οποίοι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί από σπινθήρα η πυρκαγιά.
Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.
Συνολικά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές από τις έξι το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ σε όλη την ελληνική επικράτεια και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των ισχυρών ανέμων τέθηκε σε επιφυλακή όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε στη Δροσιά και επεκτάθηκε στους οικισμούς, Αγιασμός, Καταφύγι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενβά και Θυμάρι.
Ταυτόχρονα στην περιοχή της Αττικής εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Ντράφι Παλλήνης, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου. Οι τρεις τελευταίες ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμη η φωτιά της Κερατέας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, που τέθηκε υπό έλεγχο, στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στη θέση Τρύβλακας Κύθνου η οποία είναι σε εξέλιξη και την επιχείρηση κατάσβεσης έχει αναλάβει ομάδα 15 πολιτών με επικεφαλής έναν εποχικό πυροσβέστη και τη βοήθεια μιας υδροφόρας του Δήμου.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε ότι το βράδυ θα είναι δύσκολο και αύριο η ημέρα ακόμη δυσκολότερη λόγω των ισχυρών ανέμων γι αυτό και παραμένει σε επιφυλακή το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης δήλωσε ότι «πρέπει να επισημάνουμε την υπαιτιότητα του ανθρώπινου παράγοντα όπως για παράδειγμα στην πυρκαγιά της Κερατέας που προκλήθηκε από αμέλεια τεσσάρων συμπολιτών μας» και έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά.
Ο Οικονόμου πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ικανοποίηση αιτήματος για βοήθεια από την Ευρώπη.
Ήδη, όπως είπε, ανταποκρίθηκε η Ιταλία και αύριο το πρωί θα στείλει δύο Καναντέρ για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Το αίτημα εξετάζεται επίσης από τη Γαλλία και την Κροατία.
Όπως είπε ο υπουργός για τις πυρκαγιές ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός ο οποίος ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων του ΠΣ παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: